Web Analytics
Jump to content

Floyd blir fort ustemt etter divebombing - Hvordan diagnosere?


Naigewron
 Share

Recommended Posts

Jeg har en Peavey Wolfgang med Floyd som sliter litt med å holde stemmingen på et par av strengene etter litt aktiv bruk. Jeg tenker den logiske forklaringen er at strengen glipper gjennom låsen i nøtten, men kan det være andre årsaker? Er det i så fall ny nøtt som må til, eller finnes det triks for å fikse slike ting?

Det er ikke et balanseproblem, siden Floyd på Wolfgang ligger mot kroppen og kan kun bøyes ned og ikke opp.

Kan jo ikke ha en Eddie Van Halen signaturgitar uten å kunne divebombe vilt og hemningsløst :D 

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

Når du daiver så blir strengen helt slakk. Et fenomen som kan oppstå er dersom strengen står i viss spenn sideveis i stol. Dette kan være både snurr på streng eller at strengeenden er plasset litt vinklet ned i låsen. Da søker strengen seg sideveis i sporet når streng er slakk og er det plass der det kan hekte/legge seg så får du annet spenn enn om den legger seg i "idealsporet". Så spretter den tilbake senere eller bare legger seg riktig andre ganger. Ellers ville jeg sjekket at både nøtta og hals er dønn fast. Sjekk også om det det "gravert" inn spor i nøtta etter strenger. 

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

11 timer siden, SteikBacon skrev:

Når du daiver så blir strengen helt slakk. Et fenomen som kan oppstå er dersom strengen står i viss spenn sideveis i stol. Dette kan være både snurr på streng eller at strengeenden er plasset litt vinklet ned i låsen. Da søker strengen seg sideveis i sporet når streng er slakk og er det plass der det kan hekte/legge seg så får du annet spenn enn om den legger seg i "idealsporet". Så spretter den tilbake senere eller bare legger seg riktig andre ganger. Ellers ville jeg sjekket at både nøtta og hals er dønn fast. Sjekk også om det det "gravert" inn spor i nøtta etter strenger. 

Den årsaken gir mye mening, for den har definitivt hoppet tilbake til stemmingen av og til også. Jeg har regnet med det er fordi strengen sklir tilbake gjennom nøtten, men det kan jo også være stolen ja.

Takker, jeg skal eksperimentere og teste :) 

Link to comment
Share on other sites

Ja den nærmer seg jo 20 år gammel og har spor av å være godt brukt, så slitasje både her og der kan være et problem.

Har fått den skikkelig intonert og satt opp, og den fikk seg en sliping av båndene samtidig. Definitivt ekstremt mye bedre å spille på, så nå vil jeg bare ha stabil tuning for å gjøre den helt perfekt :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By OsamaFetLaden
   Har kjøpt meg en scalloped neck for å se om det kan være noe for meg, og den har locking nut, så om det viser seg å vøre noe for meg tenker jeg på å sette sammen en superstrat m/ Floyd Rose. Alternativet er å fjerne locking nut-en og sette sammen en vanlig Strat. Jeg har bare eid én gitar med Floyd, og den var stilt inn til dive only og jeg hadde den bare noen måneder, så jeg har lite peil på dem. Observasjonen jeg har gjort gjennom årene er at gitarer med flytende Floyd som oftest har mer behagelig vibb, men ikke høres ut til å ha like god lyd som gitarer med Fender-trem. 
   Vil gjerne høre synspunkter på dette, samt råd om hvilken Floyd man bør satse på om man foretrekker Fender-lyd. 
  • By Troll
   Det hele begynte med at jeg såg en artikken her på forumet av en som ønsker seg en EVH Wolfgang. Jeg var i utgangspunktet ute etter en Music Man JP6 eller en Prestige Ibanez, men kom over en vakker wolfgang på finn.no. La inn bud, men den var solgt. Etter litt søking på Ebay, kom jeg over denne herligheten. Det er en av de aller billigeste og beste gitarene jeg har eid. Selgeren sendte fra UK forrige uke, så tok det ikke langt tid før den var ankommet meg. Betalte hele 150kr frakt fra UK til Norge, at det er mulig? 
   Selvfølgelig ringte budmannen meg uten forvarsel midt på dagen og sa at han stod utenfor leiligheten. Jeg var da på jobb, som alltid..
   Uansett: Gitaren virker ganske liten ved første øyekast. Halsprifilen virker som den er litt smalere enn mine RG550, men likevel pittelitt bredere i dybden. Rund og fin profil, svært lett å spille på. Til tross for 25.5" skala, så virker det som om det er ekstra kort avstand fra de første til de siste båndene. Med andre ord, veldig behagelig og "lettspilt" hals. Halsen er overraskende rett med svært lav action. 
   Unplugget hørtes ikke gitaren noe særlig massiv ut, eller noe sånt. Men med en gang man plugger den i forsterkeren, så hører man den "typiske" lønnehalsen med sine skarpe og hårete kanter. Jeg hadde på forhånd lest at denne gitaren leverer helt sinnsyke harmoniske lyder, og det stemmer på punkt og prikke!! Tenkte å utgangspunktet å bytte ut pickupsene i noe bedre, men etter å ha prøvd gitaren så ser jeg ingen behov for det. Både neck og bridge pickup har en fin og klar tone, hårete respons og er tight og fin selv med mye gain. Gitaren har en luftig crunch, selv ved små gainstyrker. 
   Cleanlyden er ganske herlig også, minner meg om noe som kan brukes til både jazz og blues. 
   Alt i alt, så er jeg SVÆRT imponert over gitaren. Det som er merkelig, er at hver gitar jeg kjøper blir billigere og billigere, men likevel bedre og bedre. At man kan få et så godt kvalitetsinstrument til denne prisen er helt sinnsykt. Anbefaler alle å prøve disse gitarene her, jeg ble hvertfall forelsket! Neste gang er jeg på utkikk etter en Peavey for sammenligning. 
   Det at gitaren ikke har tremolo, er en svært stor lettelse for meg, da jeg syns slike systemer ofte er altfor mye stress. 
   http://evhgear.com/gear/guitars/wolfgang-standard/evh-wolfgang-wg-t-standard-maple-fingerboard-transparent-red/
   Her har jeg hatt photoshoot med de fine putene våre:

