Web Analytics
Jump to content

Hjelp til å identifisere cap


Recommended Posts

Litt placebo må man leke seg med! Moro å lodde ?!

Monterte Ero capen i en gitar i dag, men byttet pickup i samme slengen, så jeg kan ikke uttale meg om klangen endret karrakter. Jeg fornemmer at det har vært en debatt om ulike caps med samme verdi endrer klang....? Jeg vil tro at ulike typer caps endrer klangkarrakteristikk når den aktiveres, dog særdeles marginalt.

Edited by Hr Sanders
Link to comment
Share on other sites

Hvis man har ører så kan man høre forskjell på caps i en amp.

Til og med filtercaps.

Men det er mange som mener at caps er caps,

og at gitar er gitar. Så dem om det.

Det er caps i gitarer denne tråden handler om. Ikke i forsterkere. Edited by Gubbe
Link to comment
Share on other sites

Så lenge kondensatoren gjør jobben sin som den skal - er det ingenting som skal tilsi at du hører forskjell på merke x og merke y. Det som gjør at du hører forskjell på x og y er at x har en annen reel verdi enn det som står påskrevet, eller at den er defekt. Dyrere komponenter har mindre feilmarginer enn billige og leverer varene slik de er ment.

Forresten en artig test:

Edited by GreenMan
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis man har ører så kan man høre forskjell på caps i en amp.

Til og med filtercaps.

Men det er mange som mener at caps er caps,

og at gitar er gitar. Så dem om det.

Man må også ta med i beregningen av det er forskjell på hva folk kan høre. Hørsel trenes opp. Trente musikere hører nyanser vanlig folk aldri ville fått med seg. Og så er det også mange forskjellig typer caps. Laget av forskjellige matrialer som oppfører seg litt forskjellig. Så forskjeller har ikke nødvendighvis med produsent/merke å gjøre men forskjellig matrialet.

Men som med mye annet i livet handler det om valg. Gidder man å bry seg? Hvis man velger å bry deg om slikt er det viktig. Hvis ikke er det særs uviktig...............

Link to comment
Share on other sites

Det er caps i gitarer denne tråden handler om. Ikke i forsterkere.

Jeg vet, men jeg har ikke vært på testing av caps i gitar slik at jeg kan uttale meg om det.

Men i forhold til om caps er caps, mener jeg å kunne uttale meg ut i fra erfaring fra testing i amper.

Det pleier bestandig å komme en teoretiker som hevder at det eneste som har noe å si for lyden i en kondensator er verdien på kondensatoren.

Min praktisk erfaring tyder det helt motsatte.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.