vim

Medlem
 • Innholdsteller

  222
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

vim vant dagen sist August 12

vim hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

257 Excellent

Om vim

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandvika

Nylige profilbesøk

1 727 profilvisninger
 1. Ville fortsatt slipt treverket jeg altså, trur eg. Jeg mente at du kunne file litt dypere/bredere spor til strengen, så den kommer lavere (hvis det bare var en streng eller to som var problemet).
 2. Du er sikker på at alle strengene skal senkes like mye? I så hadde jeg tatt en flat, finkornet fil (kan sikkert bruke sånne engangs neglfiler f. eks., hvis du ikke har eller vil kjøpe en vanlig fil). Filer du kun i en retning og er litt nøye, blir det plant nok i massevis. Alternativet er, som du sier, å legge sadelens underside mot en slipestein av noe slag og gjøre denne tynnere. Ikke for tynn, så den blir dratt skjev (eller skruehullene blir for vide) når du strammer skruene i halsfestet da! Skal du bare senke noen av strengene, går det vel an å vide ut strengesporet en smule med litt slipepapir brettet til egnet tykkelse,
 3. vim

  Trenger tips til strømforsyning til pedalbrett

  Byttet ut min Fuel Tank Chameleon med en MXR Isobrick og fikk flere utganger og mindre støy. Veldig fornøyd! Bestilte min fra Evenstad musikk (ca. 1500,-)
 4. vim

