Web Analytics
Jump to content

Ny Floud Rose/shredde gitar i 20k klassen?


Soundmannen

Recommended Posts

Hei!

Har nettopp solgt min RG550 siden jeg synes halsen var for tynn, og syntes at byggekvaliteten var litt halveis. Og nå ønsker jeg ny gitar til samme formålet, nemlig hovedsaklig metal/shredding men bør også være litt allsidig.

De gitarene jeg har sett på er Esp - Horizon, Music man Axis, Ibanez JEM og Ibanes JS. Har hatt en Ibanez JS 100 før, og likte denne veldig godt, men har ikke prøvd toppmodellen. Ingen av de andre har jeg prøvd.

Noen som har erfaringer med disse gitarene? eller har andre forslag?

Link to comment
Share on other sites

Vil absolutt anbefale Mayones, enten Setius eller Regius (har kun erfaring med førstnevnte)! Det er utvilsomt den gitaren jeg har som både spiller best, låter best og ser best ut, og har ikke vært borti en gitar som er like kvalitetsmessig gjennomført som denne (har bedre kvalitetsfølelse enn min custom G&L fra USA og knuser Gibson Les Paul Standarden). Setius kan fås med og uten Floyd og med mange customvalg, koster fra 13 000,- og oppover med fast bro og 16 000,- og oppover med Floyd, Regius starter på 19 000,- med fast bro og 21-22 000,- med Floyd hvis jeg ikke husker feil.

Disse har også coilsplit og det gjør gitaren svært allsidig (selvfølgelig avhengig av hvilke pickups du velger), og selv om det kanskje ikke er helt ekte singlecoil-lyd gjør det hvertfall tonepaletten større

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Jackson har jo mye snasne shreddegitarer med FR i den prisklassen. Ibanez RG prestige synes jeg personlig er veldig gode gitarer og det er mange til salgs veldig billig.

Edit: Hverken Ibanez og Jackson er spesielt allsidige, men shreddegitarer med floyd er vel sjelden det..

Edited by Fluehode
Link to comment
Share on other sites

hvis budsjettet ditt er 20 laken så send en mail til Ran, Siggery eller noen andre luthiere i samme sjiktet og få en quote på nettopp den gitaren du vil ha :)

og før du i det hele tatt tenker tanken: ikke våg å bestill noe fra halo.

Link to comment
Share on other sites

Min shreddeøks med Floyd Rose er den mest allsidige gitaren jeg vet om.

Riktignok er den så custom man får det, men allsidighet begrenses ikke av verken floyd rose eller humbuckerne.

Gitaristen derimot…

Latterlig generalisering, så ja: DUSTESVAR!

Edited by SteikBacon
Link to comment
Share on other sites

Som interessert i Ibanez vil jeg påstå at du ikke vil få så mye bedre gitar om du velger Jem fremfor RG550. Tykkere hals kan du få, men kvaliteten vil du lite trolig merke noen stor forskjell på - med mindre tykkelse på hals for deg er veldig viktig i opplevd kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

For den prisen kan du velge og vrake, du vil uansett få deg en topp gitar. Da koker det ned til smak og preferanser. Jeg ville valgt USA Jackson foran Jem. EBMM er nevnt, også et trygt valg. Selv hadde jeg valgt Suhr Modern, ligger noen brukte på finn.no nå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.