Web Analytics
Jump to content

Misfornøyd med nytt USB lydkort. Alternativer?


Axeman
 Share

Recommended Posts

Skaffet meg i dag et Steinberg UR 22 USB lydkort. Lyden er veldig bra, men fortsatt veldig misfornøyd da jeg merker latency når jeg spiller. Har ca. 3 ms latency inn og 5 ms latency ut. kjører 44 khz og 256 buffer size i ASIO.

Jeg merker dette når jeg spiller veldig fort og det er utrolig plagsomt og forstyrrende. Det gjør også at jeg ikke klarer å spille så godt som jeg ellers klarer.

På mitt forrige lydkort som var M-audio audiophile 192 som er PCI, merket jeg ingen latency i 44 khz og 256 buffer. Eneste problemet med dette lydkortet er at det ikke støtter vanlig jack input så jeg måtte bruke en jack til mini jack overgang. Det er heller ikke beregnet på gitar, så alt dette dreper godlytten ørlite grann og kan gjøre den en smule syntetisk. Jeg kompenserte med div. vst pre-amps og andre "boosts", men det blir jo ikke helt det samme.

Så jeg er jeg på jakt etter et bra lydkort, helst PCI som har utrolig lav latency input / output slik mitt M-audio kort var.

Jeg har søkt utrolig mye på nettet, og ble jo anbefalt dette Steinberg UR 22 kortet, men for meg er det ubrukelig.

Noen som vet om et bra lydkort egnet for gitar opptak?

Link to comment
Share on other sites

Ok, men hvordan tar du opp? Hører du på outputen fra DAW'en via vst plugins? Hva slags DAW / software / hardware bruker du?

Kjører du 44 khz og hva slags buffer size? Får du noe info om hvor mye latency det er inn / ut her?

Googla kortet, ganske grei pris.

mvh Axe

Link to comment
Share on other sites

Hm.. 5ms er jo i utgangspunktet ikke så mye..Jeg tror jeg får det samme med mitt gamle roland kort å merker ikke mye latency.Mer en godt nok til å spille med. (Spiller kanskje ikke fort nok :-) Må være noe annet i kjeden som skaper dette. Pc'en kanskje? Har du prøvd forskjellige drivere?

Link to comment
Share on other sites

Lyd beveger seg 33-34cm/ms (330-340m/s) avhengig av lufttrykk og fuktighet. 8-10ms tilsvarer dermed ikke stort mer enn normal avstand til en forsterker og bør ikke være noe stort problem om forsinkelsen er konstant. Bruk av tunge plugins i opptaksverktøyet vil forsinke ytterligere og gi plagsomme variasjoner. Generelt vil jeg derfor anbefale at man benytter lydkort med hardware-monitoring til opptak. Da unngår man forsinkelsen som oppstår ved å sende lyden gjennom DAW. En god DAW kompenserer videre for forsinkelsen inn og ut av systemet så man unngår forskyving av sporene ved overdubbing. Steinberg UR22 har hardware monitoring så alt du trenger å gjøre er å slå av monitoring på gitarsporet i opptaksprogrammet og skru opp direkte-signalet i lydkortet. Når montoring av et lydspor slås av er det bare signalet under opptak som ikke sendes ut. Ved avspilling kommer sporet med.

"The UR22 features latency-free hardware monitoring and an intuitive Mix knob that allows you to blend between the direct signal and the output of your host."

Problemet som gjenstår er forsinkelse om man forsøker å ta opp vha en amp-sim-plugin i DAW. Min erfaring er at dette sjelden blir bra om man ikke splitter input-signalet så man kan bruke en annen forsterker til monitoring mens man tar opp direkte-signalet fra gitaren.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Problemet som gjenstår er forsinkelse om man forsøker å ta opp vha en amp-sim-plugin i DAW. Min erfaring er at dette sjelden blir bra om man ikke splitter input-signalet så man kan bruke en annen forsterker til monitoring mens man tar opp direkte-signalet fra gitaren.

Enig i detta når det gjelder timing på ting som skal låte uber tight, har vurdert det samme. Forslag til åssen man splitter signalet? Jeg tenker kanskje det vil oppstå signaltap med feks en 1 til 2 jack splitter??
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Kjøp Zoom Uac-2 (krever USB 3.0). Eller Arturia Audio Fuse (men den er dyrere og har muligens noe mer ustabile drivere skjønt diverse andre tilkoblingsmuligheter).

Steinberg UR22 er tilsynelatende et godt kjøp (1000kr for 192khz og endel software) men forsinkelsen er jo ikke stort bedre enn hva man finner på ti år gamle modeller...

Andre 3.0 alternativ er Tascam Us-20x20 (litt usikkert) og Presonus Studio 192.

Av disse virker Zoom å være det sikreste kjøp (under 3 ms for 2.500kr). Det er fullt mulig å trimme andre lydkort (også eldre modeller) ned i tilsvarende tider men vil tro at man har litt mer spillerom på de nyere 3.0 modellene som i praksis er tilsvarende Thunderbolt versjoner men med en litt annen plugg.

Man kan selvfølgelig kjøre direkte monitoring men det betyr i praksis at man nå lytte på sitt outboard gear og kun bruker PC som en opptaker (og da kan man strengt tatt ta opp på en ekstern field rekorder og importere sporet etterpå).

Det interessante med å skvise ned latency ved bruk av DAW plugins er f.eks å bruke midi-converter software (som f.eks Jam Origin) eller lytte med reverb fra en plugin (og ikke fra DSP).

Link to comment
Share on other sites

http://www.soundonsound.com/sos/jan05/articles/pcmusician.htm#7

Det kommer an på hvilken øvingssituasjon man et vant med. Vokalister blir satt ut av latency da stemmen normalt har kort rute fra munn til øre (eller mer korrekt fra klangboks til mottakerapparat, man hører ikke sin egen stemme kun via ytre øregang...). Noen gitarister er vant med lytting fra forsterkere som er plassert et stykke unna, andre er vant med umiddelbar respons enten fra akustisk gitar, en forsterker som er vinklet, nærmonitor, headset etc. Da blir 10ms i meste laget.

Problemet er jo ønske om å bruke DAW m/plugins eller andre programmer med litt delaytid. Latency i kort bør derav være så lav så mulig. Zoom er muligens det rimeligste alternativ som går raskt nok?

Link to comment
Share on other sites

Det finnes ikke DAW med plugins uten latency. Sorry. Kaskader du flere plugins tar det lenger tid. Det er først og fremst den prosesseringen som skaper latency.

Hvis du har forsøkt Rocksmith, så skjønner du hva jeg mener. Det er vel så bra det er fysisk mylig å få det.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ja det var poenget mitt. De fleste lydkort har en forsinkelse selv om du kun sender signalet tur/retur DAW uten prosessering.

I tillegg kommer forsinkelser fra andre programmer som kjører (CPU load) og fra load via plugins.

Totalt gjør dette at man knapt kan bruke programmer/effekter i sanntid uten forsinkelse med mindre man har proft utstyr (type RME).

Diskusjonen gjelder hvorvidt man faktisk kan bruke USB kort med prosessering uten irriterende forsinkelser (ja 10ms tilsvarer kun lyden av en gitarforsterker 3,3 meter unna... Men hvem står slik i et studio? :-).

Her en rapport fra 2012; http://www.dawbench.com/audio-int-lowlatency2.htm

Jeg lurer på om Zoom Uac-2 er rimeligste akseptable løsning men vil gjerne høre om andre muligheter (tror også at UR22 kan bli noe tregt).

Edited by skela
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.