  Vis din Les Paul

  Snasen! Gode pickuper også. Savner plutselig Maybachen litt...
 5. vim

  Tips og råd på stereorigg

  Jeg kjørte stereooppsett en periode (med Cariatone OTS og Ceriatone 2550) og brukte da med hell en Radial Bigshot ABY boks til å splitte signalet. Kjørte en våt og en tørr amp. Den er passiv, har isotrafo/fasevender/jordbryter og funker derfor veldig bra i.f.t. å kutte støy grunnet mismatch mellom to amper. Tusenlappen på gearformusic.no er glatt verdt investeringen.
 6. Høres litt ut som du egentlig har svart selv, hvis hjertet og hendene sier Traditional Da har du en topp gitar med OK pickuper og en plattform du kan bygge på i mange år(pickups, oversadel i bein eller Tusq, etc, etc.). Jeg opplever også SG som plagsomt flat og bred, men har store hender. Øvingsforsterker får du kastet etter deg på Finn. Ofte gode bruktkjøp på LP Std. eller Trad. også. 14-15000 før pruting
 7. What he said Alternativ er å slipe et gradvis fall på båndene fra 12 og oppover, men det er jo litt mer uopprettelig enn å teste en shim. Jeg gjør alltid dette ved båndsliping på mine gitarer og kun veldig lite "fall off". Bare sørg for å få å få laget en skikkelig shim av treverk når du har funnet riktig tykkelse med litt testing, ellers ryker mye av resonansen (papp, plekter etc. fjerner mye verdifull kontakt mellom hals og kropp).
 8. "Mellomklassen" - Special, er laget av Fender Mexico ja. Holder nok et nivå over kvaliteten til en gjennomsnitts MIM Strat/Tele, så langt jeg kan vurdere. Billigserien Wolfgang Standard lages i Indonesia. Også disse er MYE gitar for pengene.
 9. Mexico. Først Japan, så Kina og de siste årene i Mexico. Var flattops men ellers identisk med USA versjonene. Nå er de carved top, men har nickel/silver jumbobånd.
 10. MMEB Wolfgangene var veldig bra, men også veeeldig smale nederst i halsen. Husker at jeg ikke ble komfortabel med et den gang jeg testet en. Jeg tør sammenligne Mexico Special nå med tidligere Peavey USA modell faktisk. DiMarzio PUPéne i PEaveyene var derimot veldig bra og gitaren ellers også topp. Koreamodellene derimot, var jeg ikke imponert over /prøvde et par).
 11. Jeg fikk min for et par uker siden og er veldig fornøyd. Fant en ubetydelig brukt på ebay (fra Streetsounds i NY) som endte på 8000,- inkl. mva. og frakt og det er uten tvil en gitar som matcher gitarer jeg har hatt til det dobbelte. Gitt at du kan leve med en viss vekt (3,7 kg er angivelig et vanlig gjennomsnitt og hva min veier) og at den ikke er laget i USA... Kvaliteten på elektronikk og Floyden er strålende. Skjønt jeg "måtte" jo selvsagt bytte litt potmeter og kondis, for å få ro i sjela Den ble enda et hakk bedre med litt kjærlig pussing på enden av båndene. Tørrere luft i Norge gjør gjerne at importerte gitarhalser krymper en mikromillimeter og får bånd som stikker ut ørlitegrann. Dette var såpass lite at jeg godt kunne latt være og fortsatt vært happy. I tillegg kommer oppsett til egne preferanser, men den kom greit satt opp (med 9-42 strenger dessverre). Nå stjeler jo Floyden en del av den akustiske klangen, men treverket virker fint, lyden er storveis og halsen er fantastisk. Snorrett, smooth og veldig behagelig profil (ligner litt på min CS65 feit C hals, men med 12-16 radius). Pickupene synes jeg kanskje er litt vel hotte for min del, men de låter veldig bra. Minner litt om JB pickupene jeg obligatorisk hadde på 80-tallet, men nok enda litt høyere output. Jeg byttet til 250k potmeter og synes det varmet opp og rundet av toppen akkurat passe til min smak, som går mer i retning av 80-talls heavy/hardrock enn moderne chuggachugga og scooped "førstemanntilmål" riff. Jeg fant ingen norsk butikk som fører disse, så det blir vel å kjøpe usett på nett (?). Virker som EVH er safe og veldig konsistente i kvaliteten (ikke Gibson der altså :)), så det burde gå greit. Under 10 000,- på Gitarhuset eller Gear4music er et godt kjøp! Se ellers: http://www.wolfgangregistry.com/evh-guitar-info/evh-guitar-info.html for morsom info.
 12. Var for å være ærlig ikke klar over at det fantes flere, men det har vel kommet til en del varianter kanskje. Dette var den første som kom i et eller annet begrenset opplag - en aget goldtop. No. 157, hvis jeg ikke husker feil.
 13. Ja, er det en original 63 modell, så er det vel greit å ikke harve på med loddebolt og skalpell
 14. Det har slått meg at jeg absolutt aldri klarer å la en gitar være urørt, hvor enn mye jeg har kjøpt den nettop fordi den er god som den er Bare siste 10 år: EVH Wolfgang: Messingblokk, tremolostopper, litt ekstra båndpolering, bytte av volumpot (CTS, som på alt annet jeg har) og tonekondesator (Orange drop). Og det stopper vel neppe der... Pickups og litt bedre kvalitet i et par av elementene i Floyden kanskje (strengelås og skruer f. eks.). AV65 Strat: Prøvebyttet kropp (men originalen låt bedre), byttet PU til Lollar, byttet til jumbobånd, byttet all elektronikk (CTS og NOS PIO kondis), mattet ned halsen og ga hele gitaren en lett relic (gulnet halsen, mattet litt her og der, isspray og hårføner for fine krakeleringer, kaffebad på plastikk etc.), byttet fjærer (Raw vintage), byttet oversadel (Tusq), byttet plekterbrett (relic), malt innside med skjermende maling, fjernet tonekontrollen for midtre PU og sikkert mer jeg har glemt. CS65 Strat: Faktisk ikke så veldig mye tweaking på snart 10 år: "Byttet PU, båndslip, byttet elektronikk, byttet fjærer, "videreført" relicslitasjen her og der (Fender CS har etter min mening vekslende hell med å lage troverdig relicing), fjernet tonekontroll på midtre PU. Baja Tele: Båndjobb, lett relic, byttet elektronikk, mattet halsen. PRS Bernie Marsden: Etter fri hukommelse: Byttet PU til OX4, byttet oversadel, byttet stol (TonePros), byttet elektronikk, mattet ned halsen, byttet all plastikk, lett båndjobb. Maybach: Trengte ikke mye "hjelp" denne: Mattet hals, byttet elektronikk, byttet plastikk, båndpolering, byttet stol (Faber). Bonamassa Customshop LP: Selv jeg klarte å ikke tukle med den. Skulle aldri vært solgt til gjengjeld 😭 Gibson R7, R8 og R9: Fikk alle en lett båndjobb, halsen mattet ned, CTS og PIO elektronikk, Faber studs/stol og et par av dem litt finere plastikk. PRS DGT: Tror jeg jammen ikke jeg gjorde noe med. Strøken og kjedelig, som PRS gjerne er. John Mayer sig. Strat: Solgt før jeg rakk å gjøre særlig mye. Byttet sikker oversadel og tok en lett båndpolering. Fikk selvsagt bort det grelle tortoise plekterbrettet! USA Std. strat (ca. 2001 mod): 😞 Rævva gitar der jeg ga opp å få den god, etter å ha byttet en hel masse. Les Paul studio: Egentlig en fantastisk god gitar som fikk ny plastikk, elektronikk og Tonepris stol. Ble dessverre solgt til fordel for en LP Std. faded, som jeg aldri rakk å gjøre noe med. Og så et par "total makeover" prosjekter med en KWS Strat og en Wolfgang kopi, som jeg ikke en gang skal begynne å beskrive. Og galskapen med tweaking begynte vel med en Jake E Lee inspirert Tokai på 80-tallet, som både var min andre ordentlige gitar og ble dissikert etter alle kunstens regler. Jeg husker jeg fjernet en del viklinger på pickupen, etter å ha lest en eller annen artikkel om at EVH hadde gjort det samme. Låt faktisk bra! Klarer du å holde pillfingrene unna en ny og god gitar? Show your mods!
 15. vim

  NGD EVH Wolfgang Special

  Må nesten se om jeg kan finne en sebra EVH har ikke Fender strengeavstand, så en TB5 blir jo egentlig ikke helt treff.