Gå til innhold

vim

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  305
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

vim vant dagen sist Oktober 11 2018

vim hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

433 Excellent

Om vim

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandvika

Nylige profilbesøk

1 922 profilvisninger
 1. Som ny (+ borrelås under). 1100,- Hentes i Bærum eller sendes mot forskudd.
 2. Jeg har hatt denne (og brukt) i noen år: https://www.stewmac.com/Luthier_Tools/Types_of_Tools/Files/Double-edge_Fret_File.html Funker strålende, men tar ganske godt for seg. De siste par gangene har jeg kun brukt min egen DIY variant - en trekantfil fra et Biltemasett, som jeg har slipt hjørnene glatte så de ikke river opp treverket rundt båndet. Litt lettere å ha kontroll på enn Stewmacfila. Prosessen blir da: 0) Maskere av halsen. Filer VIL GARANTERT glippe! 1) Slipe høyden jevn med 400 slipepapir (limt strimmel under et 40 cm. 100% flatt aluminiumsvater) 2) Sjekke at det er jevnt med en Stewmac fret rocker 3) Runde av båndene med DIY fil 4) 1200 slipepapir rundt fingeren og fjerne ripene fra fil 5) 000 stålull eller "viskelær" (rød + grå fra Stewmac) for å glatte ytterligere 6) Autosol polering for siste finish
 3. https://www.ebay.com/usr/savateshop?_trksid=p2047675.l2559 Som vanlig ved kjøp fra Kina, skled den rett gjennom postens tollbehandling, så det ble fin pris. Ja, jeg ble veldig gledelig overrasket. Treverket er helt på nivå med det beste jeg har kjøpt av halser tidligere. Trussroden (dobbel) funker og halsen var dønn rett. Elendige tverrbånd og oversadel riktignok, men kan man gjøre refret selv, så blir det god butikk. Litt kilent å fjerne bånd uten å chippe for mye i en lakkert lønnehals, men gikk greit nok. Jeg superlimer for sikkerhet skyld, men kommer sikkert til å angre den dagen jeg skal bytte bånd igjen Merk DIY fretpress, laget av hurtigtvinge i ekte plastikk, med boret hull til Stewmac pressa I påvente av å investere i en søylebormaskin... Ikke mer banking av frets her i gården.
 4. Ikke vet jeg hva som skjedde med de opprinnelig bildene i første post, men her er ihvertfall noen nye og en update. Fikk kinahalsen i posten i går og må si at den er sjokkerende bra til den nette sum av 620,- inkl. frakt etc! Nydelig flammelønn og lakken er antagelig akryl (neppe nitro og definitivt ikke bombesikker poly) og enkel å matte ned (gripebrett og bakside). Byttet de kjipe båndene til Jescar EVO gold jumbo. Første gang jeg bruker disse båndene, men helt klart ikke siste. Harde og superglatte, men ikke så skingrende lydmessig som rustfritt stål! Fikk testet hjemmesnekret båndpresse (bilde) også. Funket knall Halsen var noe tynnere og smalere i helen enn den jeg selv lagde (og det som er std.), så jeg limte inn 1 mm shims av bjørk i halsgropen på kroppen. Tusq nut og vintage hardware ble flyttet over. Lydmessig ble det marginalt bedre klang, men også litt lysere. Halsen jeg lagde først var ganske mørk i klangen ved litt knokebanking. Og da tror jeg vi sier at Telen er ferdig gitt!
 5. Resultatet ble såpass bra at det var verdt å jobbe videre med et par forbedringer: * Vintage Kluson tunere montert. Serbedre ut og føles bedre. * Halsen ble slanket en millimeter eller så. Fortsatt tykk C, men langt mindre klumpete feel. * Båndene jeg hadde liggende må ha vært noe billig skit fra et kinaprosjekt som aldr ble noe av. De ble aldri helt glatte og var myke. Nå er det Jescar 6100 bånd, og det ga en helt annen følelse og klang. Betydelig bedre og høyere lyd faktisk! * Når jeg likevel hadde fjernet de gamle tverrbåndene, slipte jeg gripebrettet fra 12 til 9,5 radius. Føles mer riktig på en Tele. * Fant noen Wilkinson compensated saddles jeg hadde glemt at jeg hadde og monterte de. Bedre intonasjon, helt klart. Så tror jeg vi sier oss ferdig.... Skjønt jeg har jo en Telehals i flammelønn på vei fra Kina. Hvis den, mot formodning, er så fin som på bilder og et verdig emne for litt puss og en refret med EVO-bånd, så kanskje det blir en oppdatering igjen Og ja, jeg har kuttet for dype spor til tverrbåndene Barnslig eller innafor å sette på en Fenderlogo?
 6. Går jo å lime, men noe ræl ved senere sixing, hvis det er elektronikk under der da Hva med å lime på tupper av plastklips (typisk for bilinteriør etc) på undersiden av plekterbrettet og bore hull i kroppen for "hunn-delen" av disse?
 7. Bare fordi jeg er en gammel mann og liker at det er så vintage spec som mulig
