Web Analytics
Jump to content

Kjøp av ny bass.


Aasmundb

Recommended Posts

Hei, alle bassfolk der ute.

Som dere skjønte utifra navnet har jeg planer om å kjøpe ny bass. Jeg har nå en Vantage Avenger fra midten av 80-tallet, og en nykjøpt Fender Jazz bass. Jeg spiller for det meste punk, funk og jazz. Det er veldig viktig at det er gode muligheter for å bruke slapping teknikken på denne nye bassen. Budsjettet er på oppimot 8.500 kroner.

Tips blir satt veldig pris på. Jeg er fortsatt tenåring, derfor er ikke busjettet altfor høyt. Har spilt i har spilt i 5 og et halvt år, så jeg er jo til en viss grad ganske nybegynner.

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha noe allsidig som låter kule og er svært bra bygget vil jeg anbefale en G&L L2000 (Eller L2500 om du er på utkikk etter en femmer) Det ligger en USA-modell av L2000 her på forumet til 8000,- Og det ligger en brukt Tribute L2500 på finn til 5000,-. Sistnevnte har jeg selv eid, akkurat det eksemplaret, og det var min eneste bass i ca 3 år, uten problemer. Eneste grunnen til at jeg solgte den var at jeg oppgraderte til en custom USA-utgave av samme bass.

Her kan du se en video med en gjennomkjøring av en Tribute L2000. Lyden er den samme på USA- og Tribute-modellene. Forskjell ligger i produksjonsland, valgmuligheter og noen få andre småting.

Link to comment
Share on other sites

Det høres ut som om en Music Man Stingray kan være verdt å sjekke ut, det er en ypperlig punk/funk bass. I HH konfigurasjon vil den også være knall for jazz. Den er også super å slappe på.

Edited by Orph
Link to comment
Share on other sites

Etter det du sier så skulle jeg jo nesten tro at Jazz Bassen holdt egentlig. Men nå mener jeg at over 2 basser og det bare er for å "ha noe annet" da, hehe. Lurer på om jeg er enig med Orph her og vil si at en Stingray kanskje hadde vært kult nå? Jeg anbefaler og så gjerne G&L, har eid en del av de selv, dog det har aldri helt slått ann hos meg, men det er deffinitivt meget bra basser.

Test en Stingray du, som jeg forstår har du både P og J lydene i de 2 bassene du har fra før, og da blir nok en Stingray akkurat annerledes nok (for ikke å nevne at det er ment at Stingrayer er slappebasser.)

Link to comment
Share on other sites

Du MÅ bare prøve fender jaguar bassen med jazz bass hals!:

0259505500_alt_wlg_001.jpg

http://www.google.no...iw=1647&bih=958

Mange forselige kombinasjoner ( med tanke på serie/parrallell switch, kombinering av mic, active/pasive switch) og så er den helt fantastisk å spille på å har en fet lyd! Slapper mye selv, å har denne selv. er MEGET fornøyd. prøvde mange basser før jeg kjøpte denne, og var ikke i den minste tvil når jeg kjøpte denne og er SUPER fornøyd!

Edited by AlexFossum
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Var alltid imot road worn bassene fra Fender, helt til jeg prøvde en Fender P-bass road worn. Nydeligste p-bassen jeg har spilt på noen gang med nitro lakk!

Disse går for rundt 7k brukte og 10k nye. Den har mye mer punch og rocka tone enn en Amerikansk standard. Sjekk den ut!

Kan sammenliknes med de fleste custom shop p-bassene fra samme periode!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hvis du ikke har en jazz bass med frets burde du nesten skaffe deg en. For å gjøre det billigst, kjøp en squier, rett halsen, senk strengene litt med bridgen, fil ned uønsket frezbuzz, oppgrader mickene til anbefalt nordstand pickups, og kanskje en sadowsky preamp :)

Så har du en konge jazzbass til en billig penge! Har gjort dette selv og squieren låter bedre enn min Fender Marcus Miller :)

Link to comment
Share on other sites

Prøv å få tak i en USA jazzbass fra 2008 eller nyere, ser de av og til for rundt 8000. Jeg har spilt på flere av disse, og synes dette er veldig bra basser, og definitivt noe helt annet enn Squire ol. Den lokale musikkbutikken min har en på lager nå som er noe av det bedre jeg har prøvd uansett prisklasse, jeg har sammenlignet direkte med mye dyrere instrumenter. Kjøper du en slik, kan du ha den for resten av livet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.