død

Medlem
 • Innholdsteller

  4 018
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  55

død vant dagen sist Mars 10

død hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 220 Excellent

Om død

 • Rang
  Psychofunkadelic

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. død

  Feteste elgitarlyd du noengang har hørt..?

  Akkurat nå? Siste plata til Bongripper river skinnet av pølsa di på en ganske hensynsløs måte.
 2. død

  [Selges] Framus Camarillo Custom

  Ny pris: 6500
 3. død

  [Selges] Framus Camarillo Custom

  Ny pris: 7000 kroner.
 4. Selger min høyt elskede Framus Camarillo Custom. Denne modellen ble kjøpt ny av meg fra Thomann i 2007, og har vært i mitt eie siden den gang. For de uinnvidde, eies altså Framus av Warwick, og de dyreste gitarene, som denne, bygges på samme fabrikk som bassene deres i Tyskland. Her har du tysk ingeniørkunst på sitt ypperste. Framus lager bl.a. gitarer for Devin Townsend. Jeg har skiftet ut den originale Seymour Duncan JB-mikken som sto i bridge, med en særdeles hissig mikk fra Seymour Duncans custom shop. Denne er ment å etterlikne en Bare Knuckle Warpig, og låter følgelig kuler og krutt til alt med mye vreng. Loddejobben ble utført da undertegnede fortsatt gikk på videregående, og er ikke mye å skryte av, så her er det mulig du må frem med loddebolten selv. I hals-posisjonen finner du en deilig SD '59. Coil tap på volum-potten, denne er koblet av i bridge, men funker knall på '59. Halsen er av ovangkol, med gripebrett i ibenholt. I motsetning til mange andre produsenter, har Framus valgt å gå for ibenholt med en del "spill" i treverket, gripebrettet er derfor ikke helt svart, men går fra svart til mørkebrunt. Dette viste seg vanskelig å ta bilde av, men det er der. Lover! Forøvrig den mest behagelige hals-profilen jeg vet om. Hverken for tynn eller for tjukk, den bare ligger perfekt i hånda. Er også installert Framus sine egne locking tuners på gitaren, disse fungerer utmerket godt. Legg også merke til den unike hals-konstruksjonen. Dette er en patent som kalles "bolt-in". I tillegg til de to skruene du ser på baksiden, er det også to skruer under hals-mikken. Resultatet er en hals som føles litt som en neck through, men låter som en bolt on. Best of both worlds! Såvidt jeg kan se, har Framus sluttet å produsere gitarer på denne måten. Veldig synd, da denne konstruksjonen bidrar til at gitaren er såpass lett-spilt som den er. Kroppen består av et solid stykke swamp ash og en fin 3A flammelønns-topp, som gjør at gitaren låter stort, definert og "snappy". Jeg har hatt gitaren i godt og vel 11 år, og den har tidvis blitt brukt mye, både live og hjemme. Følgelig har den noen bruksmerker, ett på forsiden, og litt mer på baksiden. Har forsøkt å dokumentere dette så godt det lar seg gjøre via bilder. I tillegg til dette, har den to sprekker i lakken i halslomma. Dette er kun kosmetisk, og har vært der siden jeg mottok gitaren. Man ser de samme sprekkene på en del eldre Ibanezer, også. Kommer med en meget sliten gig-bag. Er åpen for bud, ikke skam-bud. Ingen bytter. Kan prøves i Oslo, vil helst ikke sende. 8000,- https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=125641529&fks=125641529
 5. død

  Hvor mye watt kreves på bandøving

  Takk, er godt informert om Varg Vikernes’ utstyrspark fra høsten ‘92. Det låt dritt da, og låter dritt nå, også. Black metal har utrolig nok utviklet seg på 26 år, og når vedkommende i tillegg også spiller death metal, er det rimelig å anta at lyd-idealet kanskje, muligens, ikke er Grieghallen Studios anno 1991, men heller mot Behemoth, Anaal Nathrakh, Cannibal Corpse og liknende band. Der holder ikke en 12 watts Peavey Solo mål. Du trenger bøttevis med headroom for å få til en feit, massiv og definert gitarlyd som klarer å kutte gjennom både hi-hat og cymbaler. Som sagt: jeg synes 50 watt er minimum. Dette fordi power amp som vrenger, skriker og komprimerer ikke er helt forenelig med klinisk tight moderne black/death metal. Til musikk der fokuset ikke er på at musikken skal være så sinnsykt tight er jeg helt enig i at 30 watt sikkert holder i de aller fleste tilfeller.
 6. død

  Hvor mye watt kreves på bandøving

  Erfaringsmessig klarer jeg ikke få tight nok lyd ut av en rørforsterker som kjøres på full effekt. Det blir, stort sett, for grøtete, ullent og uderfinert. Funker sikkert fint til doom, sludge og rock, men til death/black metal er det ikke ideelt.
 7. død

  Hvor mye watt kreves på bandøving

  Jeg ville aldri klart meg med 18w i et death metal-band. Power amp distortion er ikke det første jeg tenker på når jeg tenker super tight og definert metalvreng, man trenger enkelt og greit mer headroom enn som så. 50 watt er et absolutt minimum etter min erfaring, og er det jeg selv kjører nå.
 8. død

  Hvor mye watt kreves på bandøving

  Jeg hadde aldri klart meg med 20 watt, men så spiller trommisen vår også usannsynlig høyt.
 9. død

  Aktive pups, ja eller nei?

  Har til gode å høre metall som er spilt inn med EMG, som ikke kunne hørtes bedre ut med passive mikker. Overkomprimert og kjip lyd, IMO. Foretrekker KLART passive mikker. Vet du spør om aktive, men kan jeg likevel foreslå både DiMarzio D-activators og Instrumental SFTY3? Sistnevnte må dessverre bestilles via instagram, men er forholdsvis rimelige, og låter meget, meget bra. Simon Hawemann (Simonxsludge/Sludge Studios på sosiale medier) har veldig gode pickupdemoer.
 10. Det er ganske lenge siden Gibson var nyskapningens fremste fakkelbærer, de selger jo åpenbart for få gitarer, så hvorfor ikke gjøre noe med det? Ikke misforståtte tulle-ting som selvstemmende gitarer med bedritent design, men faktisk *nyskapende* gitar-design? Sånn som de drev med for snart 60 år siden.
 11. Det kan godt hende. Broren min på 15 gir ganske kraftig uttrykk for at all musikk produsert før hans tilblivelse er dølt, og det synes visst "alle andre", også.
 12. Det gjør det i aller høyeste grad. Kanskje ikke på VG-lista, men det var sannelig lite god, gitarbasert musikk på radioen da jeg vokste opp, og.
 13. Synes folk virkelig at det er overraskende at musikken den nåværende foreldregenerasjonen er vokst opp med, ikke lenger er like populær som den en gang var?
 14. Kan hende man øker rekrutteringen hvis man ser fremover istedenfor bakover, just sayin'.
 15. Jeg synes det er i overkant tidlig å skrive dødsannonse for gitarbasert musikk. Hadde senest for to år siden ansvar for musikk-undervisning for 8.-10. trinn på skolen jeg jobbet på, var nok interesserte unger til at jeg klarte å skrape sammen to fulltallige band bare på 10. trinn. Selvsagt ikke i nærheten av hva det var da jeg selv gikk på ungdomsskolen for 15 år siden, men lagt ifra katastrofalt dårlig, heller.