Web Analytics
Jump to content

Bright Cap Mod Ac15 spørjemål


Guest Libertiner

Recommended Posts

Guest Libertiner

Hei.

Jeg har begynt på Bright Cap Mod på min Ac15c1. Og fikk forsåvidt fjerna C4, men når jeg skulle fjerne C67 og C8 så greide jeg ikke avlodde de. Jeg fikk ikke til å varme opp tinnet en gang. Jeg hadde Loddestasjonen stilt inn på ca 300 grader.

Jeg bruker en sånn til å avlodde: http://www.google.no/imgres?hl=no&sa=X&tbo=d&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=ZfG0AHQOp0sDtM:&imgrefurl=http://www.seattlerobotics.org/guide/extra_stuff.html&docid=H4yCym85fWeOGM&imgurl=http://www.seattlerobotics.org/guide/images/wick.jpg&w=475&h=249&ei=NtLtUJHpI_PY4QSijoHwBw&zoom=1&iact=rc&dur=3&sig=116552770008465553792&page=1&tbnh=121&tbnw=234&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:21,s:0,i:156&tx=123&ty=60

Her er inspirasjonstråden: http://acapella.harmony-central.com/showthread.php?2649137-New-AC15C1-2010-Mods-Pictures-and-description-Clips

Hva er det jeg har gjort galt?

Har dere noen tips angående lodding på forsterkere?

Jeg lurer forresten også om noen har gjort Bright Cap Mod og hva dere synes om den?

Edited by Libertiner
Link to comment
Share on other sites

Regner med at du jobber fra "baksiden" av printkortet og ikke fra komponentsiden. Selv med loddelisse er det ofte en fordel å fortinne loddebolten først. Hvis du har sugd opp mye tinn med lissen så enden er god og "mettet" så er det greit å klippe av enden litt. Så er det jo egentlig å legge lissen nedpå loddetinnet du vil fjerne, og og loddebolten oppå der. Jeg har litt varierende hell med loddelisse, men normalt funker det fint. Pleier gjerne prøve å få litt godt med flate av loddebolten ned mot lissen og tinnet. Du kan også prøve å ha litt direktekontakt mellom bolt og tinn "på siden av " lissen (i tillegg til å ha kontakt med lissen) for å få litt fart i smeltingen - men lissen må også være god og varm for å suge. Hvor mye press du legger på bolten spiller inn, og om du "gnir" bolten litt mot lissen/tinnet.

Har ikke erfaring med justerbar temperatur, så har ikke noen tips der.

Jeg kikket bare raskt på den siden, men de to kondensatorene du nevner skulle vel bare fjernes uten å sette inn noe nytt. Da er det fristende å bruke avbitertang i stedet for loddelisse..... Men hvis du gjør det så kan beina bli litt stutte så de ikke passer lenger om du finner ut du vil sette dem inn igjen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har begynt på Bright Cap Mod på min Ac15c1. Og fikk forsåvidt fjerna C4, men når jeg skulle fjerne C67 og C8 så greide jeg ikke avlodde de. Jeg fikk ikke til å varme opp tinnet en gang. Jeg hadde Loddestasjonen stilt inn på ca 300 grader.

Hvis du ikke engang får smelta tinnet er det vel naturlig å watte opp temperaturen litt?

Hva som er riktig temperatur er umulig å svare på, fordi det avhenger av tykkelse på kobberlaget på printet, tykkelse på printlaminatet, kvaliteten på limet som binder kobberet til laminatet, teknikken din når du avlodder, legering og mengde loddetinn som er brukt originalt, størrelse og form på loddespissen du bruker, og sikkert en del andre ting også. Hvis du bruker loddelisse har kvaliteten på flussmiddelet i lissa enormt mye å si, mye mer enn bredden på lissa. Og tinnsug krever lavere temperatur og kortere tid enn loddelisse.

Hvis du er rask og effektiv og har god teknikk er det ingenting i veien for å avlodde forsterkerprintkort på 420-450°C. Hvis du er usikker kan du prøve på 370°C og jobbe derifra.

Kanskje du bør begynne å arbeide med noe søppel før du skal prøve på ting du bryr deg om. Du får bra mengdetrening ved å avlodde komponenter fra gamle radioer og lignende.

Link to comment
Share on other sites

Guest Libertiner

Takk, for tips. Er det så at viss jeg er sikker på at jeg ikke vil reversere prossessen senere så kan jeg bare klippe de vekk.

Har øvd litt på en gammel dekoder.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.