Gå til innhold

vim

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  362
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

vim vant dagen sist Desember 5

vim hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

550 Excellent

Om vim

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandvika

Nylige profilbesøk

2 046 profilvisninger
 1. Nærmer seg Måtte skjøte litt på kabelen til den medfølgende DiMarzio DP103 (gammel og god PAF) og det blir trangt i kanalene, men jeg håper å få plass til den siste pickupen også Litt trangere hulrom til switch, så jeg jukseisolerte litt med tape for sikkerhets skyld (pga. skjermende maling og fare for kortslutning).
 2. Litt lørdagskos. Båndpuss, utvidet hull til elektronikk (har sittet mindre pots og bryter enn det jeg skal bruke på denne tydeligvis) og malt innsiden med skjerming. Tettet og drillet nye hull til brosystem og montert dette. Klargjort elektronikken for montering senere i kveld.
 3. Nafta (lighterbensin) eller bremserens fra biltema wd40 så lenge du tørker bort overskudd. Renset parafin. Masse som funker - bare tørk av godt og ikke la ligge lenge på lakk.
 4. Dagens dont - nye bånd på plass. Tok en runde med rosewood slipestøv og superlim for å tette noen småsår etter fjerning av bånd først. Fikk også litt merarbeid når jeg oppdaget at et par bånd ikke hadde dype nok spor etter at jeg har pusset litt på gripebrettet. Var lite dybde å gå på der gitt! Må si meg fornøyd med DIY båndpressa, som kom godt med etter at resten av huset hadde lagt seg og hamring ikke var veldig populært
 5. Gikk veldig greit å klippe først parallelt ca. 2mm og så klippe av den lille biten. Brukte vanlig "avbiter" som er slipt helt flat på anleggsflaten/yttersiden (ekte ebay kinavare). Da ble det bare å file noen få strøk for å få det helt smooth.
 6. Da var det tid for første etappe i båndjobben. 22 stk. klippet og filt til med overheng. Klappat & klart til å monteres med superlim og hjemmesnekret båndpresse. Gikk overraskende lett å klippe til overheng og file til, til tross for x-antall Youtubevideoer der dette kompliseres voldsomt Fikk også gjort klar et par festebolter til stoptailen. Gidder ikke betale nesten 400,- for sånne bolter fra Faber, så de blir "dreid" ved hjelp av fil og søylebor som dreiemaskin. Kunne vært gjort penere, så disse havner vel på kinaprosjektet, så kan jeg lage et par litt glattere til JAKén.Spiller liten rolle i praksis, da de bare skal klamme ned stoptailen (kjører wrap over, så den blir liggende lavt mot kroppen, med kun 2mm. skive imellom.
 7. Hehe, for de av oss som har hatt sånt rundt halsen før weight relief oppsto, er det jo peanuts Tror for øvrig den nok ligger nærmere 5 kg. Den føles en del tyngre enn kinaprosjektet jeg jobber på og den veier 4,4. Jeg har vel konstatert for lengst at vekt og klang uansett ikke henger så nøye sammen. Har hatt tung LP med honduransk mahogny som hadde sustain herfra til evigheten og lette LP\er med afrikansk mahogny som var helt dau. Og vice versa.
 8. Logoen er innfelt i perlemor og ikke mulig å fjerne pent dessverre. Til gjengjeld er det ikke veldig pent gjort, så den er ganske lett å avsløre. Piratkopier er forbudt å selge, men ikke design som privatperson har laget uten å drive noen form for næringsvirksomhet. Vi kan gjerne ta diskusjonen i en annen tråd - om det i det hele tatt blir noen diskusjon. Jeg tror vi er 100% enige om piratkopier Hvis noen skulle ønske å reagere etter min eventuelle annonse, så vil den være merket så tydelig at de gjerne må argumentere seg ihjel for min del.
 9. Bindinger limt og refret er forberedt med fjerning av gamle bånd og lett sliping av gripebrettet.
