Gå til innhold

vim

+Annonsefritt
 • Innholdsteller

  314
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

vim vant dagen sist Oktober 11 2018

vim hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

440 Excellent

Om vim

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandvika

Nylige profilbesøk

1 958 profilvisninger
 1. Problem løst. Silent plug i begge ender var en dårlig ide i kombinasjon med at ampen har plastskive mellom jackplugg mutter og chassis.
 2. Har stilt samme spm. på Gar Cafe også, men kanskje de lyseste hodene bare er her. Så: Trodde jeg var ganske teknisk, men her kommer jeg til kort og roper motvillig på hjelp Har laget en Mogami kabel med Neutrik Silent plugs og den funker fint på andre forsterkere, men ikke på Blackstar HT5. Andre kabler med vanlig plugg funker fint på samme forsterker (med samme gitar). Når jeg stikker Neutrikpluggen nesten inn (før den bevegelige jordingshylsen tar kontakt) så funker den også på Blackstaren. Det er vel altså et eller annet i kontakt jord/jord mellom plugg og forsterker som skjærer seg, men hva? Problemet har oppstått plutselig og helt uten at forskerkeren har vært i bevegelse. Loddingene i begge plugger er sjekket og i orden. Jackpluggen på HT-5 er printkortloddet, så det var ikke bare-bare å feilsøke denne visuelt. Kjent problem og ditto løsning for noen?
 3. Må bare gi denne litt plass i spotlighten igjen jeg altså 😎 Har vel ikke blitt postet i denne tråden før. Selvbygget hals var både stas og ble faktisk veldig god å spille på, men materialet var nok litt dødt i utgangspunktet. Denne kinahalsen derimot!!! Ekstremt god, snorrett og resonans som ikke står tilbake for det beste fra Fender. Og vakker flammelønn. Mattet ned en smule og satt opp med Jescar Evo jumbobånd. Klarte ikke å dy meg fra å klistre på en liten Fenderlogo. Jada, barnslig 😏
 4. Etter litt hjelp fra @elektronaut, ble det en liten DIY erstatning for JHS sin Red remote (400,-). "VIM Wood remote" (0,-) debuterer herved som fotomodell, sammen med et overraskende stabilt pedalbrett for tiden. Digger siste kjøpet, JHS Morning glory, men ellers er det meste hårreisende gamle greier. Får vel prøve å finne en unnskyldning for å kjøpe en Boing reverb eller noe
 5. Ah - kult! Der lærte jeg noe nytt Takk igjen.
 6. OK, så ett par kobles sammen til + og ett par sammen til jord? Takk!
 7. Tenkte å lage en enkel kopi av JHS sin red remote. Men kan noen si meg hvilke pins som skal loddes til jack og evt. loddes sammen mellom pins på en 9-pins bryter jeg har liggende? Med en enkel to pins bryter blir det slik: Men hva med denne?
 8. Jeg har hatt denne (og brukt) i noen år: https://www.stewmac.com/Luthier_Tools/Types_of_Tools/Files/Double-edge_Fret_File.html Funker strålende, men tar ganske godt for seg. De siste par gangene har jeg kun brukt min egen DIY variant - en trekantfil fra et Biltemasett, som jeg har slipt hjørnene glatte så de ikke river opp treverket rundt båndet. Litt lettere å ha kontroll på enn Stewmacfila. Prosessen blir da: 0) Maskere av halsen. Filer VIL GARANTERT glippe! 1) Slipe høyden jevn med 400 slipepapir (limt strimmel under et 40 cm. 100% flatt aluminiumsvater) 2) Sjekke at det er jevnt med en Stewmac fret rocker 3) Runde av båndene med DIY fil 4) 1200 slipepapir rundt fingeren og fjerne ripene fra fil 5) 000 stålull eller "viskelær" (rød + grå fra Stewmac) for å glatte ytterligere 6) Autosol polering for siste finish
