Web Analytics
Jump to content

Fender Aerodyne Jazz Bass


HarryHoo

Recommended Posts

Hei.

Håper noen her kan hjelpe meg med litt info..

Er ute etter en ny bass, og har kikket litt på Fender Aerodyne da den etter det jeg forstår er en "hybrid" mellom Jazz og Precision. Noe som burde dekke de fleste musikkstiler jeg er borti. ☺️

Men når jeg leter litt på nettet, så finner jeg flere varianter av Aerodyne.

På Fender sine sider finnes kun Fender Aerodyne Jazz Bass i sort uten pickguard. (Den frister veldig) Se bilde..

Men på f.eks Ebay, så ligger det flere forskjellige varianter.. Både når det gjelder farger, og de leveres med pickguard. Varianten i Candy Apple, uten pickguard frister veldig, men også den i Dolphin Grey men med pickguard ser bra ut.. Se bilder..

 

Kan noen forklare meg forskjellen på disse, er det Japan og US utgaver? Og hvilken er å fortrekke?

Hva er eventuelt forskjellene?

Håper noen her kan hjelpe meg.. :-)

 

Aerodyne_Black.jpg

Aerodyne_CandyApple.jpg

Aerodyne_DolphinGrey.jpg

Edited by HarryHoo
Link to comment
Share on other sites

Skjønner at dette er en god bass på alle måter, men ingen har enda kunnet svare meg på om det er forskjeller bortsett fra utseende på de to variantene.

Er det kun visuell forskjell, eller er det andre ting som skiller modellen uten pickguard fra modellen med?

 

Link to comment
Share on other sites

Det er jo passive basser, uten elektronikk. Dette blir synsing, men la oss si at delene som brukes er like, så vil noen (ikke jeg) kunne høre at det er litt bedre sustain i den uten plekterbrett, fordi treverket er noe hemmet i svigninger av plekterbrettet. Hvilke forskjeller det ev. er i spesifikasjoner aner jeg ikke noe om, men det kan vel et nettsøk eller to svare på.

Av bildene kan jeg se at stolen på den ene er klassisk, og den andre er mer av "Badass2"- typen. Bildet er ikke bra nok til å se om det er en Badass- stol. Jeg vet av erfaring at det er klar og merkbar forskjell i sustain hvis man sammenligner, det klinger langt mer av en Badass- stol.

Personlig erfaring med disse har jeg som du sikkert har skjønt ikke.

Link to comment
Share on other sites

Faktisk så synes jeg ikke sustainen er noe spesielt ved min Aerodyne. Den er OK, men ikke mer heller. Jeg har en blytung defretted vintage Ibanez Roadster RS900 med messingnut og ditto sadler. Der snakker vi sustain på åpne strenger, der. Dersom jeg en sjelden gang trenger sustain på Aerodyne så kicker jeg vel inn en kompressorpedal eller noe slikt.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ser nå at på den sorte øverst er det byttet brigde i forhold til original,( kan se ut som en badass variant ja... ) men den røde og den grå har begge i følge specs en 4-Saddle Standard

selv om de ikke ser helt like ut..

Pickup oppsett er etter det jeg kan se det samme på begge.

Men jeg ser at den med pickguard ofte refereres til som en Fender Japan Aerodyne, det tolker jeg da til at den er laget i Japan. Er det pluss eller minus? Er kvaliteten den samme?

Det er heller ikke noe logikk i prisene heller, de varierer så mye at det ikke er til å bli klok på.. :-(

Link to comment
Share on other sites

Min er CIJ, altså laget i Japan, og har ikke pickguard.  Det er ikke noen spesiell sammenheng der, tror jeg. Kvaliteten er god. Jeg har ikke forsøkt andre Aerodyne, så jeg kan ikke kommentere på bedre/like bra/dårligere spørsmålet.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.