Web Analytics
Jump to content

NGD: Superstrat! (Stewmac-bygg)


space
 Share

Recommended Posts

Kom over denne her på finn, og tenkte "Hvorfor ikke?". God pris, og mange fine deler.

 

Kropp og hals er fra Stewmac, noe som muligens betyr at det er hals fra Migthy Mite.

Kroppen tror jeg er  swamp ash, med laminert flammetopp.

Pickupene er EMG 85 i bridge, og EMG SLV ( Steve Lukather ) i mid og neck.

Schaller lisensiert Floyd Rose og Gotoh tuners.

 

Dette er definitivt noe helt annet en noe jeg har fra før.

Så noen bilder!

IMG_2890_edit.jpgIMG_2889_edit.jpg

Denne har ikke vært spilt på på en stund.

På tide å rense opp litt!

Starter med halsen:

IMG_2895_edit.jpg

IMG_2895_edit-2.jpg

Uææ....

Fram med stålull!

IMG_2896_edit.jpg

og Fret Doctor:

IMG_2897_edit.jpg

Justert opp neck og mid pickup. Dessverre er skruene (maskinskruer) for korte til montering i kroppen om pickupen skal komme høyt nok, så må skaffe nye skruer asap.

På bildet kan det skimtes flere riper, og irriring på floyden.

IMG_2898_edit.jpg

IMG_2899_edit.jpg

Baksiden:

IMG_2902_edit.jpg

IMG_2916_edit.jpg

Frem med poleringsmaskin!

IMG_2920_edit.jpg

Se der ja. Da ble det ganske så strøkent. Kan fortsatt skimte noe i riktig lys, men jeg lar det bli ved det.

Floyden er også renset opp litt, selv om det fortsatt er litt rust på skruene. (Vil ikke røre den da den skal være skikkelig satt opp fra forrige eier.

Tror dette kommer til å bli bra jeg!

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Fikk montert sammen og strenget opp i går.

Endte med å sage og vippe ut metallmutrene i pickupuen. La skumgummi under og skrudde i med fine svarte treskruer. #WIN!

 Stemming og oppsett av Floyd derimot? For et styr.

Fikk den til slutt til å flyte ca i vater med kroppen på begge sider, med x antall repetisjoner av "justere fjører, stemme".

Når det var gjort fant jeg selvfølgelig ut at action var alt for høy, så måtte senke den en del. Heldigvis forstyrret ikke det fjørbelastningen, så det holdt å stemme den opp igjen.

Synes EMGene låter bra jeg! Rimelig høy output på 85'en da.

 

Pokker! Nå kom jeg på at jeg tror jeg glemte å koble fra jacken. Typisk.

Edited by space
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Såå mye jeg stilte og herja i går. Nå med et døgn med strenger i spenn så må det en ny runde til!

Halsen er for mye buet, og det klirrer nå fra 9 bånd og ut. Jaja. Må vel stramme truss da, og heve stolen litt igjen? Hmmm

Link to comment
Share on other sites

Det var halsen som hadde bøyd seg, og da ble igjen strengespennet lavere, og floyden tiltet bakover noe, som igjen førte til enda lavere strengehøyde.

Strammet trussrod (som var helt slakk) og satt opp på nytt etter denne videoen:

(Nice gitar btw)

 

@Blix: Du kjører også med 2 fjører på Floyden så jeg på TGP. Hvordan har du da festet de?  | | eller / \ ?

Jeg sliter litt med å få Floyden i vater på begge sider, men den er nå satt opp med fjørene parallelt (en plass ut fra senter i blokka/kloa). Kloa er justert en del strammere på dyp E-siden.

Det blir kanskje lettere å justere om jeg endrer til de ytterste festene på blokka?

Link to comment
Share on other sites

PPEy4pM.jpg

 

Men min Floyd er ikke flytende, så er jo mye enklere da, er vel en del som kjører 3 fjærer. Blir litt justering frem og tilbake før det sitter. Husk å aldri justere høyden på floyden med fjærer montert. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

49 minutter siden, space skrev:

Hmm, men det betyr av med strenger og fjører før hver høydejustering? 

Nå har jeg forøvrig allerede skrudd den runden som skulle til da, så da er det forhåpentligvis ingen krise. 

Fjerne fjærer og slakke strengene før justering :)

Edited by Blix
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har også mekka på en Floyd i disse dager. Kjøpte meg en original Floyd og demonterte den fordi selger hadde snudd blokka feil vei, som resulterte i at fjærene hoppet ut. Var interessant å skru den sammen igjen. Veldig enkel og forståelig konstruksjon! Fikk intonert den ganske greit også. Og den funker som fy! Jeg har 3 fjærer og flytende. Selvsagt må man ha flytende! 'Getcha pull'!  ?

Har ikke hatt Floyd på en gitar på sikkert 20 år. Veldig moro selv om det medfører mye ekstra jobb med oppsett. 

