Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Trenger tips og hjelp ift inspilling av musikken min..


Anbefalte innlegg

Heisann!

Som nevnt i introduksjons tråden min bestemte jeg meg for å lage en EP som jeg planlegger

å slippe i midten av Desember etter jeg våknet en natt med et veldig helhetlig bilde.

Er gitarist, og har spilt i band og sånt før (for år siden)

Men aldri gjort ting helt selv før, og i den adledning dukker det opp utfordringer som jeg håper

noen kunne gitt meg noen tips på.

Har gitarer (elektriske og akkustiske), har studio mikrofon

(Ikke dyr, men syns den har fin lyd), har elektrisk bassgitar og et midi-keyboard pluss et program

for opptak og redigering (og grei maskin ift til musikk og sånt)

Bruker Mixcraft 6, fikk en full versjon (lovlig) for typ nesten ingenting gjennom en konkuranse en gang.

Dette er jo i utgangspunktet et program designet for loop/electro basert musikk, men syns egentlig

både opptak og redigering er meget enkelt og effektivt her, så ser ikke for meg å investere i noe annet med det første.

Målet mitt er å gjøre alt selv og samtidig ha et "full band" utrykk. Men har allerede rukket og treffe på problemer som jeg trenger litt hjelp med å fikse/lære og det kommer sikkert mange flere..

PROBLEM 1:

Jeg har insett at jeg sliter med timing. I går etter litt jamming fant jeg en intro og en chord progression som jeg hadde/har stor tro på at har potensiale til å bli noe bra

Jeg spilte det da inn, og ordnet og styra for å få det til å høres slik ut som jeg hørte det i hodet, så langt alt vel..Jeg tappet inn tempo på en slik BPM måler, og justerte prosjekt tempo derretter og var ganske positiv helt til jeg tenkte jeg skulle legge til noen "enkle" tromme loops for å ha noe å jobbe etter. Til å begynne med hørtes det bra ut, men plutselig hørtes det meget feil ut..

Etter å ha prøvd meg frem med endring av tempo og lengde på loopen, kom jeg frem til at det var gitar tracken min som var litt off..Altså JEG spiller ikke like fort/sakte hele opptaket, å når jeg endrer litt uansett hvor lite høres det super uproft ut..

Tenkte da at jeg skulle brekke ned ideen og spille inn en og en del og derretter kopiere og lime for å være sikker på at timingen var bra, det gikk forsåvidt bra, teknisk sett, men for det første lite givende, og for det andre hørtes det utrolig uinspirert ut..

SÅ..Noen som har noen tips ift og venne meg til å spille i en lik tempo hele tiden under et opptak,

eller hvordan jeg bør spile inn og redigere for å oppnå ønsket resultat?

Finnes nok millioner av tutorials der ute, men tenkte kanskje noen her har noen tips, eller sier noe som er innlysende for alle andre men som jeg bare ikke har tenkt på...

RobertAllan

Endret av RobertAllan
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Løsningen for å bli bedre til å holde temo er: Øving ... med metronom ... mye ... kjedelig, men effektivt. Bruk gjerne opptak under øving, det er mye å lære av å høre på resultatet underveis.

Har man først vent seg til å bruke metronom kan man også gjøre alle innspillinger med et klikk-spor i headset. Enhver seriøs studio-pakke (DAW) har hjelpemidler å tilby. Noen DAWs har også innebygget transient-analyse/gjenkjenning med mulighet for å flytte deler på tidsaksen. Det er ikke uvanlig at jeg benytter denne funksjonen i Studio One for å flytte litt på enkelte upresise anslag på ulike instrumenter. Noen erstatning for å øve for å bedre presisjonen er det ikke.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hater klikk, men programmerer gjerne inn et trommespor med en enkel basisrytme som noe av det første jeg gjør og spiller inn etter det. Jeg øver også mye til rhythm guides, som jeg har både i BOSS Loop Station og i Zoom B1on.

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for svar og råd/tips Space og psychofunkadelic!

Er ikke i opptaks modus idag etter gårsdagens fail, så idag er det mere idemyldring og den slags,

men tenker jeg skal sette av litt tid imorgen både til å spille etter metronom og prøve et simpelt

trommespor i opptaks modus og satser på at jeg fort merker hva jeg må øve på/hva som funker:)

RobertAllan

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det å spille inn etter klikk er en egen ferdighet. Jeg kjenner flere dyktige musikere med mange års erfaring på baken som ikke fikser det. Når de spiller sammen med andre mennesker, er det ikke utight, men når man skal forholde seg til den matematisk riktige framgangsmåten til en datamaskin/metronom, så går det ikke så bra.

Det er ikke uten grunn at man opplever "samspill" med andre, og nor det groover skikkelig så foregår det ting innenfor den aktuelle taktarten som låter bra mellom de som spiller, men som ikke er matematisk korrekt.

Det er rett og slett noe man må gi mengdetrening, og med jevne mellomrom.

Det å være god til å spille etter klikk, er selvsagt en god øvelse i å få ting tight og i time når man spiller sammen med andre, også.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av kongssund_
   Søkte litt rundt etter kule gitarer fra 80 tallet på nettet, var jo enormt mye snacks. La jo merke til at reklamen ofte var litt annerledes enn i dag.
   Kjører på med noen fine reklamer på diverse gitarmerker. Mye fine farger og former. Dagens reklame blir liksom litt....kjedelig.
    
