Web Analytics
Jump to content

Hvordan kjøpe brukt stålstrenger?


Marwox
 Share

Recommended Posts

Hei!

Er en litt utstyrsfiksert gitarklimprer som liker å ta fram gitaren av og til når jeg har tid. Har ingen ambisjoner om å bruke gitarspillingen til noe annet enn egen (og kanskje av og til damenes) underholdning. Tenkte jeg skulle kjøpe meg en akustisk stålstrenger som forhåpentligvis ikke trengs å byttes ut på en stund. Tenkte å kjøpe brukt fordi jeg har hørt at man da får mer for pengene, uten å forhåpentligvis sprenge budsjettet. Noen tips til hva man bør være obs på og eventuelt modeller å være på utkikk etter?

Takk på forhånd.

Edited by Marwox
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Du får en Fender fra 1000kr og opp til massevis. Fender har i alle fall godt navn på elgitarer men de kan vel mer enn som så... Evt Takamine eller Jasmine som er eid av Takamine og er billigere har jeg hatt. Jeg gav 4500kr ny for en Jasmine og den var herlig. Brukt er den billigere. Nå har jeg en nydelig Cort. Cort er mye for pengene syntes jeg...

På lavt budsjett så anbefaler jeg Cort da det er veldig mye for pengene, har det selv så jeg snakker av erfaring. Fender kan i allefall elgitarer men jeg kjenner ikke til de aukustiske.

Fra ca 4000kr og opp til 10000 ville jeg godt for Jasmine. Snakker av erfaring her også. 

På høyt budsjett så hadde jeg ikke vært i tvil - Takamine. (Grunnet ryktet og jeg kjenner også godt til de så jeg vet hva jeg snakker om.)

Hvis du ikke skal sprenge budsjettet og få mye for pengene så hadde jeg gått for en flunka ny påkostet Cort. De er mye for pengene til grei pris. Særlig Cort syntes jeg og du får en helt ny. Jeg har hatt flere Cort og har bare gode erfaringer. Kjøp ny - kjøp Cort.

Hvis det er elektronikk du legger i utstysfiksert så kan det monteres enkelt senere. Det har jeg gjort på min. Den innstallerte jeg forforsterker i selv.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Med all mulig respekt @Rottenikken, så vet jeg ikke helt om du bør komme med så bastante påstander om kvalitet basert på erfaring, da du er en relativt middelmådig gitarist, og så langt med dine snart 2000 innlegg, ikke har sagt eller vist noe som tilsier at du har særlig peiling på lyd(selv om dette er høyst subjektivt i bunn og grunn). 

Nå er ikke dette ment som et personangrep, men som et vennlig vink om at man noen ganger bør kjenne sin besøkstid :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cort lager kurante gitarer i "budsjettklassen". De er der at kvalitet på instrumentet ikke nødvendigvis er det som gjør at man totalt mister fot for gitarspilling. Joda, du kan komme over gode Cort-instrument, men som selskap er de fokusert i lavpris-land. De produserer også mange billig-varianter av gitarer for andre merker som Ibanez, Squier og G&L. Det sier vel det meste. Ikke så mye kritikk til Cort, men det er hva det er... Et billigmerke. De har heller aldri utgitt seg for å være noe annet.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • litt interessert i å vite hvilke gitarer folk i din omgangskrets bruker, som må stemmes i så stor grad at de rett og slett blir dårligere gitarister enn de ville blitt om de hadde floyd rose? send de hit, så skal vi få tipset dem om gitarer uten trem som holder stemmingen godt. hehe og når det gjelder strengebytte (mer komplisert, ikke vanskelig, med mindre man skal sette på andre strenger enn det man hadde fra før. da er det en god del vanskeligere): uten trem (eller med strat-type non-floyd), så trenger du ikke umbrakonøkkel. noe som gjør at floyd ER mer komplisert enn et annet system. og når det er snakk om å motivere seg til å begynne med gitarspilling, er vel ikke det å knekke låst-tremolo-koden noe man nødvendigvis ønsker å bruke tid på. noe som igjen kan gjøre at man gir opp. da er det vel litt bedre med en  tele likevel, kanskje? og når det gjelder bilvalget, er vel toyota kjent for å være mer sannsynlig å faktisk fungere enn de to italienske skranglete penisforlengerne du nevnte.
  • Støtter denne.  Av de gitarene jeg her hatt under 5k så har LTD og Schecter gitt mest for prisen, perfekte gitarer for tyngre sjanger . Solgte nylig en Schecter C6 Deluxe for under 2 laken på finn. Utrolig mye gitar for pengene. 
  • Dette er gode tips! Både Jackson og Ibanez har veldig gode i gitarer i denne prisklassen. Jeg er helt enig om tremolosystemer, forresten. Så gøy og nødvendig som låsbar tremolo er så er det fint å unngå det i denne prisklassen. Unntaket er om du finner noen med Floyd Rose 1000 Series, som er veldig god. At det er vanskelig å bytte strenger på de er ikke sant, det fikser hvem som helst med en kort YouTube-video, unbrakonøkkel og en avbitertang. Når du først har lært det er det easy peasy, og den lille ekstra tide du bruker på å bytte sparer du inn mens resten står og stemmer gitarene sine og du øver ekstra på arpeggios og ender opp som en bedre gitarist. Og du skal selvfølgelig ikke ha noen Telecaster, det er det dummeste jeg har hørt. 😎 "Hva er best, Ferrari eller Lamborghini?" "Kjøp deg en Toyota, du."
  • Aha Men look'en er ganske viktig tenker jeg. Telecasterne jeg ser gir et inntrykk av at spilleren vet hva de driver med. Det skal jeg ikke ha noe av 😛 Jeg kjenner meg selv bra nok til at jeg tror en gitar som ser litt metall ut vil være viktig for å leve seg inn i det når jeg sitter og øver.
  • Telecaster er alltid det beste rådet. Jeg ville kanskje gått for Ibanez. Ibanez er trygt og kjent. Litt som Toyota.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.