Gå til innhold

vim

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  329
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

vim vant dagen sist September 5

vim hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

472 Excellent

Om vim

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandvika

Nylige profilbesøk

1 986 profilvisninger
 1. 59 blir bra - holdt impulsivt på å kjøpe dem her om dagen
 2. The Mule testet og digget! De har ørlite grann mer guffe og varme enn Montys PAF, som jeg har i en LP og perfekte i SGén. Men originalene låter fortsatt så bra at jeg ikke har hast med å bytte. Nå mangler bare anstendige knotter (er i posten), så er gitaren komplett. Måtte jo modde litt: Litt penere (og bedre) bro/stol som originalt satt på Maybach Lester 59. "Kransen på boltene til stop-tailen er slipt ned for å kunne klemme broa fast til kroppen a la Faber studs. Plekterbrett og mer "korrekt" truss rod cover montert. Hardwiret elektronikk (CTS og russiske NOS PIO). Kraftig avrundet kantene på gripebrettet. Gotoh vintage tunere. Bein oversadel. Skjermet elektronikkbrønnen. Og et skikkelig setup all over.
 3. Mens jeg venter på å få låne noen Bare Knuckle Mules og teste i SG'en kan jeg jo skrive både en utfyllende forklaring (og helt fersk erfaring) på det med hardwiring, samt besvare mitt eget spørsmål om lyden i 61-pickupene til Gibson: Hardwiring: Jeg vet jo ikke om det er det å slippe signalbane via print, printkoblinger og tynne plastkabler som gjør susen, eller at jeg har installert bedre og lineære potmetre fra CTS, men at lyden mistet et lite "slør" er det ingen tvil om. Klarere og mer dynamisk. Jeg skjermet i tillegg hulrommet, noe som reduserte støyen en liten smule. Og viktigst av alt: Det roer mitt halvgamle hjerte å se skikkelig kabling Pickupene: Disse er oppgitt til 7,74k men oppleves ganske hotte, med skikkelig punch og hard diskant. Litt sånn "Angus Young spiller på 10 i et udekorert rom av betong". Veldig Burstbuckeraktige, etter min hukommelse. Ikke så skingrende og grovkornet som Burstbucker Pro eller 490 tror jeg, men det begynner å bli lenge siden jeg testet disse. '61 pickupene må settes laaaaaavt! Jeg var i ferd med å legge de på Finn, da jeg ga det et siste forsøk med stor avstand til strengene. Nå ligger halspickupen under overkant av pickupringen, 4,5mm fra undersiden av både 1. og 6. streng. Bridge PU ligger nesten 3 mm. under, og det låter kanon! Fortsatt ganske på hugget, men ikke piggtråd i toppen og heller ikke overdreven bass i halsposisjon. Det er fullt mulig jeg beholder originalpickupene, noe som i mitt tilfelle er en historisk hendelse Tipper det kommer noen bilder når jeg har fått på plass det siste av ny plastikk.
 4. Det er det som er cluet med å slipe med en lang fil, eller som Endt (og jeg), lime sandpapir under et vater og slipe hele veien. Masse videoer på nett om det. Sjekk bl.a. Crimson Guitars på youteube. Du må ofre en del høyde på de uslitte båndene, for å komme ut med jevne bånd. Jeg kroner med trekantfil, men en god kroningsfil fra Stewmac, Crimson eller andre er lettvint. Endene slipes passe vinklet med en liten Stewmac fil til formålet. Ikke noe fancy - bare en vanlig fil med godt grep. Drar over endene med 400, 1200 og 2000 papir rundt fingeren. Stålull er fint også, men loer fælt. Polerer med Autosol til slutt.
 5. Irongear Dirty Torque til LP'en kanskje? Medium output og er vel inspirert av SD JB. Instant Doug Aldridge osv. Creamy rock/blues/hardrock og anstendig clean. Rundt 850 for et sett tilsendt. Låt kanon i en EVH Wolfgang. Alternativ Blues Engine, som er deres low output PAF variant. Nydelig bluespickup til tullepris (har hatt i to LP'er selv, og det var en megaoppgradering av en LP faded std.).).
 6. Riktig svar er vel "fordi jeg er gammel", men jeg kan jo kamuflere det bak en påstand om at jeg lydmessig foretrekker å hardwire komponentene direkte - i tradisjonell 50´s wiring.
 7. På tide å melde seg inn i klubben 😎 Byttet til meg en 2015 Special (endelig en som ville ha min Wolfgang!). Nå blir det noen dager med å skrote G-force tullet, bytte litt plastikk, hardwire elektronikken (skrote printplate) og litt stell her og der. Spent på om jeg finner tonen med den flate og brede halsen. Og så er det jo alltid et tidsspørsmål før pickupene ryker ut her i huset. Hva mener folket om 61 pickupene som sitter i?
 8. Under der befinner det seg noen skumputer til en formue, fra den gang jeg skrev for et hi-fi magasin
 9. Snart i mål da Nei, den virker tungsolgt gitt. Litt merkelig - det er jo en kanongitar!
 10. "Omsider" kastet ut to voksne barn og tatt kontroll over et par rom Gitarrom (+ et kontor) omsider ferdig lydisolert og pusset opp! Med litt modifisert Ikea møblement og et hjemmesnekret pedalbrett deksel, er det til og med så mor klapper i hendene.
 11. Gigrig QMX6 på plass. Høyere, mindre støy og ryddigere Tuner foran og looper ikke i bruk (skal ha inn en ditto looper etter Quartermasteren). Gleder meg til å få koblet opp brettet mot den nyankomne Victory Sheriff 22!
 12. Tenkte det var passende at den hjemmesnekrede Telen fikk plass på hytta, og da ble det endelig en liten gitarkrok etablert her på fjellet også 🤘🏻
 13. Kommer litt an på hva du kan gjøre selv. MIMén trenger åpenbart et skikkelig setup og litt lodding. Fort et par tusen hos en profesjonell, men sender deg trolig hjem med en gitar du knapt kjenner igjen (i positiv forstand). Kan du bytte pickuper selv, kan du slippe unna med en tusenlapp for nye pickuper. Ville prøvd Tonerider (795,-) for eksempel. MASSE godlyd for veldig lite penger. Jeg har et sett med Hot Classics i min Tele og den står seg fint i selskap med mine Strater som har pickuper til fire ganger prisen. MIM er generelt helt OK kvalitet.
 14. Problem løst. Silent plug i begge ender var en dårlig ide i kombinasjon med at ampen har plastskive mellom jackplugg mutter og chassis.
 15. Har stilt samme spm. på Gar Cafe også, men kanskje de lyseste hodene bare er her. Så: Trodde jeg var ganske teknisk, men her kommer jeg til kort og roper motvillig på hjelp Har laget en Mogami kabel med Neutrik Silent plugs og den funker fint på andre forsterkere, men ikke på Blackstar HT5. Andre kabler med vanlig plugg funker fint på samme forsterker (med samme gitar). Når jeg stikker Neutrikpluggen nesten inn (før den bevegelige jordingshylsen tar kontakt) så funker den også på Blackstaren. Det er vel altså et eller annet i kontakt jord/jord mellom plugg og forsterker som skjærer seg, men hva? Problemet har oppstått plutselig og helt uten at forskerkeren har vært i bevegelse. Loddingene i begge plugger er sjekket og i orden. Jackpluggen på HT-5 er printkortloddet, så det var ikke bare-bare å feilsøke denne visuelt. Kjent problem og ditto løsning for noen?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.