 10. Først og fremst: takk til @juzzizhow som donerte bort denne, og takk for hyggelig prat i samme slengen Her har vi en Les Paul laget av en finsk gitarmaker, Jussi Ala-Kuha ca. 1990. Merket heter JAK. Totalt ukjent for meg, men håndverket og treverket virker ganske bra. Den er dog blytung, og har antagelig matchvekt rundt 4,5 kg. Planen for dette prosjektet er: * Plugge og redrille hullene for brosystem, samt et par andre hull som er preget av tidens tann. * Sette inn Faber bøssinger og studs og gjenbruke lettvekts bro og ABR-1 fra Gotoh (med grafittsadler). * Stemmeskruene er solide saker fra Schaller (merket made in West Germany :)) og skal også gjenbrukes. * All plastikken skal gjenbrukes. * Bindingene må limes noen steder, da det gamle limet har sluppet taket. * Det samme med DiMarzio DP103 pickupen, som er en ganske bra vintage PAF sak. Halspickupen blir en Alnico 2 Tesla Shark fra Iron Gear (bare for å prøve noe nytt fremfor Blues Engines fra I.G. som jeg ofte har brukt). * Nye 500k CTS pots og en Switchkraft bryter skal på plass, og det blir 0,22uF NOS PIO caps, K40Y som vanlig. Skjerming av elektronikkbrønner med Humbrella shielding. * Refret med Jescar Evo jumbo bånd. * Ny oversadel i bein skal lages. * Teste og vurdere om den skal beholdes eller selges for å finansiere mer morro
 11. Litt hardware på plass og så er det til med forberedelser til refret. Har fjernet de gamle båndene og slipt gripebrettet lett. Jeg er i tenkeboksen om jeg skal gidde å lage bånd med overheng over bindingen eller bare sage sporet tvers igjennom, a la Fender. Har en annen gitar på arbeidsbenken som jeg vil ta litt mer nøye, så kanskje jeg får gjøre det ordentlig på denne også, og ta det som trening
 12. Spritbeis løser seg lett opp når man stryker på skjellakk. Det gjorde at den ekstremt porøse plastikken i bindingen tok farge. Pent er det ikke med misfargingen og den tynnslitte bindingen, men resten ble ganske OK. Fronten får beholde gullfargen, så lenge resten av gitaren har fått puste litt friere. Elektronikkbrønnene har fått et lag skjermende maling. Foretrekker å bruke det fremfor folie. Mindre styr - så og si like effektivt.
 13. Strippet polylakken med varmepistol og malingskrape/stemjern. Jobben gikk greit, men plastikkbindingen på denne var av et ekstremt dårlig og mykt materiale som ikke tålte verken varme eller sandpapir. Blåste alle muligheter til å sitte igjen med en strøken gitar akkurat der (med mindre jeg skulle gidde å bytte bindinger) Tok ingen bilder underveis dessverre.
 14. Tenkte jeg skulle oppsummere litt på et par prosjekter som ligger på arbeidsbenken for tiden. Jeg har, som vanlig, ikke planlagt postene og bildene er ditto lemfeldig tatt på innfall underveis. Oppdatering kommer så småningom. Prosjekt 1 er en kinakit, kjøpt brukt på Finn for en slikk og ingenting. Treverket er 4 kg. med mahogny og lønnetopp. Lakken var tykk gull poly go den hadde et reparert halsbrudd. Planen er: 1) Fjerne all lakk bortsett fra fronten og reparere halsbruddet så det blir 100% skjult. 2) Legge på brunsort beis med 6 lag skjellakk over. Første gang jeg bruker skjellakk, så det ble en test og læring. 3) Bytte ut all hardware med snacks fra skuffen: Faber brosystem og stemmeskruer fra en R9. Elektronikken som fulgte med var en høykvalitetskit, så den får bli.NOS caps skal inn. Kremfargede bakplater blir til sort. 4) Pickups erstattes fra kinaræl til Iron Gear Rolling mills. 5) Refret fra kinaspaghetti til Jescar Evo jumbo. 6) Lage oversadel i bein. 7) Teste og enten beholde fordi den ble rørende god til latterlig lav pris, eller selge til selvkost. Og ja: jeg kommer til å flagge tydelig at forrige eier har satt inn en fake Gibsonlogo
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.