Gå til innhold

TerjeA

Medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

23 Excellent

Om TerjeA

 • Rang
  Nybegynner

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Guitar.com har kåret årets high end akustiske gitar. Men moroa koster. Norsk pris er en krone under 50.000 ? https://guitar.com/features/awards/best-premium-acoustic-guitars-2018/
 2. «Problemet» med å ha to-tre gode gitarer er at folk umiddelbart tror at da er du j....... god. For å forebygge denne misforståelsen har jeg anskaffet vedlagte T-skjorte. Håper det hjelper
 3. Høres fantastisk ut! Ser jo at førkrigsmodeller i god stand går til nesten sinnsyke priser «over there».
 4. En sånn skulle jeg gjerne ha tuklet litt med :). Kan du fortelle litt mer om hva som gjorde den så spesiell?
 5. Det nærmer seg jul. Om du kunne velge fritt - hva er den akustiske drømmegitaren din? Og hvorfor?
 6. Alt er lov. Men Martins egen anbefaling er slik: «C. F. Martin recommends that you keep your instrument’s humidity level between 45-55% and temperature between 72-77 degrees Fahrenheit. If either humidity or temperature get far away from these conditions, your instrument is in danger. «
 7. Jeg har «løftet» rommet fra ca 20 til ca 50 pst. Gikk naurligvis mye vann det første døgnet. Siden har jeg etterfylt hver kveld.
 8. Gitarprodusentet som Martin, Taylor og andre er veldig klare på hvor viktig luftfuktigheten er for akustiske gitarer. De anbefaler 45-55 prosent (og heller litt i overkant av skalaen). Jeg har sett eksempler på at gitarer har sprukket i norsk, tørt inneklima.
 9. Her er’n. Kan stille inn ønsket luftfuktighet.
 10. Etter diverse sonderinger etter egnet skape landet jeg på en annen løsning. Skap med plass til 3-4 gitarer og en ukulele blir for store til å «klimatisere» slik jeg ønsker, og for små til en egen luftfukter. Løsningen ble en luftfukter i et rom på ca 10 kvm. Med denne er det enkelt å holde en luftfuktighet på pluss/minus 50 pst. (Luftfukteren ble annonsert til rom opp mot 80 kvm, men det var den langt fra å klare.)
 11. Luftfuktersystemet til Planet Waves, Humidipak, kan gjenbrukes flere ganger - så ikke kast posene etter at de har tørket inn. Pakken med tre poser koster vel rundt 250 kroner, og det blir fort dyrt om du bare bruker posene 2-3 måneder! Jeg bruker de flere ganger. Når de tørker inn og blir harde, så legg dem i et miljø med høy luftfuktighet - for eksempel i plastbokser flytende i en bøtte med vann. Sett den gjerne på badegulvet, og legg et lokk over. La det stå en ukes tid, så kjenner du at de er blitt bløte og væskefyllt igjen. Obs - pass på at de ikke er i direkte berøring med vann.
 12. Spørs hvor høye støvler du har, det?? Men for å være seriøs; jeg har sett hva uttørking av en god gitar har ført til. Da bestemte jeg meg for å ta luftfuktighet på alvor, og særlig for de beste av gitarene mine. Tror det er lurt?
 13. Bare en liten oppdatering om luftfuktighet....:) Samtidig som den nye Taylor-gitaren kom i går fikk jeg også to stk D´Addario fuktighet/temperatur-målere i hus. De kobles til en app på telefonen via Bluetooth, slik at man kan kontrollere gjeldende fuktighet, og også se svingninger over tid. Jeg har en i kassa til den nye gitaren, og en i gitarskapet. Jeg har sammenlignet med andre digitale hygrometer, og ser at de nye gjerne viser 2-4 prosent høyere. Likevel godt innenfor de aktuelle verdiene, så dette fungerer bra. Her følger et par skjermbilder fra appen.
 14. Snakk om bursdag, julaften, nyttår og 17.mai på samme dag! Jeg slo til på en ny Taylor 814 DLX V-class under en Taylor presentasjondag på Gitarhuset på Alnabru for et par uker siden. I dag kunne jeg endelig hente vidunderet. Tilfeldigvis kom også i dag en pakke jeg hadde bestilt på nett, med 2 x Humidipak, 2 x Humiditrak og en Snark (rød) cliptuner. (Sistnevnte inneholdt også et overraskende bra plekter som jeg ser at fort kan bli en favoritt, selv om det er tykkere (0,78) enn jeg vanligvis foretrekker.) D´Addario humiditrak er en ganske liten temperatur- og fuktighetsmåler som parres via bluetooth med en app på telefonen. En plasserte jeg i kassa til min nye 814, den andre i skapet (se annet blogginnlegg) med min Taylor 310. Så til gitaren; GA-formen ligger herlig i fanget, det avrundede «armlenet» føles svært behagelig, og detaljene på denne DLX-utgaven er rett og slett nydelig - som et stykke kunst. Lyden høres umiddelbar fyldig og fin, parret med den vekjente litt lysere Taylor-tonen. Den nye V-class bracingen skal gi bedre sustain og intonasjon. Jeg vil ikke la meg lokke til å si noe mer om det foreløpig - jeg har jo såvidt fått henne i fanget :). Førsteinntrykker er imidlertid helt knall. Gleder meg til å bli mer kjent med henne. Og alle vet jo at hun bare blir bedre og bedre
 15. Det nærmer seg vinter, og i norske hjem stuper luftfuktigheten på grunn av oppvarming. Det er et mareritt for oss gitarelskere. En akustisk gitar bør ha et miljø med mellom 40 og 55/60 prosent luftfuktighet, mens en norsk stue på vinterstid fort kan ha så lite som 20-25 prosent. Det beste rådet er, sier mange, å ha gitaren i kassa si, og med en luftfukter «om bord». Sant nok. Men terskelen for å gripe gitaren - og det gjør jeg flere ganger om dagen - er stor. Derfor har jeg forgrepet meg på et vitrineskap, kastet ut alt porselenet til fruen, og brukt teningslister for å få det noenlunde tett. Ved bruk av kar med vann og svamp holder det +/- 45 prosent. Her har jeg den av mine tre gitarer jeg bruker mest. Problemet er at det er en ny high-end 4. gitar på vei, og jeg ønsker en mer permanent ordning med plass til tre gitarer. Noen som har ordninger med skap - hjemmegjort eller kjøpt - som fungerer?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.