Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul Junior vs Epiphone Les Paul Standard?!


Mamoz

Recommended Posts

har tenkt til å kjøpe meg ny gitar, uten å bruke så alt for mye penger på det...

Har kikket litt rundt, og til slutt kommet frem til at jeg vil ha enten en Epiphone Les Paul Standard (http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=707468&artno=105020) eller en Gibson Les Paul Junior (http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=707808&artno=217094)

Noen som har noen tanker til hvem av disse som er den beste gitaren, og hvem som gir mest for pengene? :P

Hva vil det si at det er en les paul JUNIOR?? Forskjellen på disse og standard?

Noen som evt har noen andre forslag til andre gitarer som kan være bedre, i denne prisklassen.... (med samme look da...)

Takk for evt. svar

Link to comment
Share on other sites

Greia med junior er at det kun er en pickup, i motsetning til en standard som har to pickuper.

Har hatt en sånn Epiphone gitar selv og syns den er et godt valg til instrument i den prisklassen. Den har en del flere funksjoner enn junior gitaren, som bl.a pickup valget som er fint å ha om man skal utforske litt på forskjellige lyder. Junior gitaren har en pickup som sagt, og har ikke så mye krimskrams som store inlays på halsen osv. Tror forsåvidt at dette er noen av de bedre gitarene i den prisklassen hvis du er ute etter LP type kropp på den :)

Det kommer litt an på hva du spiller osv på hvilken gitar som gir mest for pengene, du burde kanskje skrive hvilken musikk osv du spiller

Det du helst burde gjøre er og prøve dem i butikk selvsagt

Link to comment
Share on other sites

Takk for bra svar :)

Spiller litt av det meste egentlig, men det blir en del 80's rock som f.eks. guns'n og enda litt hardere musikk som metallica, maiden osv :) og AC/DC da :)

Tenkte jeg skulle ta meg en tur ned og prøve de i morgen, se hvilken jeg synes er mest behagelig, men holder nok kanskje en knapp på epiphonen :P

Er bare det at den andre er en Gibson liks ;) haha

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder Les Paul Jr. skal du også være klar over at den ikke har lønnetopp, så den er altså ganske mye enklere enn en Standard. Den ene pickupen som er på en Jr. er også en P-90 som pr. def. er en singlecoil pu, selv om den låter feitere enn en typisk Fender-type singlecoil. Men det finnes også Jr. med en humbucker uten at jeg vet om de blir produsert nå.

Link to comment
Share on other sites

Har hatt en Gibson Les Paul Jr., og kan trygt anbefale den. P90 mic'en har en langt feitere lyd en vanlig single coil, og Junioren er vel nærmest kongen av "rockefjøler".....(kremt) i tillegg til Telecaster....som er kongen ;) Skulle jeg kjøpt en "billig-gitar" ville jeg helt klart gått for Gibson framfor dagens Kinaphone som virker litt "plastikk" i forhold, men det er vel smak og behag. Junioren har bare en pick up, og så lenge den står i bridge er da det mer enn nok? :D Gibson har kommet med en ny serie Juniorer igjen, til en fordelaktig pris (ivertfall hos 4Sound), som er verdt å vurdere:

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Jr.aspx

Den Tobacco Burst'n ser jo rimelig feit ut!!

Link to comment
Share on other sites

Om du vurderer Epiphone så vurder også for all del Tokai Love Rock. Les Paul-kopi. Bedre på både lyd og spillbarhet enn Epiphone i mine ører og hender. Hagström Super Swede kan også være noe å se på, men disse har rykte på seg for å ha litt eksemplarvariasjon. Jeg har prøvd et par knallbra, og har hørt om andre som har prøvd et par gode, men har også hørt om folk som har vært borti Super Sweder som er skikkelig ræv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en EP LP for 6-7 år siden og jeg mener det er en veldig bra gitar til billig penge, disse kopiene varierer vel en del etter det jeg forstår, men jeg har hvertfall bare gode ord å si om min.

Jeg har utvidet stallen med bla.Gibson explorer, og Custom shop strat, men jeg bruker allikevel LP'en med jevne mellomrom, til tross for at det er en gitar til 1/4 av prisen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.