Web Analytics
Jump to content

Maybach - erfaringer?


vim

Recommended Posts

Som vanlig er jeg mer og mer forvirret, jo mer jeg tester og leser...
Kom nylig over en Gibson R9 som går utenpå alle LPér jeg har eid eller prøvd. Problemet er prisen på godt over 50´i dagens marked!
Samtidig har jeg fortsatt friskt i minne en Maybach Lester 59, som også var en veldig god gitar til godt under halve prisen (21990).
Problemet er litt jåleri: Hadde ikke vært feil å finne den ultimate LPén og samtidig ha Gibson på headstocken :)
Rimeligere Gibson LPér har jeg mer eller mindre slått fra meg. Mange har vært OK (gode å spille på og gode gjennom amp, men mangler skikkelig liv i treverket akustisk, men ingen jeg virkelig har falt for av Std. og Traditional. 
Vet det finnes mye bra MIJ, men vil ikke kjøpe noe uprøvd.
 

Noen som har noen erfaringer med Maybach?
 

Link to comment
Share on other sites

Har testa en Maybach Lester 59, og det var en strålende gitar! Testa den kun akustisk, men den slo samtlige av Gibson Custom Shop Les Pauler jeg har eid. Skal nevnes at det har mye med setup også å gjøre, CS Les Paulene jeg hadde var ikke veldig bra satt opp mens Maybachen er den best oppsatte gitaren jeg har prøvd. Kvalitetsfølelse, vekt og utseende var helt top notch, så hvis du klarer deg uten Gibson-logoen er jeg nesten helt sikker på at du blir fornøyd ?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Får du opp noe om leveringstidspunkt annet enn i morgen? Synes det er svært lite info på den sporinga. Ble litt vel internt dette nå men men:)
EDIT. Så nå at det var mye mer info på PCn kontra på mobilen. Står at det leveres før 16 så da er det jo bare å ha kaffe klar dagen lang og sette bena på bordet og vente:)

Edited by Threechords
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Roe skrev:

jeg er også imponert over disse gitarene. Synd de ikke lager noe ala R4 el LP jr

Gitarhuset Oslo sa de hadde en blå med P90 da jeg var innom (tror jeg), men jeg så aldri etter...

Link to comment
Share on other sites

23 minutter siden, Truckstop Chuckie skrev:

Laminat/veneer/finer-topp..., ikke flammelønn tvers i gjennom. Forklarer en del av prisen. :) (Det finner man ikke på en R9).

Er nok der du finner de 30 000,- i forskjell ja ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.