Web Analytics
Jump to content

Skifte bånd på stratocaster - Bergen


Håvard Dyngeland
 Share

Recommended Posts

Hei jeg har en gammel strat som jeg har lyst å gjøre til å fikse opp.

Den har ganske slitne bånd noe som etter litt undersøkelse på nett virker som noe herk å gjøre selv.

Derfor lurte jeg på om noen her kan eller kjenner noen i bergensområde som gjør dette? I såfall kunne jeg ønsket å komme i kontakt disse.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Truckstop Chuckie said:

"Henki" Eugen? Fyr med lang fartstid.

Henki har vel gitt seg, men Frank Hovland har tatt over og gjør etter sigende bra arbeid.

Ellers er jo Andy Haliday en fyr med godt rykte også.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

frank hovland, victor manzanera morales, andy hallyday.

henki har sluttet for flere år siden, ihvertfall med å ta oppdrag for nye folk. slik jeg har skjønt det, jobber han litt enda, men da hovedsaklig for gamle kunder og slikt.

frank er standarden. han gjør godt arbeid, er hyggelig, og ikke særlig dyr. han har veldig mye erfaring med elgitarer, og bygger stathalser selv, så båndbytte er nok noe han gjør en gang i blandt, vil jeg tro. han har en hjelper/lærling for tiden, så vil tro det betyr at ventetiden har gått ned også. han holder på i et lite lokale rett ved siden av hagstrøm/4sound

victor er billigst, erfaringsmessig. han lager akustiske gitarer fra bunnen av, men tar en del elgitaroppdrag også. og bånd er jo ganske likt på akustisk og elektrisk. han holder på i kong oscarsgt.

andy har jeg ikke brukt, så vet ikke. men han har et godt rykte, etter hva jeg har hørt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nå var vel ikke trådstarter ute etter råd om hvem man anbefaler, men heller hvem som driver med slikt. så selv om man ikke har erfaring med neon, er det vel likevel relevant å liste opp folk man vet driver med slikt. og når vedkommende i tillegg har et ganske godt rykte lokalt, er det vel også relevant info, synes du ikke?

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for mange svar. 

Jeg har hørt at Victor også gjør godt arbeid, men har tidligere prøvd å få kontakt med han, men veldig vanskelig å finne kontaktinformasjon. Har funnet litt info på facebook, og prøvd å kontakte direkte på melding der, og på mailadressen som står oppført der. Dro også ned til sjappen hans i Kong Oscars men den var tydeligvis stengt til tross for at jeg var der minst en time før stengetid i følge åpningstider på nettet. 

Så litt vanskelig å få kontakt med han. 

Jeg tok kontakt med Eugen for noen år siden, da han fortalte at han ikke bygget gitarer lenger men drev med vedlikehold, så kan jo være at han fortsatt gjør det.

De andre må jeg sjekke opp i.

Ellers takker jeg igjen for svar og skal høre rundt etter hjelp.

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...
2 timer siden, Troll skrev:

Hva havner en gjennomsnittlig båndjobb på? Har en Epiphone LP Custom som nesten er fretless. Kunne tenkt meg å fått den i spillbar stand, uten å bruke for mye penger. 

Jeg tipper rundt fire lapper pluss minus. Litt mer styr med en LP kontra strat, pga binding og ebony. Du vil ikke ha en billig båndjobb, jeg snakker av erfaring. Fikk håpløs båndjobb av en trønder som var billig. 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

snakket med frank om det for et par måneder siden. han sa at han også tar i oppdrag å bytte til rustfrie stålband, om man skal ha noe man slipper å gjøre om igjen på mange år. men om det er verdt det på en epi...... usikker på det. du må nesten bare ta kontakt med han, tror jeg.

jeg kjøpte forresten en andy hallyday akustisk gitar, der han hadde filt og ordnet båndene etter at den kom til norge. han gjorde fint håndtverk på den gitaren, ihvertfall. og slik jeg har skjønt det, er han vesentlig billigere enn frank. verdt å sjekke ut, kanskje?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er at et "billig" båndskifte som oftest er litt bortkastet, man får dessverre som oftest det man betaler for. Jeg kjøpte en CS Nocaster for noen år siden med et relativt ferskt båndskifte fra en av de overnevnte "gitarfikserne" og det var så hårreisende dårlig at den var uspillelig. Tok den med til Lars Dalin, han tok av fire av båndene med fingrene... Husk også at ofte så må nøtten skiftes også. Jeg har enda til gode å få et bra båndskifte til under 7 lax (og jeg har tatt mange båndskift), så min umiddelbar tanke er at det mest fornuftige er å selge gitaren din "as is" og heller kjøpe en ny eller pent brukt tilsvarende.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.