Web Analytics
Jump to content

JAPAN VS. USA (Custom Shop-gitarer)


Pikachu
 Share

Recommended Posts

Vet ikke om dette temaet har vært opp her før, isåfall skader det vel ikke med en repetisjon :-)

Har alltid hatt et bilde av at USA Custom Shop-gitarer er "The Shit"...helt til jeg bestilte flere og ble veldig skuffet.

Enten har jeg bare hatt uflaks med mine bestillinger, eller så har amerikanerne begynt å bli sløve.

Det begynte for 2 år siden med en Carvin-gitar fra Carvin Custon Shop som hadde flere små hakk på hodet,

båndene var elendig filt og hele gitaren trengte en full justering da den kom inn døra pga bl.a. skeiv hals.

I tillegg var gitaren helt tom for sustain. Det eneste positive var lakkeringsjobben og halsen, den var fantastisk!

I fjor fikk jeg etter maaange måneders venting en Dean ML USA fra Dean Custom Shop og ved første øyekast var den superb!

Men så oppdaget jeg den ene "slurvefeilen" etter den andre. En gitarbygger i Bergen var overrasket over den slurvete jobben.

På hele kroppen ser du tydelige lakkblemmer (ser ut som fingeravtrykk) som har oppstått etter første påføring,

nøtten er helt feil ifht bredden på gripebrettet, strengene står med forskjellige mellomrom nedover halsen

og der halsen er limt inn i kroppen ser du tydelig krakkeléring i festet.

En kompis av meg bestilte en BC Rich Custom Shop-gitar fra USA og etter å ha spilt på gitaren i et par måneder begynte

noen av inlays'ene på halsen å løsne...en datt faktisk helt av. Veldig Custom Shop.

I tillegg har jeg selv opplevd flere "slurvejobber" når det gjelder Gibson sine lakkeringsprosesser.

For lite lakk enkelte steder på kroppen og lakk over bindingen på kantlistene. Fikk en ny SG fra butikk en gang med et stort hakk under "Gibson"-logoen på hodet. Utrolig irriterende.

Så prøvde jeg meg på en ESP-bestilling, og som de fleste vet blir ESP håndlaget i Tokyo, Japan.

Til dags dato har jeg enda ikke funnet en eneste "feil" eller antydning til slurvejobb på gitaren, etter mine øyne er den

helt upåklagelig ned til minste detalj. Sinnsykt håndarbeid, spillbarhet og ikke minst sustain! Har aldri opplevd makan.

ESP er uten tvil det merket som vinner alle Guitar Battle's hos meg fremover, uansett motspiller.

Er det andre der ute med Custom Shop-historier som dette? Håper jeg ikke er alene med dette problemet :-)

Link to comment
Share on other sites

I'll raise you with a Mayones ;)

Har lest litt negative ting om Mayo på div forum rundt om, men det handlet i hovudsak om Mayo-gitarer som ble bygget for 4-5 år siden.

De har sikkert "tatt seg sammen" nå :-)

Men jeg skulle gjerne hatt en Mayo Legend i dag, med to humbuckere og TOM-bridge (som ikke er senket ned i kroppen)...hadde sikkert vært en fantastisk gitar :-)

Link to comment
Share on other sites

Bernie rico jr gjør ingen feil i usa.

http://www.ricojrguitars.com

kiso til Esp er vel den mest respekterte duden.

Caparison lager også feilfrie gitarer i Japan.

Tror de som lager færrest gitarer, gjør en best jobb. Mayones har blitt for populært iforhold til levering. og da kan hastverk føre til lastverk. de ferdige modellene som kommer fra crc fabrikk kanke kalles custom shop.. men som bernie rico.. som lager alt for hånd.. det kaller jeg custom shop...

populært å bestille kroppsdelene fra korea og sette det sammen i polen eller usa for tiden. bernie rico har en hybrid(bastard korea) serie som andre merker ville kaldt custom shop når den blir solgt. (made in usa or just inspected by mr gadget?)

Link to comment
Share on other sites

hvilken landsdel kommer carvin fra i usa? skjeveste halsen jeg har sett var på en Gibson Flying V. vridd og bare til å kaste. Pga tørrhet og feil fuktighet etc.. japan er jo ganske likt norge..

noe å tenke på..

fikk en jackson fra kristiansand.. måtte endre på truss rodn da den kom i mitt "tette" hus.. så lufta er viktig for lunger og unger med GAS.

Link to comment
Share on other sites

Mayones har blitt for populært iforhold til levering. og da kan hastverk føre til lastverk. de ferdige modellene som kommer fra crc fabrikk kanke kalles custom shop.. men som bernie rico.. som lager alt for hånd.. det kaller jeg custom shop...

Custom Shop imo er når gitarene i større eller mindre grad blir lagd etter kundens ønsker/spesifikasjoner. Å si at Mayones ikke er custom shop blir skivebom så det holder ^_^

Link to comment
Share on other sites

Alle gjør feil en gang iblant, noen oftere enn andre.

Som de fleste andre har jeg også sett og lest om tilfeller fra de aller fleste produsenter.

Jeg betviler sterkt de som hevder at enkelte merker er feilfrie.

Men det er lenge siden jeg leste noe negativt om Mayones, Trond :)

Link to comment
Share on other sites

Bestill fra Gibson CS eller Fender CS så vil du ikke bli skuffet:) Finnes sikkert unntak, men de jeg har prøvd har vært veldig bra.

Gibson Custom Shop er vel egentlig ikke noe Custom Shop, eller?

Vanlige dødelige kan jo ikke bare bestille seg en CLP med egne ønsker der...vi må vel nøye oss med de få "Custom Shop"-modellene de lager

og med de specs'ene de er laget med. Ikke særlig Custom Shop det vel?

Og som venstrehendt kan jeg bare glemme det...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.