Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Underlig problem med kombinasjon semi-hollowbody, lydkort og Logic Pro


Anbefalte innlegg

Hei!

Har eit utruleg rart problem. Bruker Logic Pro X, Steinberg UR-22 og ein iMac til å spille inn demoer på. Har fungert problemfritt, heilt til eg kjøpte meg ein Gretsch semi-hollowbody (G2655T). Den kombinasjonen går dårlig overens. 9 av 10 crunch eller distortion-valg i Logic fungerer ikkje. Det blir bare vanlig clean lyd uten effekter. På dei få distortionvalgene som virker, er lyden veldig av og på og det kommer ein pulserende skurrelyd som blir med på opptaket. Bytter eg til ein annen gitar, fungerer alt. Kobler eg Gretschen til ein forsterker, er alt fint. Så det er verken noe feil med gitar, kabel, lydkort, maskin eller Logic. Kva i alle dager kan være problemet? Hjelp!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høres merkelig ut ja.

Virker andre effekter enn distortion (delay, reverb, chorus, etc)? Min første tanke er at det er output fra gitaren som er lavere, og rett og slett ikke driver vrengeffektene like hardt. Hva er den andre gitaren du bruker?

Skurrelyden kan være dårlig jording i gitaren. Kommer og går den hvis du tar på forskjellige metalldeler på gitaren?

Endret av Naigewron
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dei fleste av effektene son ligger under "Crunch", virker heller ikkje. Høres ut som når du har valgt gitar som spor, men ikkje valgt effekt enda. Har testa på akkustisk gitar og på lap steel. Har ingen andre vanlige el-gitarer hjemme, men skal prøve å få lånt ein i løpet av helga og sjekke. Har ikkje merka noe forskjell på lyd om eg tar borti noen metalldeler, men skal skjekke når eg kommer hjem. Stikker bortom Gitarhuset etterpå og hører om output på gitaren. Takk for tips!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpte en Jeff Beck Strat for noen år siden. Kjempegod å spille på så det ble nå ett impulskjøp... men jeg bytta mikker for jeg fikk ikke noe vreng om jeg så satte en OD mellom gitar og amp... i beste fall litt lett knekk. Nydelige cleans da... pussig iom. at de pickupene skal være litt hotte.

En stund senere hadde en kompis testa en annen JB i butikk og han kjente ikke igjen beskrivelsen. Så jeg dro å testa selv og riktignok... pickupene er hotte de. Lett å dra ampen... så jeg kjøpte noen nye pickuper av den typen som skal være i JB Straten og voila...

Moralen i historien er: Funker pickupene som de skal?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

Skulle lage ei lydfil til Gitarhuset med forskjellige innstillinger som ikkje virka på Gretschen, først med Gretschen og så med ein annen gitar som funket. Mens eg holdt på med det begynte ting å fungere. Supert tenkte eg, da slipper eg å gjøre noe. Men den gang ei. Nå har det begynt på igjen, og nå er det enda færre effekter som funker. I tillegg er lyden litt av og på når eg spiller stille og rolig. HiZ/Phantom Power tried. Skal tilbake til Gitarhuset og måle output på gitaren. Forhåpentligvis er det problemet. Eventuelt blir det Cubase, men tviler på at det er Logic som er problemet. Frustrerende...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av RawCutMusic
   Hei. 
   JEG TRENGER DERES HJELP FOR Å FINNE HVILKE UTSTYR JEG SKAL KJØPE

   Jeg har holdt på med musikk i mange år men aldri satt meg for godt inn i produskjon.
   Jeg har en del erfaring fra amatør studio men har aldri kludret for mye i programmene selv.
    
   Vil nå bruke `litt` penger på å sette opp et enkelt men bra studio.
   Jeg har ca 19.000,- tiljengelig og skal for dette kjøpe meg Mac, software, mic og headsett
   Utstyret jeg har er M-Audio BX12 monitorer og Focusrite Saffire 6 lydkort.
   Også har jeg et par skjermer som kan brukes hvis jeg skal gå for et av alternativene.
    