Men hva mener du med at du har justert kloa strammere på den ene siden? Hva skal det være godt for? Skal den ikke være jevn?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Mad Season
   Ny dag, nye muligheter. I dag kastet livet en Heartfield Talon V mot meg. I kasse og med litt ekstradeler. Nydelig rødrosa farge. Ingen skrammer, men litt eir på metalldelene. Og hønngamle strenger.
   Heartfield er Fender sitt forsøk på å bli Ibanez i skiftet mellom 80- og 90-tallet. Gitaren er temmelig sikkert laget på Ibanez-fabrikken som sto for JEM-gitarene. Her er det kvalitet med DiMarzio og Floyd Rose Pro. Trenger en seriøs rens, nye strenger, godt oppsett og en gjennomgang av elektronikk. Men fy fillern for ei fele! Her blir det lyd!
   Edit: skrudde av halsen, fikk bekreftet at det er en V. Ingen serienummer, ikke Fender på headstock.  Så trolig en av de første modellene.   • By TerjeA
   Snakk om bursdag, julaften, nyttår og 17.mai på samme dag! 
   Jeg slo til på en ny Taylor 814 DLX V-class under en Taylor presentasjondag på Gitarhuset på Alnabru for et par uker siden. I dag kunne jeg endelig hente vidunderet. Tilfeldigvis kom også i dag en pakke jeg hadde bestilt på nett, med 2 x Humidipak, 2 x Humiditrak og en Snark (rød) cliptuner. (Sistnevnte inneholdt også et overraskende bra plekter som jeg ser at fort kan bli en favoritt, selv om det er tykkere (0,78) enn jeg vanligvis foretrekker.) D´Addario humiditrak er en ganske liten temperatur- og fuktighetsmåler som parres via bluetooth med en app på telefonen. En plasserte jeg i kassa til min nye 814, den andre i skapet (se annet blogginnlegg) med min Taylor 310.
   Så til gitaren; GA-formen ligger herlig i fanget, det avrundede «armlenet» føles svært behagelig, og detaljene på denne DLX-utgaven er rett og slett nydelig - som et stykke kunst. Lyden høres umiddelbar fyldig og fin, parret med den vekjente litt lysere Taylor-tonen. Den nye V-class bracingen skal gi bedre sustain og intonasjon. Jeg vil ikke la meg lokke til å si noe mer om det foreløpig - jeg har jo såvidt fått henne i fanget :). Førsteinntrykker er imidlertid helt knall. Gleder meg til å bli mer kjent med henne. Og alle vet jo at hun bare blir bedre og bedre

  • By SunMaster
   Har gått på en ventesmell.... har ventet i snart 2 måneder på en Gretsch G6114, som pga jetcarriers uheldige omstendigheter har latt vente på seg. Så derfor har jeg jo levd på finn/ebay/reverb. La inn bud på et par sånne på ebay og reverb, men de gikk for høyt syns jeg. Men så dukket denne opp
    

   Eneste kosmetisk feilen jeg finner er 
   Nå skal jeg bare justere ned strengene 2mm og intonere den, så blir det bra! ?
    
   Vet at headstocken er enten eller. Men jeg er fornøyd med en litt annerledes en!
  • By Affen
   Classic 70s Telecaster Custom. Bytta ut sadlene, ellers stock. 


  • By Gmal
   Hei folkens! Som nevnt i DG-tråden for en stund siden så hadde konemor fiksa så jeg fikk et betydelig tilskudd til gitarkontoen da jeg bikka 40. Penga brant i lomma, og Finn.no ble trålt opp og ned og i mente. Valget ble tatt for i overkant av ei uke siden, og har derfor tilbrakt mye tid med denne skjønnheten:
    
 • Siste aktive tråder

  • Tom Bukovac spilte en litt nydelig versjon av sin Planet TD1 i en av sine leksjoner… så jeg tabba den og la over videoen til Hr. Bukovac… og håper han ikke kjører en Don Henley på rompa mi… usikker på legaliteten. Har ikke fått no claim, brukes til educational purpose, kreditert opphavsmannen og sendt ham flere meldinger om at han bare må si ifra om han synes det er ugreit… 🤷🏼  
  • Jeg hadde den gamle passive EHX Switchblade og var ikke fornøyd med den, det var for mye "switchpop". Jeg tror denne nye aktive er mye bedre. Forresten, Palmer Triage er en flott switcher, og jeg har sett på YouTube at Slash også bruker den,...eller har brukt den. Den har fasejustering, liten gainjustering, tre separate transformatorer, alle mulige koblingskombinasjoner , og alt skjer helt stille.
  • VOX AC15 eller VOX NT er god løsning for det meste. 
  • Jeg kan jo legge til at jeg faktisk har kjøpt en Boss Katana siden jeg postet siste innlegg i denne tråden, og jeg må si at jeg er meget godt fornøyd. Til hjemmebruk, er den helt glimrende, og jeg har til og med brukt den live i litt "nedpå", små pub-anledninger. I de anledninger, har jeg brukt den i "panel mode" med pedalbrett foran, og det har fungert utmerket. Hvis man gidder å bruke litt tid på software som hører til, kan man få veldig fine settinger skreddersydd for et hvert bruk også.
  • Tar opp en gammel tråd. "Øvingsrommet" ble til soverom, og "barneforsterker" ble dermed aldri innkjøpt. Nå er det igjen gryende bandinteresse blandt ungdommen, og dermed står igjen forsterkerinnkjøp på lista. Er det fortsatt Boss Kantana, Roland Blues Cube, Marshall Valvestate og Blackstar HT20 som gjelder, eller er det kommet andre alternativer?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.