  • By nepse
   Kjøpte denne gitaren for en stund siden. Føler jeg har brukt unødig mye tid på å holde gitaren stemt.
   Er egentlig ikke så begeistret for Floyd Rose i utgangspunktet og har ikke så mye bruk for vibarm. Jeg har en mustang bro liggende, så har vurdert å bytte.
   Noen som har erfaring med denne gitaren eller bytte fra Floyd Rose til mustang. Lar det seg gjøre?

  • By Naigewron
   Vel, ikke akkurat NGD siden jeg har hatt den i et par uker allerede, men på grunn av en baby som har en mildt sagt krevende periode for tiden så har den så vidt blitt klimpret på i 10-15 minutter så langt.
    
   Litt historie: Som 12-13-åring tidlig på nittitallet hadde jeg akkurat begynt å klimpre mine første gitarakkorder (hang down your head, Tom Dooley bitch). Jeg hadde egentlig ikke oppdaget rockemusikken skikkelig enda, med unntak av et par band som jeg hadde endt opp med kassetter av (jeg husker i alle fall Return, Smokie og Roxette.... yeah...).
   På den tiden sendte NRK en dokumentarserie om rockens historie. Jeg så ikke de tidlige episodene, men min far tipset meg en kveld om at episoden den dagen var om elgitarens innflytelse på rocken. Jeg husker ikke om jeg så episoden live, men genitrekket var uansett å spille det inn på VHS (look it up, kids). Det begynte som man skulle tro, med Chuck Berry, Jimi Hendrix, Jimmy Page, etc. Joda, kule de gutta der, men jeg hadde ikke noe forhold til sånn "gammel musikk" enda.
   Men så, på skjermen, dukket det opp en langhåret fyr ved navn Eddie, med en flammeoransje gitar og gjorde ting jeg aldri hadde hørt, sett eller drømt om før. Videosnutten de klippet til var livesoloen hans som han gjorde på F.U.C.K.-turnéen (Link), og soloene hans er jo alltid en "best of"-samling av alle signaturtriksene hans. Mitt uskyldige sinn ble aldri det samme igjen.
   Noen måneder senere hadde jeg kjøpt inn alt jeg kunne finne av Van Halen-albumer, og den stakkars billige strat-kopien og Peavey-boksen jeg spilte på fikk kjørt seg.
   EVH-fanatismen var mer et gateway-drug til hardrock og metal, men jeg var og er fra den dagen alltid en kjempefan av Eddie Van Halen, uansett hva jeg måtte mene om det de har drevet med i senere år.
   Anyway, senere på nittitallet fikk jeg på ett eller annet tidspunkt med meg at han hadde byttet gitarmodell, og jeg var innom Hagstrøm Musikk her i Bergen der de hadde en EVH-modell fra Peavey. Siden jeg først tok i den og prøvespilte mine stakkarslige EVH-riff på amprommet deres har jeg siklet etter en slik gitar.
   ...og nå har jeg jaggu kjøpt en
    
   Min Peavey Wolfgang Standard ("Patent pending"), kjøpt fra OsamaFetLaden. På tide å grave frem igjen mine gamle EVH-riff!
   Den trenger sårt nye strenger, en skikkelig rengjøring av halsen, justering av D-tuna (den stemmer for øyeblikket bare ned en halvtone) og en fiks av pickupswitch (som en tidligere eier ser ut til å ha forsøkt å snu opp ned; antakelig fordi EVH foretrekker opp-posisjonen til å være bridge-pickup). Knottene for volume og tone har også blitt byttet ut på et tidspunkt, men akkurat det bryr jeg meg ikke videre om
  • By OsamaFetLaden
   Bank bank

   ..hva kommer nå?

   Der große böse Wolfgang!


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.