Gå til innhold

BobbyBay

Medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

34 Excellent

Om BobbyBay

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag Juni 24

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Steinkjer
 • Interesser
  musikk, natur og friluftsliv, motorsykkel, historie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Var sikkert 125,- i MVA ja, det er jo 25% av summen. Men resten var gebyrer. Syntes det ble mye i forhold til kjøpesummen :-)
 2. Kjøpte ny bridge til min Ibanez AS73 (semi hollow,) da en intonasjonsskrue på den originale satt fast (og gikk av med litt vold.) I stedet for å kjøpe en ny lagd av "smør," tenkte jeg å kjøpe den som er i prestige-utgaven av denne gitaren, da en Gotoh Tune-O-Matic 510. Jeg bestilte denne fra Ebay: https://www.ebay.com/itm/Gotoh-510BN-Height-Adjustable-Saddles-Tune-O-Matic-Bridge-CHROME-Tunematic-NEW/193020808650 Det står "Brand: Gotoh" i annonsen, sammen med varenr osv. Men den kom var den innpakket/forseglet i Allparts-emballasje, men det står Made In Japan stemplet på den. Bildet er funnet på nett, men sånn så innpakninga ut: Sånn var Tailpiecen innpakka (til venstre) - den vet jeg er original: Er bridgen fra Allparts "ekte vare" eller kommer dette i samme gata som "Licenced By Floyd Rose?"
 3. Ibanez har et par comfortreimer som ikke er av skinn: https://www.gitarhuset.no/produkter/rekvisita/reimer/ibanez/ibanez-bws900-guitar-strap-90mm-width-bass-workshop-309800462310-p0000185775 https://www.gitarhuset.no/produkter/rekvisita/reimer/ibanez/ibanez-bws90-guitar-strap-90mm-width-bass-workshop-309800472310-p0000185771 Jeg bestilte en Gotoh Tune-o-matic bridge fra Ebay nettopp, til 500,- kr, og fikk tollregning på 350,- i tillegg. Så bestilte jeg tailpiece til bridgen som også kosta rundt 500,- kr. Den gikk rett igjennom, og lå "gratis" i postkassa. Tipper jeg har fått momskrav på 75% av alt jeg har kjøpt på over 350,- kr.
 4. Det var elementet som var hovedproblemet. Det originale elementet som blir dømt nedenom og hjem på alle forum, er det som skal til. I det lukkede 212-kabinettet fra Harley Benton sitter Celestion V30 som et skudd. Men fra en Peavey med åpent kabinett var det ikke brukbart. Da lurer jeg på om Celestion'en havner på finn, og forsterkeren bli en keeper :-)
 5. Takk for tips, det ble noe annet ja. Har en Nux Drive Core som funker både som transparent og/eller OD-boost. Med en god del clean boost der, og forsterkeren på 2 watt, bright-switch inne og treble litt ned ble det en helt annen "lyd i pipa." DI/XLR out eller Microphone Simulated Direct Interface (MSDI) som det så fint heter var totalt ubrukbart dessverre - fikk testet nå nettopp.
 6. Har nettopp fått tak på en Peavey Valveking II 50 Combo. Den har en Celestion V30 Vintage 16ohm (originale fulgte med,) det var nettopp byttet rør i den 6L6 og justert bias. Fikk den for 2000,- kr på finn så jeg kunne ikke la være - ser helt ny ut. (https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=162415701) Ny her: (https://musikkhuset.no/produkt/gitar/forsterkere/gitar-forsterker/peavey/peavey-valveking-ii-50-combo) Forsterkeren har DI/XLR med Cab-sim, USB-ut, dummyload, 2 kanaler med hver sin EQ, Effect-loop, footswitch, extern cab-utgang med 4, 8 eller 16 ohm, er justerbar med 50, 12 eller 2 watt. A-A/B-switch, 12" element m.m... En meget allsidig forsterker. Men. Jeg er nybegynner på 29:de året og får ikke lyden jeg vil ha. Er nok bortskjemt med en Vox MV50-AC (3 brytere - gain - volum og tone.) Synes klarlyden er litt "steril" - headroom så det holder. Overdrive-kanalen funker noenlunde på minimum gain - men blir grøtete - kanskje pga elementet? Vil jeg få litt mer vintage lyd om jeg bytter til EL34 rør? (dette kan gjøres på valveking mk2 - ikke på de første) Og er det element som passer bedre enn V30? Openback er vel ikke optimalt for V30. Vurderer å sette tilbake orignalelementet. Burde hatt en VOX AC15 eller NT15, men da får jeg ikke alle disse kjempefine funksjonene for stille innspilling osv. Erfaringer? Tips?
