Gå til innhold

BobbyBay

Medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

31 Excellent

Om BobbyBay

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag Juni 24

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Steinkjer
 • Interesser
  musikk, natur og friluftsliv, motorsykkel, historie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Disse koster mellom 4500,- og 5000,- + frakt i Norge, men akkurat denne fargen føres ikke her til lands merkelig nok - kun disse barnehagefargene :-) Uansett, ville bare dele erfaring med krav om toll/moms i tråden.
 2. Da kom momsregninga som forventet. Fikk regninga på sms/mail fra UPS nå på fredag (4. oktober). Kun moms (25% på kjøpesum inkl frakt), ingen tilleggsavgifter, 1000,- kr. SMS'en inneholdt link til en betalingsside der man kunne betale direkte med kort (som i en nettbutikk.) Sjekka selvsagt opp URL'en og sånt før jeg betalte :-) Så da ble det 4500,- for en gitar som sto prisa til 3300 + frakt og avgifter. (https://www.musik-produktiv.com/no/ibanez-artcore-as73-tbc.html)
 3. Jeg kjøpte nettopp en gitar fra MusikProduktiv i Tyskland (3500,- med frakt). Fikk ut gitaren fra Post i Butikk uten å annet enn å signere. Har enda ikke fått momsregning, men regner med den kommer! (bestilte den 9. september, fikk gitaren den 13. september.)
 4. Jeg har knapt sett på gitaren enda, da jeg bare tok bilder for å vise skaden for evt å få pris på liming. Mulig det er pickup i bridgen (som på bilde fra en som ligger på finn), da jeg enda ikke har sett den, ligger vel i en skuff noe sted.. Mener å huske fra barndommen at det var plekterbrett på den også. Er redd for at det blir mange tusenlapper for å få den spillbar - som SugarDaddy presiserer - så jeg tror jeg lar den ligge hos bestefar noen år til. Og når den ikke er verdt all verden heller, som du CastorFiber sier, så stresser jeg ihvertfall ikke med det. Men tusen takk for tips og engasjement.
 5. Takk for forslag og gode tanker rundt dette. Det hører med til historia at jeg skal få gitaren av min bestefar hvis jeg lover å reparere den. Som sagt brukte han den i et lokalt danseband sånn helt i slutten på 50-tallet etter hva jeg har forstått. Han sa han kobla den på forsterker, men jeg finner ingen elektronikk, så enten er den borte, ellers husker han feil. Finn-prisene forstår jeg at ikke sier noe om verdien. Tipper den blir verdt ca det det koster å reparere den + affeksjonsverdien for min del. Han som har guitarworks.no skulle ha rundt 2000,- for å fjerne gammelt lim, borre inn noen plugger og lime på nytt - frakt tur/retur kommer i tillegg. Synes det var billig - og regner med når han er nevnt på norskegitarer-sida vet han hva han holder på med :-)
 6. Ja, bestefaren har gjort det, men jeg tror aldri det ble sagt noen eventuell pris. Jeg får kanskje rusle innom der en dag.
 7. Jeg har blitt tilbudt en halvakustisk Höfner fra siste halvdel av 50-tallet. Den har dessverre brukket hals, dvs hals har sluppet fra kroppen - ikke så fint brudd. Den er forsøkt reparert en gang på 80-tallet, da den røk igjen før alle strengene var på. Skal å se på den i kveld, og håper å få tatt noen bilder. Finnes det instrumentmakere her i landet som fixer sånt? Og hva vil en sånn operasjon eventuelt koste? Ser lignende gitarer ligger ute for 6 - 8000,- men dette er min bestefars som han brukte i danseband sent på 50-tallet - og jeg skal få den hvis jeg lover å reparere den. Sånn ser den ut ca.:
 8. Jeg ser toppen på endepinnen er borte. Min første tanke er at gitaren er slått borti noe eller står trangt, så den slår borti noe hver gang den skal brukes. Da har strengen fått en smell akkurat over bridgen / broa og pga den står såpass i spenn, har den begynt å gi etter. Hvis ikke, er det som de andre sier, at bridgen er vass. Fil forsiktig i sporet for strengen med ei lita finfil (neglefil, minifil fra Biltema etc), eller sammenbretta fint sandpapir (f.eks 240 grit) for å få bort grader/kanter.
 9. Før - Etter Gitaren er en 2018 Gio by Ibanez GAX30. Jeg har bare byttet ut Infinity R-pickupene med Classic Elite (også budget-pickuper fra Ibanez) Satte på D'Addario EHR 340 Half Rounds Super Light 009/042, justert action, intonert Og som sagt et par billige brytere fra Ebay for litt mer vintage look *Infinity R Humbuckere (varme - distortionvennlige) - UTBYTTET *Classic Elite humbuckere ("rich, nuanced tone with fat low-end") *Volum - Tone -3-trinns pickupswitch. *Kropp: Poppel *Hals: Montereyfuru med binding *Kort skala, 628 mm / 24 3/4" *22 bånd *smal hals: 43mm bred, 20mm tykk ved nut, 22mm tykk ved 12 bånd, 56mm bred ved siste bånd *305mm / 12" radius Minner litt om en Double Cut Les Paul Junior i utseendet. Gjenstår noe båndarbeid. Vasse kanter, og litt ujevn om man skal ha så lav action som jeg helst vil ha. Mulig jeg med tiden også filer vekk Logoen fra headstock, lakkerer på nytt og setter dit den gamle klassiske Ibanez-logoen. Og plekterbrettet er jeg fortsatt litt usikker på - skal uansett ha på et gulere ett om det ikke skal helt bort igjen. Som sagt om jeg skal ha vanlig 2 - 3 mm får jeg problemer pga pu-switchen og potmetrene, som står fastskrudd fra andre siden. Tiden vil vise.
 10. Det ble til at jeg kjøpte selv-klistrende for akustisk gitar bare for å teste. Hadde nok blitt penere om jeg hadde kjøpt en mer aged / beige farge. Ingen elektronikk under, så jeg vil få problemer med en 3 mm tykk plate pga volum/toneknapper. Satte i skruene bare "for at." Finishen er ikke helt der, men jeg fikk ihvertfall frem look'en jeg hadde tenkt. Vinkelen lyver litt, da jeg har fulgt "skråen" på gitarkroppen. Byttet også knotter med noe fra Ebay/Kina, i tillegg til pickup'er med cover. YAY or NAY? Før - Etter
 11. Det stemte med 3-48 UNC gjenger, så det løste seg med Wilkinsonskruer fra Danmusikk. Lærdom: Kjøp komplette sett med skruer, så vet man de passer :-)
 12. Takk for Ebay-forslag :-) Søkte på tysk så kom det fler europeiske forslag - det var smart - slipper å vente i 2 mnd på varer fra Kina. Jeg bytter bare pickuper fra InfinityR til Classic Elite, så det er nederst på Ibanez-stigen begge to. Classic Elite-PU'ene kom fra en amerikansk Ibanez, og har andre gjenger enn Infinity-PU'ene. DiMarzio-skruene som kom fra Gitarhuset i dag var samme dimm som Infinity. Fant en forhandler fra UK på Ebay som solgte to alternativer (3mm Import og 2.5 mm USA.) Jeg bestilte et sett av hvert = 120,- kr I tillegg skulle jeg ha noe småtterier fra Danmusikk, så jeg tok med 4 stk der også, USA-specs til 16,- kr samlet. (Har snart doblet summen jeg fikk PU'ene for) :-p
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.