Web Analytics
Jump to content

asgeiro

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

About asgeiro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

asgeiro's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

5

Reputation

 1. Hei! (Håper dette var riktig sted) Har fått det for meg å lære slidegitar, kjøpt gitar til det og gjort at strengene er høyere fra halsen. Suverent. Men da er det store spørsmålet, hvilken tuning? Ein kjapp tur på YouTube ser eg at det beste, og mest vanlige, er åpen E. Det samme er åpen C. Også åpen G er best/vanligst . Og åpen D. Og vanlig tuning. Så eg er lettere forvirra. Går i bluesrock, singer/songwriter for det meste her. Jason Isbell, Samantha Fish, Larkin Poe. Jo og Chris Rea. Veldig lyst til å få Shake Your Money Maker til å sitte. Sånn for den type musikk, hvilken tuning anbefaler dere? Og vet dere om sider på nettet eller youtubekanaler som kan anbefales i den tuningen? Takker på forhånd Asgeir
 2. Hei! Sånn passe brukbar på gitar og har skrevet noen låter. Ønsker å treffe noen som kan øve og spille litt med, så eg kan få gjort noe mer utav spilling og mine sanger. Rolig, litt dyster rock er kanskje ein omtrentlig beskrivelse. Har av og til spilt på "One From The Heart" i Oslo (anbefales), ei åpen scene for låtskrivere. Men trives uendelig mye mer i eit band, enn å stå aleine på scena. Bor i Drammen.
 3. Hei! Eg bor i Drammen, og når det ikkje er pandemi så jobber eg i Oslo. Har aldri fått heilt taket på å spille slide på gitaren min (pluss at det er noe herk å stemme gitaren i eit sett). Etter at eg så David Gilmour spille One Of These Days (Live at Pompeii 2016 trur eg), hadde eg ei lita åpenbaring. Lap steel med full fuzz og plekter ville faktisk fungere. Ikkje at eg tror at eg kommer til engang å bli 1 % så god Gilmour, men å få til å spille på kunne gått. Spiller litt singer/songwriter og litt (blues)rock. Leste ein sted at det beste da ville være å stemme den i G6, men eg er ikkje så sikker lenger. Har prøvd å lære meg sjølv med å tegne opp hals med noter, og ringe ut akkorder og skalaer. Så eg har kommet eit stykke på vei, men synes det går tregt og at det er noe som ikkje heilt er riktig. Må vel si at eg ikkje heilt har forlatt nybegynnerstadiet enda. Med både barn på deltid og hjemmekontor i Drammen, er eg litt immobil i disse coronatider. Så eg snuser litt om det er noen som kan ha timer, når ting er tilbake mot normalt. Asgeir
 4. Hei! Har aldri heilt fått grep om å spille slide på gitaren. Plutselig fikk eg for meg når eg ser på video av One Of These Days (Trur det var Gilmour, Pompeii 2016) at det der kan gå. Lap Steel+plekter+fuss det går. Ikkje at eg har noen tro på at eg kommer til å bli 1% så god som det, men likevel. Fant eit sted om at det i rock/bluesrock (inkl mr Gilmour) var vanlig å bruke G6 eller åpen G. C6 blir for "happy" for blues. Så da har eg tuna den i G6 (DGDGBE). Men eg finner null og nada av noen form for turoials, videoer e.l. for lap steel i G6. Eg har prøvd meg med å tegne opp halsen, og hvor forskjellige akkorder og skalaer gan gå. Men det blir liksom ikkje heilt flyt i læringa, selv om eg har spilt inn eit par sanger på Logic som har ein del lap steel i seg. Så heilt galt er det ikkje. SÅ: - Er G6 ein god tuning for rock/blues rock? Eller er det ein annen tuning som er bra, som det finnes noen steder på internettet med opplæring med? - Finnes det noe sted der man kan bli undervist på nett (ev. strekning Drammen - Oslo etter Corona) med G6? - Hvike strenger er best å bruke? De tre tjukkeste strenge føler eg blir så tjukke, at det er vanskelig å spille ok på dei. Så eg bruker sturt sett dei tre nederste, noe som begrenser spillinga litt.
 5. Kjøpte denne på impuls hos Gitarhuset i fjor. G2655T Streamliner Centerblock Junior Imperial Stain With Bigsby. (Hvorfor lage vansklige navn som Telecaster eller 335, når du kan ha eit navn som dette )Stoppet opp, beundra den i noen sekunder før eg tok den ned og betalte for den. Utrolig mye bedre enn dei gitarene eg har hatt før.
 6. Det er plastboks som er til jorda kontakter, men lurte på om det faktisk var jorda bakpå. Huseieren sier det er det, men skal for sikkerhets skyld få målt det. "Straten" er nok neppe godt skjermet, men Gretschen skulle da være det. Skal prøve i eit anna hus også.