   Jeg ønsker å kunne flytte meg rundt etter hvor jeg er, har derfor sett for meg Macbook Pro og Logic Pro x.
   Headsett har jeg sett på disse (Beyerdynamic dt770, krk 6400, AKG av et slag) Jeg trenger headsett som ikke `lekker` lyd
   Men ser nå at jeg tror jeg får en middels Macbook pro pga pris å har derfor sett etter andre alternativer, jeg legger ved de tre alternativene jeg har sett på.
   (Musikken jeg spiller er noe typ The Weekend style musikk. Blues og Country.
   Jeg skal spille inn akustisk, elektrisk gitar, piano og synge.)
   JEG ØNSKER IKKE PC, DA JEG SKAL HA LOGIC PRO X
   1. 15.880,-
   13-tommers MacBook Pro – sølv
   Legg til i Favoritter 2,7 GHz tokjerners Intel Core i5, Turbo Boost opptil 3,1 GHz 8 GB 1866 MHz minne 128 GB PCIe-basert SSD Intel Iris Graphics 6100 To Thunderbolt 2-porter Bakbelyst tastatur (norsk) og brukerhåndbok (norsk) Logic Pro X 2.  14.039,- (Her må jeg kjøpe software utenom) 
   Mac mini
   Legg til i Favoritter 3,0 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,5 GHz)
   8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM 1 TB Fusion Drive Intel Iris Graphics Brukerhåndbok (Norsk) Magic Mouse 2 3. 16.880,-
   21,5-tommers iMac
   Legg til i Favoritter 2,8 GHz firekjerners Intel Core i5-prosessor, Turbo Boost opptil 3,3 GHz 8 GB 1867 MHz LPDDR3 1 TB Serial ATA-harddisk med 5400 o/min Intel Iris Pro Graphics 6200 Magic Mouse 2 Magic Keyboard (norsk) og brukerhåndbok (norsk) Tilbehørsett Logic Pro X  
  • Av Lawson
   Hei. Er i ferd med å kjøpe et lite hjemmestudio, å ser nå etter lydkort. 

   Har lyst på pro tools, eller noe annet på samme linje (PC), så lurer på det er et lydkort som ikke er helt "happy meal kvalitet", å kommer med software som er godtatt i semi-pro/pro scenen? 
  • Av Affen
   Selvom jeg kjører både input og output level på Amplitube på minimum, samt minimum input på lydkortet, så clipper
   lyden når jeg spiller inn. Gitaren står på maks, for evt. vreng cleanes opp når jeg skrur ned.
   Hjeeelp!!!
   Hva gjør jeg feil?
  • Av mr quick
   For de som husker det, kjøpte jeg for litt siden en Fender Starcaster. Denne hadde produksjonsfeil og Fender var dårlige på å svare(dvs. ikke i det hele tatt), så jeg ga den tilbake til 4Sound Kvadrat(kjøpt i Stavanger), som har vært ellers veldig hjelpsomme i prosessen. Da jeg var og ordnet papirarbeidet så la jeg merke til det jeg trodde var en ny type Les Paul med større kropp, men fikk forklart at det var en hul ES. Jeg prøvde den og fikk akutt GAS. Den hørtes akuratt ut som Carltons 335, jeg måtte ha den. Med hjelp fra 4Sound Kvadrat(kudos til dem) fikk jeg en nedbetalingsplan ordnet, og nå er jeg stolt eier!