 8. Audun: Tja, hva skal jeg si... Litt hotte, men ikke veldig. Ganske klar lyd og god strengeseparasjon. Skikkelig rocketrøkk i bridge og imponerende nært en deilig Strat halspickup i neck. Mistposisjonen på Tele er ikke noe for meg - heller ikke på disse. Har ikke så veldig mange Telepickuper å sammenligne med, Klart bedre enn de som satt std. i en Classic player.
 9. Takker. Må si meg enig - jeg har fryktet halsjobben i all tid. Tok enormt lang tid, men var ikke så vanskelig som fryktet. Skal sies at jeg har kopiert alle detaljert fra en Strathals som jeg hele tiden hadde ved siden av (bortsett fra tykkelsen). Føler meg mer som en copycat enn gitarbygger altså. Ikke en eneste egen ide
 10. For å ta det først: Jeg hadde resignert og tenkte at forumet skulle nedlegges og tenkte ikke på å ta bilder underveis. Skal aldri gjenta seg Til gjengjeld, fikk jeg lyst til å feire med et par ferdigbygg-bilder, over at forumet jeg har kommet og gått i over mange år, ser ut til å overleve Har bygget et par billige kits tidligere, men aldri med noe resultat som har vært mye å klappe for. Fikk derfor lyst til å ta i bruk deler og treverk jeg har hatt liggende i noen år og gjøre alt selv for en gang skyld. Med sånn passe ferdigheter på tresløyd, måtte det bli en Tele. Enkel å forme og noe jeg ikke hadde i samlingen. Tegninger fant jeg ved hjelp av min venn Google. Treverk: Hals av noe jeg tror er lønn. Tok lettvintversjonen og laminerte gripebrett over trussroden, fremfor en sikkert lekrere løsning med innfelling fra undersiden. Innlegg er bare noe sort plastikk jeg har boret ut av en plate jeg hadde liggende. Tusq nut og et eller annet jumbobånd jeg ikke hadde merket. Trolig Jescar. 22 bånd - jeg angrer og burde hold det vintage med 21. Gul pulverbeis iblandet litt brunt på slump og 6 lag med Danish oil over. Stemmeskruene skal byttes i vintage type fra en Am. Vintage Strat jeg en gang hadde. Feit D-hals med samme tykkelse som min Maybach Lester. Kropp: Ask (tror jeg). En plate jeg hadde limt sammen av 4 deler for å lage slaktefjøl egentlig. Freste ved hjelp av utstrakt bruk av DYI styreskinner (lister med dobbeltsidig lim som styring for overfresen). Et helsikes mas og neste gang lager jeg en skikkelig fresemal! Hardware: Am. Vintage stol, plekterbrett leget av samme plastplate som innleggene i halsen, kontrollplate fra en Classic player, elektronikk fra CTS. Simpel Kina-jackplugg skal byttes. NOS 0.22 keramisk kondis av russisk opphav. Flettet "cloth wire". Bakplate fra en Am. Std. Strat jeg har fortrengt for tiår siden. Pickupene er nyinnkjøpt og imponerte: Tonerider Hot Classic. 11-54 strenger fra Kurt Mangan. Gikk for gul beis og Butterscotch finish, tok veldig feil glass med beis og gadd ikke snu når jeg først var i gang. Får se om jeg orker å slipe ned og børja på igjen en gang i fremtiden. 5 lag med danish oil. Lyd og spillbarhet ble slett ikke verst. Bedre enn Mexico Telene jeg har eid og noe dårligere enn American Vintage jeg har prøvd, men aldri eid. Veldig mye dårligere enn CS til 40 lapper Må kanskje slanke halsen ørlite grann en gang i fremtiden. Største utfordring underveis: Lage, og tilpasse halslommen. Tok det gradvis med fres og stemjern fra "alt for trang", til "for trang", til "litt for trang", til "LITT FOR VID" (hoppet lekent over "akkurat passe").
 11. Må istemme at Iron Gear er veldig mye pickup for pengene. Jeg har et sett med Dirty Torque (SD JB klone)i bridge og Blues Engine neck. DT står ikke tilbake for de uttallige JB jeg har hatt opp gjennom årene, siden det glade 80-tall. Andre gitaren jeg har satt disse pickupene i og nok ikke den siste. Blues Engine er litt mer i "PAF-land".
 12. Titebond er fint det, men jeg mistenker at mange foretrekker dette fremfor Casco, siden det er det man ser oftest på kule Youtubevideoer Har enda tilgode å se at Titebond holde noe som Casco trelim ikke har klart. Begge deler er topp tips.
 13. Det blir nok helt strålende det. Nickel wound stålstrenger begge to og ingen dramatisk forskjell
 14. Tipper de røk - ikke knakk Hvis det er samme type strenger sånn omtrent - og de var nye, så kan du sikkert tillate deg å bytte bare 2. Å blande vanlige strenger med coatede Elixir eller noe sånt, blir litt dumt. Da er også merket relativt uvesentlig. Bytt de som røk og kom i gang. Etterhvert er det vel vanlig å bytte hele settet for de fleste vil jeg tro. Du kan vel nær sagt bruke hva som helst for å kile fast/blokkere stolen, men du kan jo prøve med spillkort eller post-it blokker. Da kan du finne akkurat ønsket tykkelse på mikromillimeteren. God fornøyelse med verdens mest irriterende, men geniale brosystem!
 15. Jepp. Eller Panel socket hvis du skal ut av landet og handle
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.