 9. https://www.ebay.com/usr/savateshop?_trksid=p2047675.l2559 Som vanlig ved kjøp fra Kina, skled den rett gjennom postens tollbehandling, så det ble fin pris. Ja, jeg ble veldig gledelig overrasket. Treverket er helt på nivå med det beste jeg har kjøpt av halser tidligere. Trussroden (dobbel) funker og halsen var dønn rett. Elendige tverrbånd og oversadel riktignok, men kan man gjøre refret selv, så blir det god butikk. Litt kilent å fjerne bånd uten å chippe for mye i en lakkert lønnehals, men gikk greit nok. Jeg superlimer for sikkerhet skyld, men kommer sikkert til å angre den dagen jeg skal bytte bånd igjen Merk DIY fretpress, laget av hurtigtvinge i ekte plastikk, med boret hull til Stewmac pressa I påvente av å investere i en søylebormaskin... Ikke mer banking av frets her i gården.
 10. Ikke vet jeg hva som skjedde med de opprinnelig bildene i første post, men her er ihvertfall noen nye og en update. Fikk kinahalsen i posten i går og må si at den er sjokkerende bra til den nette sum av 620,- inkl. frakt etc! Nydelig flammelønn og lakken er antagelig akryl (neppe nitro og definitivt ikke bombesikker poly) og enkel å matte ned (gripebrett og bakside). Byttet de kjipe båndene til Jescar EVO gold jumbo. Første gang jeg bruker disse båndene, men helt klart ikke siste. Harde og superglatte, men ikke så skingrende lydmessig som rustfritt stål! Fikk testet hjemmesnekret båndpresse (bilde) også. Funket knall Halsen var noe tynnere og smalere i helen enn den jeg selv lagde (og det som er std.), så jeg limte inn 1 mm shims av bjørk i halsgropen på kroppen. Tusq nut og vintage hardware ble flyttet over. Lydmessig ble det marginalt bedre klang, men også litt lysere. Halsen jeg lagde først var ganske mørk i klangen ved litt knokebanking. Og da tror jeg vi sier at Telen er ferdig gitt!
 11. Resultatet ble såpass bra at det var verdt å jobbe videre med et par forbedringer: * Vintage Kluson tunere montert. Serbedre ut og føles bedre. * Halsen ble slanket en millimeter eller så. Fortsatt tykk C, men langt mindre klumpete feel. * Båndene jeg hadde liggende må ha vært noe billig skit fra et kinaprosjekt som aldr ble noe av. De ble aldri helt glatte og var myke. Nå er det Jescar 6100 bånd, og det ga en helt annen følelse og klang. Betydelig bedre og høyere lyd faktisk! * Når jeg likevel hadde fjernet de gamle tverrbåndene, slipte jeg gripebrettet fra 12 til 9,5 radius. Føles mer riktig på en Tele. * Fant noen Wilkinson compensated saddles jeg hadde glemt at jeg hadde og monterte de. Bedre intonasjon, helt klart. Så tror jeg vi sier oss ferdig.... Skjønt jeg har jo en Telehals i flammelønn på vei fra Kina. Hvis den, mot formodning, er så fin som på bilder og et verdig emne for litt puss og en refret med EVO-bånd, så kanskje det blir en oppdatering igjen Og ja, jeg har kuttet for dype spor til tverrbåndene Barnslig eller innafor å sette på en Fenderlogo?
 12. Går jo å lime, men noe ræl ved senere sixing, hvis det er elektronikk under der da Hva med å lime på tupper av plastklips (typisk for bilinteriør etc) på undersiden av plekterbrettet og bore hull i kroppen for "hunn-delen" av disse?
 13. Bare fordi jeg er en gammel mann og liker at det er så vintage spec som mulig
 14. Audun: Tja, hva skal jeg si... Litt hotte, men ikke veldig. Ganske klar lyd og god strengeseparasjon. Skikkelig rocketrøkk i bridge og imponerende nært en deilig Strat halspickup i neck. Mistposisjonen på Tele er ikke noe for meg - heller ikke på disse. Har ikke så veldig mange Telepickuper å sammenligne med, Klart bedre enn de som satt std. i en Classic player.
 15. Takker. Må si meg enig - jeg har fryktet halsjobben i all tid. Tok enormt lang tid, men var ikke så vanskelig som fryktet. Skal sies at jeg har kopiert alle detaljert fra en Strathals som jeg hele tiden hadde ved siden av (bortsett fra tykkelsen). Føler meg mer som en copycat enn gitarbygger altså. Ikke en eneste egen ide
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.