Gå til innhold

BobbyBay

Medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

24 Excellent

Om BobbyBay

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag Juni 24

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Steinkjer
 • Interesser
  musikk, natur og friluftsliv, motorsykkel, historie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg ser toppen på endepinnen er borte. Min første tanke er at gitaren er slått borti noe eller står trangt, så den slår borti noe hver gang den skal brukes. Da har strengen fått en smell akkurat over bridgen / broa og pga den står såpass i spenn, har den begynt å gi etter. Hvis ikke, er det som de andre sier, at bridgen er vass. Fil forsiktig i sporet for strengen med ei lita finfil (neglefil, minifil fra Biltema etc), eller sammenbretta fint sandpapir (f.eks 240 grit) for å få bort grader/kanter.
 2. Før - Etter Gitaren er en 2018 Gio by Ibanez GAX30. Jeg har bare byttet ut Infinity R-pickupene med Classic Elite (også budget-pickuper fra Ibanez) Satte på D'Addario EHR 340 Half Rounds Super Light 009/042, justert action, intonert Og som sagt et par billige brytere fra Ebay for litt mer vintage look *Infinity R Humbuckere (varme - distortionvennlige) - UTBYTTET *Classic Elite humbuckere ("rich, nuanced tone with fat low-end") *Volum - Tone -3-trinns pickupswitch. *Kropp: Poppel *Hals: Montereyfuru med binding *Kort skala, 628 mm / 24 3/4" *22 bånd *smal hals: 43mm bred, 20mm tykk ved nut, 22mm tykk ved 12 bånd, 56mm bred ved siste bånd *305mm / 12" radius Minner litt om en Double Cut Les Paul Junior i utseendet. Gjenstår noe båndarbeid. Vasse kanter, og litt ujevn om man skal ha så lav action som jeg helst vil ha. Mulig jeg med tiden også filer vekk Logoen fra headstock, lakkerer på nytt og setter dit den gamle klassiske Ibanez-logoen. Og plekterbrettet er jeg fortsatt litt usikker på - skal uansett ha på et gulere ett om det ikke skal helt bort igjen. Som sagt om jeg skal ha vanlig 2 - 3 mm får jeg problemer pga pu-switchen og potmetrene, som står fastskrudd fra andre siden. Tiden vil vise.
 3. Det ble til at jeg kjøpte selv-klistrende for akustisk gitar bare for å teste. Hadde nok blitt penere om jeg hadde kjøpt en mer aged / beige farge. Ingen elektronikk under, så jeg vil få problemer med en 3 mm tykk plate pga volum/toneknapper. Satte i skruene bare "for at." Finishen er ikke helt der, men jeg fikk ihvertfall frem look'en jeg hadde tenkt. Vinkelen lyver litt, da jeg har fulgt "skråen" på gitarkroppen. Byttet også knotter med noe fra Ebay/Kina, i tillegg til pickup'er med cover. YAY or NAY? Før - Etter
 4. Det stemte med 3-48 UNC gjenger, så det løste seg med Wilkinsonskruer fra Danmusikk. Lærdom: Kjøp komplette sett med skruer, så vet man de passer :-)
 5. Takk for Ebay-forslag :-) Søkte på tysk så kom det fler europeiske forslag - det var smart - slipper å vente i 2 mnd på varer fra Kina. Jeg bytter bare pickuper fra InfinityR til Classic Elite, så det er nederst på Ibanez-stigen begge to. Classic Elite-PU'ene kom fra en amerikansk Ibanez, og har andre gjenger enn Infinity-PU'ene. DiMarzio-skruene som kom fra Gitarhuset i dag var samme dimm som Infinity. Fant en forhandler fra UK på Ebay som solgte to alternativer (3mm Import og 2.5 mm USA.) Jeg bestilte et sett av hvert = 120,- kr I tillegg skulle jeg ha noe småtterier fra Danmusikk, så jeg tok med 4 stk der også, USA-specs til 16,- kr samlet. (Har snart doblet summen jeg fikk PU'ene for) :-p
 6. Jeg har kjøpt et par pickuper på Ebay, og oppgraderer/nedgraderer pickupene på min lille Gio GAX30. Det fulgte med skruer til bare en pickup og bare 1 fjær. Fjærene fra mine gamle pickuper passer, men ikke høydejusteringsskruen. Har allerede kjøpt DiMarzio-skruer på Gitarhuset som også var for slanke (lengde har ingenting å si, det fixer jeg) Mine googlinger tilsier at det er M2 eller M2.2 eller noe sånt i Asia/EU, og at det er 3-48 UNC i USA (ca 2,5 mm), men jeg er ikke sikker. Spørsmålet er: Hvor mange typer gjenger / tykkelse finnes det å velge mellom? Og hvor får jeg kjøpt skruer som passer?
 7. Mary Jane's Last Dance (Tom Petty & The Heartbreakers) Ser i ettertid at man ikke må se ned når man spiller, da ser man hvor tynn man er blitt i håret :-p Fortsatt med Cakewalk Audio Pro 7.02 (fra 1998 ) og en M-Audio Fast Track USB fra 2004.