 7. Har ein iMac, og kjører gitaren rett i lydkortet. Skal prøve å få skrudd på ein noise gate i Pod Farm etterpå.
 8. Tviler også på at huseier er spesielt villig til å bruke penger for at eg skal slippe støy. Med mindre han ein gang har betalt noen for å legge inn jorda kontakter, som så ikkje har gjort det likevel. Har prøvd å ta forsterkerene inn på badet, og kjørt dei der uten at det blei noe bedre. Det er ikkje bare litt støy heller, det gjør det faktisk mindre morsomt å spille. Og det aller verste er at det ikkje går an å bruke Logic lenger. Har ein Gretsch med BroadTron pick ups, Strat kopi med singel coil, ein lap steel med singel coil størrelse humbucker og ein akustisk med Fishman. Har eit Line 6 Tone Port lydkort. Der skulle det være mulig å stille inn nivået på støyreduksjonen, i allefall slik eg forsto han fra Gitarhuset i Oslo. Ikkje hatt det så lenge, så Pod Farm er fortsatt lettere forvirrende.
 9. Er ikkje elektriker eg heller, så kva som hjelper har eg null peiling på. Bortsett fra at det hjelper å ta på stemmeskruene, men det er litt lite praktisk når man skal spille. :) Har prøvd med to elektriske gitarer, ein lap steel og ein akustisk, brukt to forskjellige forsterkere, og prøvd ulike kombinasjoner på ulike stikkontakter. Så det skal ikkje være noe feil med utstyret. Skal ta det med til eit anna hus, og se om det er det samme problemet der.
 10. Hei! Har nettopp flyttet, og på det nye stedet er det ingen stikkontakter som er jordet. Selv ikkje dei som ser ut som dei er jordet. Noe som resulterer i uutholdelig støy i forsterkeren og litt i lydkortet også. Støyen blir borte hvis eg tar på noe metall på gitarene, f.eks. ein av stemmeskruene. Og kommer tilbake når eg slippper igjen. Irriterende nok når eg bare spiller, men det kommer med på opptak i Logic også. Er det noen som har noen andre ideer enn å få huseieren til å oppgradere det elektriske anlegget? Ville det fungert å ta ein tynn el-ledning, surre den rundt stemmeskruen og så bort til håndtaket på vinduet? Mvh Asgeir
 11. Har blitt Gretsch-frelst i det siste etter å tilfeldigvis kjøpt ein på impuls, og drømmer bl.a. om denne (i tillegg ein akustisk og ein lapsteel). Denne er riktignok ein par tre lapper meir enn Danelectroen, men du verden den ser flott ut. https://www.thomannmusic.no/gretsch_g5422g_12_electromatic_ws.htm
 12. Skulle lage ei lydfil til Gitarhuset med forskjellige innstillinger som ikkje virka på Gretschen, først med Gretschen og så med ein annen gitar som funket. Mens eg holdt på med det begynte ting å fungere. Supert tenkte eg, da slipper eg å gjøre noe. Men den gang ei. Nå har det begynt på igjen, og nå er det enda færre effekter som funker. I tillegg er lyden litt av og på når eg spiller stille og rolig. HiZ/Phantom Power tried. Skal tilbake til Gitarhuset og måle output på gitaren. Forhåpentligvis er det problemet. Eventuelt blir det Cubase, men tviler på at det er Logic som er problemet. Frustrerende...
 13. Ja. Har skrudd på Master Volum, Master Tone, volumet til begge pick-upene, alle posisjonene på treveisbryteren og ulike kombinasjoner av dette. Skjønner bæret.
 14. Dei fleste av effektene son ligger under "Crunch", virker heller ikkje. Høres ut som når du har valgt gitar som spor, men ikkje valgt effekt enda. Har testa på akkustisk gitar og på lap steel. Har ingen andre vanlige el-gitarer hjemme, men skal prøve å få lånt ein i løpet av helga og sjekke. Har ikkje merka noe forskjell på lyd om eg tar borti noen metalldeler, men skal skjekke når eg kommer hjem. Stikker bortom Gitarhuset etterpå og hører om output på gitaren. Takk for tips!
 15. Hei! Har eit utruleg rart problem. Bruker Logic Pro X, Steinberg UR-22 og ein iMac til å spille inn demoer på. Har fungert problemfritt, heilt til eg kjøpte meg ein Gretsch semi-hollowbody (G2655T). Den kombinasjonen går dårlig overens. 9 av 10 crunch eller distortion-valg i Logic fungerer ikkje. Det blir bare vanlig clean lyd uten effekter. På dei få distortionvalgene som virker, er lyden veldig av og på og det kommer ein pulserende skurrelyd som blir med på opptaket. Bytter eg til ein annen gitar, fungerer alt. Kobler eg Gretschen til ein forsterker, er alt fint. Så det er verken noe feil med gitar, kabel, lydkort, maskin eller Logic. Kva i alle dager kan være problemet? Hjelp!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.