vim

Medlem
 • Innholdsteller

  181
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

vim vant dagen sist September 1

vim hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

204 Excellent

Om vim

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandvika

Nylige profilbesøk

1 575 profilvisninger
 1. Oppgradring av Billiggitarer

  Jeg har gjennom 30 år byttet og modifisert komponenter i en rekke billiggitarer - alt fra elektronikk (med og uten PU) til å inkludere all hardware. Har aldri fått igjen pengene, men derimot hatt mye morro, lært mye og ikke minst fått gitarer som har endt opp som alt fra OK til meget bra. Eksempel på det siste, var en PRS Bernie Marsden, som gikk fra bra til rå. Min Supreme som etterhvert fremstår som en genmanipulert forsøkskanin derimot, forblir en drittgitar laget i MDF og skeiv lønnehals, selv om den faktisk er god å spille på og låter overraskende bra. Den store effekten kom dog først da jeg lærte meg å slipe- eller bytte bånd. Alt annet gir marginal gevinst, hvis ikke gitaren allerede er testet og funnet god. Jeg ville nok ha testet gitaren og ikke gjort noe, med mindre den allerede virker så bra, at den fortjener et siste løft.
 2. Inspirert av forrige tråd, samt «diin første gitar» tråden: Hvilken var din første effektpadal? Min var en Boss HM-2 da den kom i 1983. Låt syltynt og fint, på en Roland som også var blottet for mellomtone 😊
 3. Reverbpedal, anbefalinger?

  Du anbefaler denne, men selger den og bytter samtidig gjerne i en EHX sin Nano Holy Grail Sistnevnte ville for øvrig vært min anbefaling til trådstarter. Den er mitt førstevalg for tiden, etter x-antall forsøk på å finne en god og betalbar springreverbpedal.
 4. pedalbrett

  Får vel ta en update... Bygget nytt og mindre brett, byttet strømforsyning til MXR Iso Brick og fått inn et par snasne pedaler. Lava kabling. Har en følelse av at brettet blir værende sånn nå, frem til jeg snart topper ventelistene på King Of Tone (for andre gang i løpet av 10 år).
 5. Vis frem kosekroken din!

  11 år siden min Toller så like liten og søt ut
 6. Haha, copy-paste feil i filnavnet der ja. Takk for korrigering!
 7. Jepp. Bygget for noen år siden, som den første av totalt tre Ceriatone amper jeg klarte å klore sammen (OTS og 2550). Sikler litt på å bygge en OTS20 etterhvert. Merk "one-of-a-kind" løsningen med opp/ned skrift på fronten Jeg bygget combo av det som var ment å være en topp... Mimrebilde, inkludert Bonamassa LPén jeg aldri burde solgt. Denne riggen på 2/3 av max volum er, med god margin, det mest vellydende jeg har spilt på. Men herrejesus så høyt med EV12L 2X12!
 8. LIgger høflig unna røret, men kaller deg Rolf og sier ja takk - den er og blir babyen min (selv om AV65én har blitt skremmende tett på i kvalitet) I likhet med de to andre (menneske-)barna, suger den stadig penger ut av lommeboka mi, men den vokser til gjengjeld ikke fra meg og flytter neppe hjemmefra med det første. Tror jeg med litt større sikkerhet enn Threechord kan si de berømte "denne er en keeper" 😜
 9. For moro skyld, noen korte og ikke særlig musikalsk imponerende demoer av hva som kommer ut av en Ceriatone Prinzetone 1x12 og en CS65 Strat (Lollar Blackface Dirty), med litt pedalhjelp. Glem timing og teknikk Med ampens tremolo + Green Rhino IV: Med Carpe Diem stacked med D&M Drive boost og TC Flashback: Med TC Flashback, Carpe Diem stacked med D&M Drive (drive+boost):
 10. Jeg har tidligere lagt ned litt jobb i å skape en troverdig (mild) relicing av min AV65, men skinnende blanke magnetpoler stakk litt i øyet 😊 Etter tips fra en børsemaker, fikk Lollar Blonde pickupene en runde med blåneringsvæske. Her er resultatet (med et par bonusbilder som kanskje viser krakeleringene, for de som måtte bry seg)
 11. Endelig eget verksted

  Grattis med fin lykkebod!
 12. Fant ut at jeg jo hadde spart omtrent prisen for pickupene jeg har siklet på lenge, da jeg skiftet bånd på AV65 Straten selv. Så da var det jo bare en ting å gjøre: Å få brukt de pengene fort som fy! Med 20 minutters venting mellom to møter i umiddelbar nærhet av Vintagegitar, gikk det som det måtte og jeg dro hjem med et Lollar Dirty Blonde sett (flat pole). Var egentlig happy med Duncan Antiquity Texas Hot, men må bare si at dette var noe annet gitt! Fra før av, har jeg Lollar Blackface i CS65 Straten og er veldig godt fornøyd. Synes strengeseparasjon og følelsen av "oppløst og åpen" lyd er eksepsjonelt bra med Lollar, men Blackface er også ganske in-your-face Blonde har mye av samme signaturen, men er litt snillere og ikke så Strat på stereoider som Blackface. Jeg tør våge påstanden at dette er de desidert beste Strat pickupene jeg har hørt! Skal jeg sammenligne med noe jeg kjenner, må det blir 60´s Josefina Handwound settet jeg nylig solgte, men de låt ikke fullt så åpent og klokkerent. I tillegg, koblet jeg ut tonekontrollen på halspickupen, da den likevel aldri blir brukt. Minst mulig i veien for signalet, a la Matt Schofield. Siden et bilde av pickuper ikke er så sexy, spanderer jeg et naturfoto fra før bytte
 13. Båndbytte Østfold

  Sorry, har ikke noen Østfoldtips, men kan istemme at det er verdt litt kroner eller innsats. Gjorde akkurat det samme på min AV65 og det var en ubetinget suksess. Ikke veldig vanskelig å gjøre selv, hvis man har snekret litt... Ligger en fin sticky her i tillegg til min tråd fra sist uke.
 14. Antiquity er solgt. Twangbanger fortsatt til salgs for 600,-.
 15. Løst eller samlet sett med SD Antiquity Texas Hot Neck og Middle (700m./stk.). SD Twang Banger bridge (600). Samlet: 1750,-. Kan evt. monteres på ferdig, komplett plekterbrett (relic, parchment) for 600,- i tillegg. Sendes mot forskudd. Se Finn annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=103566462