Web Analytics
Gå til innhold

entoneskala

Medlem
 • Innholdsteller

  637
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

entoneskala vant dagen sist Oktober 23 2014

entoneskala hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

83 Excellent

Om entoneskala

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 1. Bygget 18w kit'et en tid tilbake. Knallbra steg-for-steg instruksjoner. Bare å gjøre akkurat det som står, punkt for punkt uten å tenke, så har du en amp på No time.
 2. Kall meg gjerne skeptisk, men når jeg går på stranda smører jeg ikke solkrem bare på den ene albuen.
 3. Alternativt kan den være ment å skape bedre forbindelse mellom jord (baksiden av pot'en) og skjermfolien på plekterbrettet. Ser ikke helt størrelsen på ringkontakten, passer den feks rundt en av pot'ene mellom pot og plekterbrettet?
 4. På bildet ser det ut som den andre enden av den jord-ledningen er loddet til baksiden av volumpot'en. Jeg tenker den er ment for å skape jordforbindelse til skjerm i de tilfellene hulrommet er skjermet med kobberfolie eller ledende maling. Ser ikke ut som det er tilfelle hos deg. Ville forsøkt uten å kople den til noe - bare isolert enden.
 5. Lurte På det samme som Castor nevner, om du bare har brukt en plugg som får ledningen til å passe i stikkontakten uten å gjøre noe med spenningen, eller om det er en innretning som også omformer 220volt til 110volt... Har en snikende følelse av at problemet skyldes feil egenskaper mer enn dårlig kvalitet.
 6. Er nysgjerrig på hva du legger i en "relativt god adapter". Detaljer om den er sentralt. Hva står på den?
 7. Det er greit å vite at det kan være spenninger inni der på 3-400volt også etter at ledningen er trukket ut. Siden det er en feil som kommer og går - du hadde lyd en stund i fullwatt modus før den kuttet ut - så kan feilsøking fort innebære å jobbe på kretsen med spenningen på, og det er det greit å overlate til noen som vet hva de gjør. En visuell sjekk kan jo av og til avdekke ting som en smeltet bryter eller svidd motstand. Et alternativ er å tippe hva som er feil, og friske opp loddepunkter og bytte utvalgte komponenter og se om det løser problemet. Hvor lett det er avhenger bla. av hvor god man er til å tippe :-D
 8. Jeg tviler på strømledning som årsak, men det er jo kjapt og enkelt å teste. Jeg tipper at switchen kutter katodetilkoplingen på to av utgangsrørene samt switcher inn/ut en ekstra motstand for å tilpasse bias med endret total katodestrøm. Dersom den motstanden er dårlig vil det passe bra på symptomene dine. Særlig hvis defekten er slik at den blir dårlig når komponenten blir litt varm. Egentlig også Ledning/bryter/lodding ifm den bryteren.
 9. Ny RAT klone nesten ferdig. Nominasjon til årets design fra de fargeblindes forening kan dumpe inn i postkassa hver dag som helst...
 10. Det er ikke uvanlig at ge kretser har positiv jord. Da må den ha egen strømforsyning eller en isolert utgang som space nevner. Om det er tilfelle her vet jeg ikke.
 11. Ser båndet slitt ut der disse strengene hviler på 9 og 15 bånd? Kanskje 16de bånd sitter litt høyt? Du kan Google "Fret rocker" og se om du har noe lignende egnet liggende samt noe om bruken. Og du har grei klaring mellom streng og pick up? Rundt 15de bånd eller kanskje litt høyere begynner vel effekten av truss Rod på relief å bli liten hvis jeg har forstått det riktig.
 12. Tipper at strengene subber i noen av de høyere båndene. Kan f.eks skyldes at buen på halsen har endret seg i takt med temperatur og fuktighet og må justeres litt, eller at strengehøyden ved broen må justeres. Det kan også være at båndene er slitt litt ned. Eller en kombinasjon av disse. Finnes sikkert en beskrivelse av oppsett av gitar her inne.
 13. Hvilken vekslingskurs banken eller betalingstjenestern din gir deg mener jeg ikke er av betydning for om du er over/under grensa. Tollvesenet ser på hva du betaler i euro og regner det om til kroner med "sin egen kurs" som de fastsetter for en uke av gangen. Den kursen ligger på toll.no
 14. hvis du har noen gamle pc høyttalere eller annet "ikke så veldig redd for" forsterker+høyttaler kan du lodde en kondensator på signallederen på enden av en ledning (med minijack eller plugg som matcher input på forsterkeren) screen/jord kopler du til kretsen med en klemme, så kan du probe rundt på kretskortet med det ene beinet av kondensatoren og høre ut hvor du har signal /hvor det stopper.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.