Web Analytics
Jump to content

NBD - Squier VM Precision PJ


sarge
 Share

Recommended Posts

Siden jeg solgte den forrige backupbassen, så trengte jeg en ny. Det kjøpte jeg tidligere i uka, og nå har jeg endelig tatt bilder. Det er altså er Squier Precision VM PJ Sunburst. Veldig lett, OK balanse, svært god spillbarhet og faktisk ganske så artikulert lyd, med god respons i potensiometerne for både volum og tone. Her kan har man en fleksibel og robust bass.

Bildene:

20131013_Squier_VM_PJ01.jpg

Ikke verdens vakreste treverk, Agatis, men det er ihvertfall ganske lett og det låter bra.

20131013_Squier_VM_PJ02.jpg

Headshot. ;)

20131013_Squier_VM_PJ03.jpg

ICS13 - Indonesian made by Cort for Squier in 2013. Siden min hovedbass er en Cort, så kan man vel si at denne Squieren er min andre Cort. ;)

20131013_Squier_VM_PJ04.jpg

Baksiden viser at denne er satt sammen av minst 5 stykker tre. Slikt må man regne med i denne prisklassen.

20131013_Squier_VM_PJ05.jpg

Veldig standard hardware, men det fungerer bra, synes jeg.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg skiftet til flats i går. D'Addario Chromes i .045, .060, .080, .105. Intoneringen gikk som en drøm, og det var minimalt med tilpasning som behøvdes i oversadelen (kun en lett filing av det tykkeste strengesporet).

Smoooooth. :)

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bedre metallmateriale i forhold til originalstolen. Jeg syns den som står på bassen din ser grei ut. Den som stod på p-bassen min ble først og fremst byttet ut fordi den var vanskelig å intonere (for lite å gå på). Den låt bra nok (men hipshot'en låter bedre).

Har toploaded min nå (flats), bare for å teste det ut kontra å strenge den gjennom kroppen.

Fin bass du har fått deg forresten. Jeg er sugen på den fiestarøde Classic Vibe P-bassen. Cheapo wannabe Palladino-signatur.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det jeg opplevde, var en vesentlig forbedring av sustain. Jeg var som vanlig skeptisk, men i dette tilfellet er det stor forskjell, i hvert fall på min bass.

Og du hadde samme type bro som jeg har på denne?

Ellers har jeg funnet ut at sustain i liten grad er noe problem på en elektrisk bass, ihvertfall slik jeg spiller. Det er ganske langt mellom de virkelig lange basstonene, og ingen av bassene mine har hatt problemer her. Jeg merker at jeg i stadig større grad benytter meg av ulike former for demping med fingre og hender for å kontrollere utklingingen av tonene jeg spiller.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Nei, bassen jeg satten slik på en gang i tiden er en 1974 Ibanez jazz bass, men siden jeg har flere basser i flere varianter, deriblant P også, og flere der jeg har byttet til badass, så vil jeg si at jeg opplever en forbedring. Særlig i sustain. Jeg er vel ikke helt ueing med deg i at det ikke er nødvendig, så derfor skrev jeg "hvis du kommer over", type "får tak i en for noen hundringser", og ikke "løp og kjøp en med en gang".

Jeg har blant annet en gitar med uendelig sustain, bokstavelig talt, og det er ikke ofte man har bruk for det på gitar, heller. Det er nå moro likevel.

Bassen blir annerledes å spille på, mer vibrasjoner overføres til treverket, og det er noe man opplever som en forbedring når man spiller på den. Nå er som sagt dette ganske lenge siden, og jeg har aldri byttet tilbake for å sammenligne.

Mekanisk sett er det nok ikke mye vits i å skifte. Du skal basse en stund på den der før stolen er utslitt.. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.