   Ser ut som en LP, men er endel større og er såklart hul. Nydelig treverk i hals, sider og bak, med buing front og bak. Pickupene er Gibsons Burstbuckere, som er laget etter "vintage oppskrift", kort sagt. Bridgemikk river godt i Fender rørforsterker og halsmikk er fyldigere enn Della Reese. Høres helt fantastisk ut
  • Av Axeman
   Skaffet meg i dag et Steinberg UR 22 USB lydkort. Lyden er veldig bra, men fortsatt veldig misfornøyd da jeg merker latency når jeg spiller. Har ca. 3 ms latency inn og 5 ms latency ut. kjører 44 khz og 256 buffer size i ASIO.
   Jeg merker dette når jeg spiller veldig fort og det er utrolig plagsomt og forstyrrende. Det gjør også at jeg ikke klarer å spille så godt som jeg ellers klarer.
   På mitt forrige lydkort som var M-audio audiophile 192 som er PCI, merket jeg ingen latency i 44 khz og 256 buffer. Eneste problemet med dette lydkortet er at det ikke støtter vanlig jack input så jeg måtte bruke en jack til mini jack overgang. Det er heller ikke beregnet på gitar, så alt dette dreper godlytten ørlite grann og kan gjøre den en smule syntetisk. Jeg kompenserte med div. vst pre-amps og andre "boosts", men det blir jo ikke helt det samme.
   Så jeg er jeg på jakt etter et bra lydkort, helst PCI som har utrolig lav latency input / output slik mitt M-audio kort var.
   Jeg har søkt utrolig mye på nettet, og ble jo anbefalt dette Steinberg UR 22 kortet, men for meg er det ubrukelig.
   Noen som vet om et bra lydkort egnet for gitar opptak?
 • Siste aktive tråder

  • Har likt alt av Furch jeg har prøvd, det ligger jo i riktig prissegment. Ellers kan du få tak i Gibson J-45 brukt til rundt 15k om du leter litt.  Det fine med å kjøpe brukt er jo at hvis det ikke faller i smak så er det forholdsvis greit å selge videre igjen uten tap.  Også må jeg spørre, hvorfor cutaway? Er det noen som noen gang har spilt over 10. bånd på en akustisk? 
  • Jeg har Seymour Duncan Blues Set (SH1) i min Classic. Veldig allsidige pickups til alt fra blues, rock og 80 talls metal. Vintage output, veldig åpen og en del mids/diskant. JB er jo et fint valg også, disse takler mye tyngre sjangre og solospilling med mye vreng. Spørs litt hvor mye output du trenger.  Jeg spilte på 500T tidligere. Da slet litt med feedback når jeg spilte i band med en del volum. Men mulig de kan temmes med lav høyde, som forslått 😊  Vurderer selv å prøve ut BKP Emerald på sikt. 
  • Hei, som ny på forumet starter jeg en tråd som sikkert de aller fleste har startet en gang. Jeg er på utkikk etter ny gitar men har litt paranoia for covid så vil helst unngå å dra på en fysisk butikk for å ta på samtlige, selv om dette helt klart er den beste fremgangsmåten... Uansett så vil jeg oppgradere fra den gitaren jeg har i dag som er en Ibanez V50NJP. En gitar jeg har lært meg mye på men nå synes jeg tiden er inne for å legge i mer. Det jeg vil ha er en westerngitar med cutaway i heltre, gjerne med mic. Gitaren bør ha god topp og bunn så jeg kan synge med. Når det kommer til budsjett er jeg litt fleksibel men vil unngå å bruke noe særlig mer enn 15K men kan godt koste langt mindre. Trenger ikke være ny.   Noen spesifikke anbefalinger hvilke jeg bør se etter?
  • 496r funker overraskende bra i bridge spør du meg. Hva med å teste det sammen med en 490 i neck?  Verd et forsøk før du evt handler inn noe nytt. 
  • Jeg bor i lillestrøm område, tar gjerne i mot forslag på billige gitartechs om du har kjennskap til disse rundt her.  Har forsåvidt gjort rengjøring, oljing og strengskifte på andre gitarer selv, så dette trenger jeg sikkert ikke betale for. Båndsliping har jeg ikke vært borti. Kan det være aktuelt å bytte sadel? Ser at min har samme høyde over alle strengene, i motsetning til min akustiske, men vet ikke om dette er negativt i og for seg.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.