Web Analytics
Jump to content

Lydidealer og forbilder


nikotro

Recommended Posts

Jeg vet ikke om det er liv laga for denne tråden, men jeg synes det kunne være interessant å vite mer om hva den enkelte her på forumet har av forbilder og lydidealer.

For min del har dette endret seg gjennom et relativt langt liv som amatørgitarist. Jeg hører på annen musikk enn jeg gjorde for noen tiår siden og jeg har vært innom en del sjangere på veien. Det er jo også sånn at det noen ganger rykker litt i ungdomssjelen når jeg, ofte tilfeldig, hører heltene mine fra en svunnen tid.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

sitter og hører på "ekstradelen/solodelen" av sultans of swing m(13min,14s - versjonen) nå. du store, herr knopfler får den gitaren til å synge, synes jeg.

ellers er det jo vanskelig å ikke like disse, synes jeg:

https://music.youtube.com/watch?v=KgplSHGfr7w&feature=share

https://music.youtube.com/watch?v=nqrSrcTJzxA&feature=share

det er klart, at "home" er jo spilt på en original 1888 torres. er vel ikke noe sjanse for å få prøve en slik gitar, noensinne.

utnefor gitarverdenen, synes jeg noen av de beste harmoniene jeg har hørt i heavy musikk, er fra 10:53 og til slutten på denne avantasia-sangen. nydelig, enkel musikk, og suveren vokal.

https://music.youtube.com/watch?v=kuQCeNyFr5c&feature=share

Link to comment
Share on other sites

Keith Richards på Telecaster rundt 89-90 ble en åpenbaring for meg. Det var da jeg skjønte at man ikke var nødt til å overøse gitarlyden med masse vreng for at det skulle låte steintøft. Jeg er likevel fortsatt veldig glad i Les Paul -> Marshall som spesielt Slash var ambassadør for mot slutten av 80 tallet, selv om jeg egentlig ikke hadde kjempesans for G'N'R. Stratocaster i Marshall ala Blackmore og Malmsteen (til og med tidlig '90) er også helt oppi der når det gjelder lydideal.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Litt sånn fjortiss-idealer for meg. Alltid vært fasinert av Metallica sitt lydbilde. Hvordan de har fått til unik sound på hver eneste plate. Hver plate har sin sjarm og lyd, likevel så låter det som Metallica. 

De siste årene har jeg kanskje vært mer opptatt av John Petrucci, Andy Timmons og Opeth. Det er kanskje grunnen til at jeg har GAS på Mesa Mark IV, Lonestar og en Laney GH50L. 

Link to comment
Share on other sites

I gamle dager var det EVH for alle penga, helst lyden fra F.U.C.K. og Balance-platene. Men den gang kunne jeg ikke skru lyd, så i mine ører var det nært nok så lenge det var masse vreng.

Nå til dags er jeg på evig søken etter creamy crunch eller pushed clean, typ Andy Timmons, David Maxim Micic, Nick Johnston, Rabea Massad, etc.

Helst skal det også druknes i reverb og delay, slik at hjemmejammingen ender opp med å være mer meditasjon enn noen form for produktiv musikkspilling.

Dette er vel et godt eksempel på lydidealet jeg vanligvis går for:

 

Link to comment
Share on other sites

23 minutter siden, Naigewron skrev:

I gamle dager var det EVH for alle penga, helst lyden fra F.U.C.K. og Balance-platene. Men den gang kunne jeg ikke skru lyd, så i mine ører var det nært nok så lenge det var masse vreng.

Gitarlyden på F.U.C.K er helt rå, ja. Spesielt der clean og vreng-gitar er mikset sammen.

Link to comment
Share on other sites

Har vært en del forskjellig oppetter årene, men alle favorittlydene fra mine favorittgitarister har stort sett alltid vært en Marshall på 10, typ Blackmore, EVH, Eric Johnson's sololyd og Yngwie.. :)

Dette er fortsatt bare gull i mine ører.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.