Web Analytics
Gå til innhold

asgeiro

Medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om asgeiro

 • Rang
  Nybegynner
 1. Det er plastboks som er til jorda kontakter, men lurte på om det faktisk var jorda bakpå. Huseieren sier det er det, men skal for sikkerhets skyld få målt det. "Straten" er nok neppe godt skjermet, men Gretschen skulle da være det. Skal prøve i eit anna hus også.
 2. Har ein iMac, og kjører gitaren rett i lydkortet. Skal prøve å få skrudd på ein noise gate i Pod Farm etterpå.
 3. Tviler også på at huseier er spesielt villig til å bruke penger for at eg skal slippe støy. Med mindre han ein gang har betalt noen for å legge inn jorda kontakter, som så ikkje har gjort det likevel. Har prøvd å ta forsterkerene inn på badet, og kjørt dei der uten at det blei noe bedre. Det er ikkje bare litt støy heller, det gjør det faktisk mindre morsomt å spille. Og det aller verste er at det ikkje går an å bruke Logic lenger. Har ein Gretsch med BroadTron pick ups, Strat kopi med singel coil, ein lap steel med singel coil størrelse humbucker og ein akustisk med Fishman. Har eit Line 6 Tone Port lydkort. Der skulle det være mulig å stille inn nivået på støyreduksjonen, i allefall slik eg forsto han fra Gitarhuset i Oslo. Ikkje hatt det så lenge, så Pod Farm er fortsatt lettere forvirrende.
 4. Er ikkje elektriker eg heller, så kva som hjelper har eg null peiling på. Bortsett fra at det hjelper å ta på stemmeskruene, men det er litt lite praktisk når man skal spille. :) Har prøvd med to elektriske gitarer, ein lap steel og ein akustisk, brukt to forskjellige forsterkere, og prøvd ulike kombinasjoner på ulike stikkontakter. Så det skal ikkje være noe feil med utstyret. Skal ta det med til eit anna hus, og se om det er det samme problemet der.
 5. Hei! Har nettopp flyttet, og på det nye stedet er det ingen stikkontakter som er jordet. Selv ikkje dei som ser ut som dei er jordet. Noe som resulterer i uutholdelig støy i forsterkeren og litt i lydkortet også. Støyen blir borte hvis eg tar på noe metall på gitarene, f.eks. ein av stemmeskruene. Og kommer tilbake når eg slippper igjen. Irriterende nok når eg bare spiller, men det kommer med på opptak i Logic også. Er det noen som har noen andre ideer enn å få huseieren til å oppgradere det elektriske anlegget? Ville det fungert å ta ein tynn el-ledning, surre den rundt stemmeskruen og så bort til håndtaket på vinduet? Mvh Asgeir
 6. Har blitt Gretsch-frelst i det siste etter å tilfeldigvis kjøpt ein på impuls, og drømmer bl.a. om denne (i tillegg ein akustisk og ein lapsteel). Denne er riktignok ein par tre lapper meir enn Danelectroen, men du verden den ser flott ut. https://www.thomannmusic.no/gretsch_g5422g_12_electromatic_ws.htm
 7. Skulle lage ei lydfil til Gitarhuset med forskjellige innstillinger som ikkje virka på Gretschen, først med Gretschen og så med ein annen gitar som funket. Mens eg holdt på med det begynte ting å fungere. Supert tenkte eg, da slipper eg å gjøre noe. Men den gang ei. Nå har det begynt på igjen, og nå er det enda færre effekter som funker. I tillegg er lyden litt av og på når eg spiller stille og rolig. HiZ/Phantom Power tried. Skal tilbake til Gitarhuset og måle output på gitaren. Forhåpentligvis er det problemet. Eventuelt blir det Cubase, men tviler på at det er Logic som er problemet. Frustrerende...
 8. Ja. Har skrudd på Master Volum, Master Tone, volumet til begge pick-upene, alle posisjonene på treveisbryteren og ulike kombinasjoner av dette. Skjønner bæret.
 9. Dei fleste av effektene son ligger under "Crunch", virker heller ikkje. Høres ut som når du har valgt gitar som spor, men ikkje valgt effekt enda. Har testa på akkustisk gitar og på lap steel. Har ingen andre vanlige el-gitarer hjemme, men skal prøve å få lånt ein i løpet av helga og sjekke. Har ikkje merka noe forskjell på lyd om eg tar borti noen metalldeler, men skal skjekke når eg kommer hjem. Stikker bortom Gitarhuset etterpå og hører om output på gitaren. Takk for tips!
 10. Hei! Har eit utruleg rart problem. Bruker Logic Pro X, Steinberg UR-22 og ein iMac til å spille inn demoer på. Har fungert problemfritt, heilt til eg kjøpte meg ein Gretsch semi-hollowbody (G2655T). Den kombinasjonen går dårlig overens. 9 av 10 crunch eller distortion-valg i Logic fungerer ikkje. Det blir bare vanlig clean lyd uten effekter. På dei få distortionvalgene som virker, er lyden veldig av og på og det kommer ein pulserende skurrelyd som blir med på opptaket. Bytter eg til ein annen gitar, fungerer alt. Kobler eg Gretschen til ein forsterker, er alt fint. Så det er verken noe feil med gitar, kabel, lydkort, maskin eller Logic. Kva i alle dager kan være problemet? Hjelp!
 11. Trenger hjelp, da selgeren ikkje vil eller kan svare. Spiller litt på hobbybasis, og tenkte å eksprimentere litt med ein wah-pedal. Pga det, og litt begrensa midler, kjøpte eg den billigste eg fant på e-bay. Ein Daphon DF2210. Den virker med eit 9V-batteri, men for å slippe å kjøpe batterier i eitt sett, tenkte eg på å kjøpe ei strømforsyning. Denne pedalen har ikkje den vanlige 9V-pluggen, men noe som ligner på ein mini-jack. Fant ein, men så spør selgeren om eg veit kva for ein Ampere eg trenger. Det står verken på pedalen, arket som følgte med eller på annonsen på e-bay. Etter fem tullesvar på e-post fra selger har eg gitt opp dei, og håper at noen her kan hjelpe meg. Den adapteren eg fann ga 2,25 Ampere. Duger det? Pft
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.