   Har du noen klassikere, så sleng dem inn.
  • Av Vallegitar
   Hei!
   Deler med dere et utdrag fra min eksamenskonsert i 2012. Det er et brutalt stykke for hendene men gøy for øret :)
   Sonata Giocosa betyr gøy eller munter sonate. Inspirert av flamenco og spansk folkemusikk. 
   Håper dere liker den!
   https://www.youtube.com/watch?v=HEu5D93DS-A
   Hilsen Thomas
  • Av eikenotten
   Hei, jeg er dessverre ikke helt sikker på hvor eller hvem jeg kan spør om hjelp angående dette. Jeg vil gjerne prøve å finne ut noe mer om en gammel akustisk gitar. Foreldrene mine kjøpte et gammelt hus fra 1993, sammen med huset fulgte med en del gamle møbler og saker som den forrige eieren av huset ikke ville ha med seg, noe av det som ble lagt igjen var en gammel gitar som jeg og søsknene mine har lekt mye når vi vokste opp. Ifølge den tidligere eieren av huset gjenfortalt av mine foreldre så er gitaren muligens nærmere 100 år gammel, jeg har ikke noe som kan støtte den teorien dessverre men jeg kan legge ved bilder av gitaren.
   I en periode fra 2012 til 2017 har gitaren stått på utstilling på en kafe til utlån, en dag i 2016 var det en mann som drev med restaurering av samleobjekter som mente på at denne gitaren kan spores helt tilbake til slutten av 1800-tallet til så sent som starten av 1920-tallet. Han insisterte på at foreldrene mine burde finne ut mer om denne gitaren.
   Er det noen her som klarer å hjelpe meg med å spore gitarens opphav? Hvem man kontakter for å finne verdi på gitarer? Det eneste som står på gitaren er tallet seksten inni gitaren skrevet forhånd kanskje med en blyant.   • Av jonta
   Tenkte å dele denne youtube videoen, som dukket opp blandt mine youtube cakewalk demo videoer.
   Sikkert mange smarte tips her.
    
  • Av Jegsann!
   Er det noen som vet hva det engelske ordet for "besifring" er? Chordal voicing? Takk.
 • Siste aktive tråder

  • Merk at de fleste slike USB-miksere kun sender et stereospor til datamaskinen din, så du får ikke tatt opp individuelle spor for alle inputene på mikseren. Hvis du vil ha 10 spor i DAW fra en 10-spors mikser må du betraktelig opp i pris (type femsifret og oppover). Dette er grunnen til at slike miksere ikke er så veldig mye mer attraktive enn et standard interface for de fleste som skal spille inn musikk. Et interface vil tilby det samme antallet spor i DAWen som antall inputs, mens en mikser ikke gjør det.
  • Vurderer å kjøpe en slik en: https://m.thomannmusic.no/mackie_profx6v3.htm?gclid=Cj0KCQiAk53-BRD0ARIsAJuNhpvC2JAC31V7n8aEtK1Yx5DIICaRS6aO5sChC0b8qUu3nML7-l20t7kaAisvEALw_wcB Med opptak så mener jeg å koble til en datamaskin. Til en evt DAW. Tenker å kjøpe mikser da det åpner dører til flere muligheter man kan gjøre. Holde på å starte opp band, så en slik mikse trur jeg hadd gjort susen.  Ellers takk folkens
  • Du ødelegger ikke headsett ved å koble rett i pedalen, men du vil nok ikke få mye lyd heller. Signalet vil antakelig være alt for svakt til å drive et headsett. Når du sier "opptak", mener du til datamaskin? I så fall støtter jeg @Æljenog foreslår at du kjøper et interface. Om du likevel veldig gjerne vil ha en miksert er det mange rimelige små miksere som kan brukes som USB-interface for opptak også; f.eks. Behringer sine Xenyx-miksere. De er ikke noe fancy, men de er rimelige og funker bra, og har litt grunnleggende EQ og noen effekter (klang, chorus, etc) som du kan legge på om du trenger det. Pass i så fall på at du kjøper en med USB-utgang - De finnes både med og uten.
  • Du vil ikke ødelegge headset ved å koble direkte på pedaler. Jeg ville hoppa over mixer og heller kjøpt et enkelt lydkort (f.eks scarlett 2i2) da har du i tillegg til headsetutgang mulighet for opptak om det er ønskelig.  
  • Noen som har forslag til en god og billig mixer jeg kan bruke til opptak av elgitar. Men samtidig klare å bruke min ME-80 og RC-3 loop pedal. Fant ut at jeg måtte ha en slik en hvis jeg skal bruke headsett til pedalene. Da loop pedalen ikke har headphone output. Har også hørt at man kan ødelegge headsettet hvis man kobler den direkte inn på pedal output. Tenker å ha en slik setup: Gitar-> ME-80-> RC-3-> Mixer-> PC  Vil dette funke? Er lite kjent innen dette temaet, så tar imot all den hjelpa jeg kan få
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.