Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

entoneskala

Medlem
 • Innholdsteller

  637
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

entoneskala vant dagen sist Oktober 23 2014

entoneskala hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

83 Excellent

Om entoneskala

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 1. Bygget 18w kit'et en tid tilbake. Knallbra steg-for-steg instruksjoner. Bare å gjøre akkurat det som står, punkt for punkt uten å tenke, så har du en amp på No time.
 2. Her er et lite familiebilde. Mesteparten fullstendig bortkastet i en leilighet.... [edit] Firefly'en (den lille combo'en) er forsåvidt grei, den er på godt under en watt. Isolasjonskabinettet er også greit i leilighet, da kan jeg prøvekjøre de to andre forsterkerne i bildet på 18 og 180 Watt uten at ting kommer helt ut av kontroll.
 3. Jeg har ingen erfaring med ferdigblandet, så kan ikke hjelpe deg der. Men blander du selv så vet du hva som er i, når den ble laget, og du har kontroll på blandingsforhold. Den har begrenset holdbarhet på 6-12 måneder når den er blandet. På KEM siden ser det ut som de også aksepterer forskuddsbetaling, Ville ringt dem og sjekket, ref sitat nedenfor. "KEM anbefaler: Postoppkrav er dyrt, ofte dyrere enn varene dere bestiller, og derfor er det bedre og billigere å forskuddsbetale. Vi anbefaler imidlertid at du blir andelshaver. Da får du rabatt, vi sender varene med en gang, og du får faktura i
 4. Trodde jeg hadde en byggetråd for warmoth-gitaren, men klarte ikke søke den opp. Kanskje jeg har drømt. Skal se om jeg har noen bilder fra prosessen med french polishing liggende. Hadde også noen linker til artikler med fremgangsmåte (mulig det er linket til de tidligere i denne tråden), skal se om jeg finner de også. Som Castor nevner så lager du små "baller" av bomull fyllt med ull som du bruker til å polere og påføre lakken men. Det skjer i supertynne lag, og mange av dem. Pod'en fuktes med noen dråper skjellakk, rødsprit og olivenolje, og så "polerer" du lakken på i små sirkler. Press, has
 5. Jeg kjøpte shellakk-biter på KEM og blandet ut med rødsprit. SHellakken finnes med og uten voks. Dessuten i forskjellige fargesjatteringer. Hvis du har porer så får du pimpestein-pulver (pumice) også på KEM, og bruker det i starten av prosessen. Klar versus mørk er jeg ikke sikker på hva jeg ville valgt til ditt mørke treverk. Den mørke kan være litt gusjen på fargen. Ville uansett gjort litt tørrtrening på et annet stykke tre. Det er litt teknikk å få den poleringen greit til!
 6. Det er flere måter å gjøre det på. Den kan nok påføres som vanlig lakk også, men en metode kalles "french polish" og blir (hvis du gjør det riktig) veldig blankt og fint. Den er nok ikke så slitesterk eller hard som en "moderne" lakk / gulvlakk, men den har et par fordeler: Den dunster ikke så gærent (jeg arbeidet med den i stuen) og den tørker svinfort / støvtørt nærmest umiddelbart (lite støv/fluer som setter seg i lakken). Den trenger neppe sånn super-lang herdetid som vanlig lakk før du skrur sammen resten av delene. Tror noen dager er plenty etter en french polish.
 7. Hvis du blir sliten i føttene kan jeg steppe inn på Tuba på "Ich kauf mir lieber ein Tirolerhut","Oompa Täterä", "Du alter Reuber", "Wenn die Wasser im Rhein goldener wein war" og andre musikalske høydepunkter.
 8. Men ganske kul den lille kassegitaren som henger bak til høyre i bildet.
 9. Tru-Oil er enkelt å påføre, ja. Den jeg brukte ga ikke noe særlig farge. Men det går sikkert å blande i noe fargestoff om det er ønskelig. Den legger en temmelig tynn hinne, så det er som om du tar rett på treverket.
 10. Og om du ikke er fast bestemt på at det skal være lakk, så kan tru-oil være et enkelt alternativ. Bare nevner det. Men det er mulig at du ikke kan lakke oppå tru-oil, hvis du skulle ombestemme deg.
 11. Kjøpte en tabulaturbok av Straymond. Klar kjapp kommunikasjon. Raskt og lytefritt levert/postet. Strukturelt og kosmetisk fremstår boka som ny.
 12. Hvis du er i oslo-området: Jeg har trålet sportsbutikkene i sentrum, og ingen fører Birchwood Caseys Tru-Oil av de jeg var innom (XXL, Magasinet, G-Sport Bogstadveien, Super G, Torshovsport, G-Max Storo m.fl.). Jeg har nettopp kjøpt en kvart liter fra Jaktsport.no (stavanger området). Har vel brukt ca en spiseskje av denne etter å ha oljet warmoth halsen min en del ganger, samt alle kjøkkenknivene mine med treskaft..... Du er velkommen til å hente en spiseskje eller to her i Oslo hvis du ønsker ;-)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.