 8. Har kjøpt en billig gitar (Ibanez Gio GAX30-BKN) som jeg har lyst til å oppgradere og pynte litt på. Planen er å bytte pickups (Classic Elite/Super58), muligens ta bort logoer på headstock og sette dit akustisk/oldschool logoen til Ibanez istedet. Og jeg har tenkt å lage et plekterbrett selv. Planen er klar (og på bildet er en grov mal i går kveld for å få sett litt om det blir pent eller ikke. Innleggene i gripebrettet er white pearl, så jeg tenkte å ha den fargen. Går det å bruke selvklistrende brett for akustisk gitar på en elektrisk? Tenkte i første omgang for å slippe å borre skruehull. Ellers var den opprinnelige planen å bruke trelags ordentlig plate med avart i midten, frest i 45 grader og skru fast på årntli vis. Tanker/erfaringer?
 9. Da tror jeg jeg har bestemt meg for Gio'n. Finnes bedre pickuper å få kjøpt (de som er i AX120 finnes for rett under momsgrensa på Ebay), og så tenkte jeg å forsøke å lage et plekterbrett i white pearl ca som på AXS'en, og hvite knotter (Les Paul etc.) Da får jeg en SG-type gitar med litt vintage-look for en billig penge. Det siste blir å forsøke å skrape bort Gio-logoen med barberblad...
 10. Jeg har i noen måneder forsøkt å få tak på en Ibanez AX120 (https://ibanez.fandom.com/wiki/AX120), men det importeres ikke flere til Skandinavia (vært i kontakt med Evenstad og Gitarhuset.) Kom over denne på Finn, tøff vintage-look, men den ser shabby ut!? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=146172319 (2006-mod Ibanez AXS42 for 2000,- (prutbart) + frakt) https://ibanez.fandom.com/wiki/AXS42 Eller er det et alternativ å kjøpe denne wanna-be-Ibanez'en og bytte pickup'er (både for lyd og utseende - må ha blanke pu-covers)? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=141019811 (2018-mod ny/ubrukt Gio GAX30 for 900,- + frakt) https://ibanez.fandom.com/wiki/GAX30 På Ebay fins det et par nye AX120 som kommer å koste 2900,- til slutt. Eller burde jeg ha is i magen til det dukker opp en brukt i bedre tilstand? Hva ville dere gjort?
 11. Et lite forsøk på I Won't Back Down av Tom Petty. Brukte en gammel M-Audio Fastrack og Cakewalk Audio Pro 7.0 fra sist på 90-tallet.. Heartbroken Traveller - I Won't Back Down (Tom Petty Cover)
 12. Her er min lille krok, dog med et par instrumenter stilt frem for bildet sin skyld. Bassen som er på lån blir nok utbyttet med en Ibanez TMB30 short-scale etterhvert. På skjermen er logoen til CakeWalk Audio Pro 7.02 fra sist på 90-tallet - fungerer fortsatt.
 13. Mann, trønder, straks 40 år. Jobber som vaktmester, prøver å være friluftsmenneske, kjører litt motorsykkel og liker en og annen gang å stikke nesa dypt ned i historiebøkene. Har spilt gitar og sunget i garasjeband i ungdomstiden (heavy metal), i tillegg til noen få trubaduroppdrag tidlig i 20-åra. Men etterhvert ble gitaren og mikrofonen lagt bort, bortsett fra å være fast "husmusiker" på barneskolen der jeg jobba før. Men utviklinga stoppet dessverre på 90-tallet, så det er mye å ta igjen.. Er "blodfan" av Rolling Stones. Ellers går det mye på Tom Petty (& The Heartbreakers,) nå for tiden, men er også glad i enkel heavy som f.eks Iron Maiden og TNT, samtidig som jeg liker litt fra de fleste sjangere. Har siden 1995 beholdt en Washburn D10 (fullsize akustiskgitar), men den har dessverre blitt helt uspillbar de siste årene. Stolen har reist seg så det er himmelhøy action, i tillegg til at sal og oversal er utbyttet med noe plast-ræl - så det spørs om det blir prioritert. I daglig bruk er derimot en lettspilt 2006 Ibanez Talman TCM50 (smal akustiskgitar.) For et par-tre år siden kjøpte jeg en brukt koreansk Ibanez RG270DX fordi den påminte meg om Ibanez EX360'en jeg kjøpte etter konfirmasjonen. Bytta tremolo til noe kina-greier fra Ebay, da var den stemt i toppen to måneder før den ble som før - forsto mindre av det da enn jeg gjør i dag... Får vel koste på den en kvalitets-tremolo etterhvert. Samtidig fikk/lånte jeg en lettspilt Fender-kloning av en bass som det står RockIt på. Så når gitar-dilla på nytt tok meg skikkelig her i vinter, ble det først kjøpt en Ibanez GA5TCE nylonstrenger for å spille klassiske julesanger på, deretter anskaffet en telecasterlignende Ibanez Talman TM303M, en Vox MV50-AC mini gitartopp og et Harley Benton G212 Vintage kabinett. Bestilte opprinnelig en Ibanez AX120 (SG-kopi), men den gikk ikke å skaffe - ser nå at det ligger et par-tre ute på Ebay... Sikle... Målet har vært å fremskaffe noe i nærheten av den lyden Tom Petty hadde på Wildflowers-plata fra 1994 uten å ruinere seg, og leke litt med å spille inn på PC, både sang, kor, akustisk, elektrisk gitar, munnspill og evt bass. Etterhvert har drømmen utviklet seg til å ville danne et Tom Petty/Heartbreakers/Traveling Wilburys coverband. Men jeg er redd det er for små forhold både for bandmedlemmer og publikum, ihvertfall heromkring. Men det er lov å drømme. Skal bli morsomt å surfe litt på forumet etter diskusjoner om utstyr, om coverlåter og lese "stillingsannonser."
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.