Web Analytics
Jump to content

BobbyBay

Medlem
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

About BobbyBay

 • Birthday 06/24/1979

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Steinkjer
 • Interests
  musikk, natur og friluftsliv, historie, motorsykkel

Recent Profile Visitors

655 profile views

BobbyBay's Achievements

Viderekommen

Viderekommen (4/6)

83

Reputation

 1. Hos meg kommer alt jeg har lista i "MIn musikk" opp under profilbildet.
 2. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=230838330 3000,- + evt frakt (150,- kr)
 3. OK. Takk, da er vi et stykke på veien. Da er den krispa opp bittelitt da, med at ett av to AT er erstatta med AX. Liker Clean/boost-kanalen, normal clean er alt for steril. Gain-kanalene er nesten litt for mye rock'n roll selv med Gain-bryterne på klokka 7, den ene full av bass , den andre knuser glass om man ikke justerer litt - selvsagt deler begge gain-kanalene bass/middle/treble. Spilte et kvarteres tid på moderat lyd i går, og da ga den seg ikke. Men noe muffens er det, og som sagt det ene EL34-røret ser stygt ut - ser ut som en gått lyspære / hallogenlampe. Men skal først sjekke gjennom hodetelefonutgang - takk for det tipset. Ja, det bekrefter det som skrives ovenfor her, at AT tar bort gain, og AX øker gain. :-) Tipper at annen elektronikk er med på å bestemme om de "tåler" å bytte lydmessig.
 4. Har en Morgan VC-512 stående på jobb, der den kutter etter ca 5 min lav spilling. Rørene i denne 50-wattern er 2 x EL34, 2x12AT7, 2x12AX7. Den har reverb-fjær, high og low input, 2 kanaler, med to innstillinger på begge kanaler (boost på clean, gain 1 /2 på vreng), effektloop med db-bryter, ekstern speaker output, meget allsidig forsterker med bra lyd de minuttene den funker. Det ser ut som det står et 12AX7 i ene sloten til 12AT7. Går de to typene om hverandre? Ene EL34-røret er litt svartfarget, mistenker at feilen ligger der? Men så til hovedspørsmålet: Om man kjører på med et "matched pair" EL34, må man da borti BIAS-justering? Eller er det da bare å bytte og begynne å spille?
 5. Du har rett. Det må ha vært tilfeldig for meg (og jeg mener jeg leste det et sted - kanskje da kun gjennom UPS?), for jeg fikk 3/3 ganger regning i ettertid. Men her i sommer bestilte jeg motorsykkeldeler fra Tyskland for 3500,- Da måtte jeg betale moms og avgift hos Post-I-Butikk direkte (nesten 1200,- kr) for å få ut pakke. Ser at det kalles forenklet fortolling opp til 300,- (149,- i avgift). Over 3000,- kalles det full fortolling og koster 299,- i avgift.
 6. Gjorde en demo / trøndersk oversetting av Tom Petty & The Heartbreaker sin Room At The Top i fjor vinter, og skal nå til med å ta noen videoklipp for å etterhvert lage litt proffere video på den. Mye av låta må også spilles inn på nytt da dette var noe av det eneste (foruten to blueslåter) jeg har spilt trommer på noensinne. Men det blir når man-caven i kjelleren er ferdig... Her er i allefall en stillbildevideo med demoen på:
 7. Da mener du 010-013-017-024-032-042 Thomann har et sett: https://www.thomann.de/gb/pyramid_svensons_twangmaster_setsv1042.htm? Ellers kan D'addario's EXL120+ være litt på halvveien: 0095 - 044 (https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/DAddario-EXL120and-Nickel-Wound-Super-Light-Plus-95-44/KIR)
 8. Glemte å skrive her, men det å flytte knappen fra hornet til halsfestet (neck heel,) løste problemet og førte til at jeg ELSKER gitaren. Har god og bred skinnreim, og nå er det ingen problemer. Så med 4 hull i gitaren er jeg godt fornøyd, selv om et ble borret unødvendig (pytt - ingen som ser).
 9. Når du handler for under 3000,- må du betale moms/gebyr på Postkontoret for å i det hele tatt få ut pakken. Når du handler for mer enn det, får du regning på moms og fortollingsgebyr noen dager etter mottatt vare.
 10. For å redusere neckdiving på en halstung Ibanez Artist (AR520HFM) har jeg tenkt å flytte på reimknappene. Bred skinnreim gjorde det mye bedre, men ikke helt bra. Kan man borre hvor som helst i "hælen" på gitarhalsen uten å ødelegge noe - og har det noe for seg? Og i og med at den er semihollow, går det å sette bakerste knapp 8 cm lengre opp / fram, eller vil veggen i gitarkroppen bli for svak? Tenkte å bruke straplocks, så vinkelen er ikke så viktig. Mulig den gamle knappen får stå som ekstra sikkerhet og evt støtte.
 11. Hadde gitt kanskje en 500-lapp, for pyntens del. Du vet vel ikke hvor spillbar den er før du har prøvd den. Har arva en (som bestefar brukte i band sent på 50-tallet) som er i enda litt dårligere form enn den der. Henger meg på og følger med i diskusjonen her, da jeg har planer om å få den i orden etter hvert. Min er knekt akkurat der du har hatt et halsbrudd.
 12. Jeg har samme problem på min nye Ibanez AR520H, der løsninga ble å "veve" ei skinnreim mellom strengene mellom broa og tailstopen. Her er det dog mindre plass.. Er den saddle'n E-strengen ligger på, justert, så den ikke ligger løs / vibrerer? Altså at de to umbrakoskruene man justerer høyden på strengen med ikke har løsnet? Ser en med en Schecter her som hadde samme lyd: https://music.stackexchange.com/questions/50697/terrible-electric-guitar-resonance
 13. Æsj, jeg ombestemte meg - igjen. Tok ei skinnreim og "vevde" mellom bridge og tailstop, det ble både stille og noenlunde dekorativt. Har bred skinnreim på tur i posten, og reimknappen nederst skal flyttes opp en liten desimeter, så håper jeg det blir bedre balanse. Fikk bytta til 0095 - 044 strenger, senket bridge og intonert i dag, så da tror jeg det blir en "keeper" likevel.
 14. Takk for svar. Jeg fant ut at før i tiden hadde dyrere Ibanez Artist-gitarer todelt tailpiece som det sang mindre i. Blir ikke komfortabel med at den er så halstung, det er som å ha bukser 2 størrelser for store - uten belte, som man må hempe å dra i hele tia , så denne går dessverre tilbake dit den kom fra. Synd fordi den er smellvakker, og har de "rette" pickupene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.