 7. Spekulerer på den Danelectroen, må bare bli kvitt den der Ibanez-sjuka først. En annen gitar som frister er Fender Electric XII, men den koster dobbelt så mye.. Noen som vet noe mer om denne typen? Ibanez RX352 (ser det er litt begge deler med Koreanere fra den tiden.) https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=65043377 https://ibanez.fandom.com/wiki/RX352
 8. Jeg er vel fortsatt i nybegynner-klassen, selv om jeg har "klimpret" i snart 30 år. Har fått mer interesse siste året, og fått opp øynene mer for mer vintage musikk. Med at jeg er svak for Ibanez hadde det optimale vært en AR3212 fra 2013 eller en AR112 fra 1981 - 1984 - men de har rosewood og kommer på Ebay 3 ganger i året. Det andre alternativet er da en AS7312 som er en semihollow ES335-size. Men den finnes bare i mintblå (rød i USA, men håpløst å få noen å sende hit), er litt for stor, og må ha litt hjelp for å bli spillbare ifølge review på Youtube (ny nut og bridge). Faren er at den blir brukt mye i 3 uker, for så å bli hengende til pynt. Så til spørsmålet: Finnes det billige 12-strengere (no-brand) som er brukbare? Erfaringer? https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/LA-Deluxe-12-strengers-Elektrisk-Gitar-fra-Gear4music/YEJ (1168,- inkl frakt) https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Knoxville-Deluxe-12-strengers-Elektrisk-Gitar-fra-Gear4music-Sunburst/1MRA (1268,- inkl frakt) https://www.danmusikk.no/beaton-tver-12-na-el-gitar (2347,- inkl frakt.) https://www.thomannmusic.no/harley_benton_rb_612cs_classic_series.htm (2700,- inkl frakt/moms)
 9. Var det ikke for hals og hode ligner den veldig på en Hoyer (http://www.sypad.com/arnold-hoyer-19-gitarre/) Den så ut å være i fin stand da, men som Audun påpeker er den nok dessverre ikke verdt så kjempemye.
 10. Disse koster mellom 4500,- og 5000,- + frakt i Norge, men akkurat denne fargen føres ikke her til lands merkelig nok - kun disse barnehagefargene :-) Uansett, ville bare dele erfaring med krav om toll/moms i tråden.
 11. Da kom momsregninga som forventet. Fikk regninga på sms/mail fra UPS nå på fredag (4. oktober). Kun moms (25% på kjøpesum inkl frakt), ingen tilleggsavgifter, 1000,- kr. SMS'en inneholdt link til en betalingsside der man kunne betale direkte med kort (som i en nettbutikk.) Sjekka selvsagt opp URL'en og sånt før jeg betalte :-) Så da ble det 4500,- for en gitar som sto prisa til 3300 + frakt og avgifter. (https://www.musik-produktiv.com/no/ibanez-artcore-as73-tbc.html)
 12. Jeg kjøpte nettopp en gitar fra MusikProduktiv i Tyskland (3500,- med frakt). Fikk ut gitaren fra Post i Butikk uten å annet enn å signere. Har enda ikke fått momsregning, men regner med den kommer! (bestilte den 9. september, fikk gitaren den 13. september.)
 13. Jeg har knapt sett på gitaren enda, da jeg bare tok bilder for å vise skaden for evt å få pris på liming. Mulig det er pickup i bridgen (som på bilde fra en som ligger på finn), da jeg enda ikke har sett den, ligger vel i en skuff noe sted.. Mener å huske fra barndommen at det var plekterbrett på den også. Er redd for at det blir mange tusenlapper for å få den spillbar - som SugarDaddy presiserer - så jeg tror jeg lar den ligge hos bestefar noen år til. Og når den ikke er verdt all verden heller, som du CastorFiber sier, så stresser jeg ihvertfall ikke med det. Men tusen takk for tips og engasjement.
 14. Takk for forslag og gode tanker rundt dette. Det hører med til historia at jeg skal få gitaren av min bestefar hvis jeg lover å reparere den. Som sagt brukte han den i et lokalt danseband sånn helt i slutten på 50-tallet etter hva jeg har forstått. Han sa han kobla den på forsterker, men jeg finner ingen elektronikk, så enten er den borte, ellers husker han feil. Finn-prisene forstår jeg at ikke sier noe om verdien. Tipper den blir verdt ca det det koster å reparere den + affeksjonsverdien for min del. Han som har guitarworks.no skulle ha rundt 2000,- for å fjerne gammelt lim, borre inn noen plugger og lime på nytt - frakt tur/retur kommer i tillegg. Synes det var billig - og regner med når han er nevnt på norskegitarer-sida vet han hva han holder på med :-)
 15. Ja, bestefaren har gjort det, men jeg tror aldri det ble sagt noen eventuell pris. Jeg får kanskje rusle innom der en dag.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.