Web Analytics
Jump to content

Mytola

Medlem
 • Posts

  2,363
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Mytola last won the day on April 14 2014

Mytola had the most liked content!

About Mytola

 • Birthday 02/01/1988

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

9,715 profile views

Mytola's Achievements

Psychofunkadelic

Psychofunkadelic (6/6)

80

Reputation

 1. Mytola

  bassbutikk i Oslo

  Jepp, det er en fin butikk. De har tilogmed G&L!
 2. Mytola

  Pedaler til bass

  For min del er tuner og litt vreng et must. Jeg er veldig glad i Sansamp VT Bass DI'en min, som gir knallyd rett i bordet/lydkort også
 3. Mytola

  MIM kontra MIA

  Kjøpte du den blå femstrengsbassen av meg da? Jeg har bare hatt én blå G&L tribute, og den var fretless.
 4. Nei, denne er nyere, og den er jo litt annerledes. Det er en M-serie, og ikke en L-serie, altså har den en "normal" 3-bånds preamp. Finishen er også litt annerledes. Men den er modifisert med coilsplit hos rocketmusic (litt mer intutivt enn L-2500'en), og jeg er fortsatt størst fan av singlecoil-lydene. Absolutt favorittbassen. Det blir ikke stort mer allsidig enn dette.
 5. Mytola

  MIM kontra MIA

  Personlig har jeg aldri hørt noen særlig lydforskjell i instrumenter som jeg kunne spore til treverk, og jeg har heller aldri hørt noen gode blindtester der det faktisk har vært vesentlig forskjell. Tight halslomme er nok en god idé, men typen treverk synes jeg har lite å si for lyden så lenge instrumentet er godt konstruert.
 6. Mytola

  MIM kontra MIA

  Forskjeller i lyd kan nok ha mye med pickupene å gjøre, ja. Det sitter vel som regel forskjellige pickuper i MIM og MIA-Fendere. Treverket spiller svært liten rolle for lyden. Pickuper, pickupplassering, strenger, spillestil og ikke minst amp og kabinett har utrolig mye mer å si. Jeg har både eid, spilt på og prøvet grundig MIA, MIJ, og MIM-Fendere, og kvalitetsforskjellen er mildt sagt varierende, selvom det gjennomsnittlig er bra. Jeg har spilt på gode og dårlige Fendere fra alle opprinnelsesland, og flere ganger opplevd at MIM-bassen som står ved siden av MIA-bassen i butikken er vesentlig bedre, selvom det antakeligvis oftere er omvendt. Såvidt jeg vet lages de "vanlige" instrumentene til Fender ganske så likt uansett hvor de kommer fra, og hovedgrunnen til å velge MIA fremfor noe annet er vel mest pga kulhetsfaktor, finishvalg, pickuper og litt sånt. En MIA-Fender vil vel kanskje holde seg i verdi litt bedre også. De aller, aller fleste instrumenter på markedet er svært gode. Med moderne produksjonsteknikk så er særlig de rimeligere instrumentene på et helt annet nivå nå til dags enn de var for 10-20 år siden, og forskjellen i lyd og spillbarhet mellom rimelige og dyrere basser er blitt mye mindre. For mange er nok cred og "riktig logo" viktig, men det lureste er å finne en bass DU liker.
 7. 8x3 Stenger? Ser ut som en dyr oppskrift på ryggproblemer og senebetennelse
 8. Mytola

  Studiobass

  Den G&L ASAT'en som skela linker til er latterlig mye bass for pengene. Veldig allsidig også. Kanskje litt mye knotter og brytere for enkelte, men man lærer fort hva de gjør for noe.
 9. Hva med å ta et utgangspunkt i hva du opprinnelig solgte den for? Er evt. modifikasjoner gjort av han, eller ble de gjort før du solgte den?
 10. Brukt EBS Reidmar og et 4x10" eller 2x12"-cab! Reidmaren er konge!
 11. Det som står på websiden deres er ofte utdatert informasjon, og man kan ofte bestille kombinasjoner som egentlig ikke er tilbudt. Uansett er Cherryburst en standard finish, så det kan godt være or. Det ser ut som enten litt kjedelig ask eller ganske spenstig or. Veldig vanskelig å si, egentlig. I praksis har jo dette tross alt ingen særlig betydning for lyden, så da koker det ned til om man liker det eller ikke.
 12. Ikke lønnetopp og birdseye, nei. Må si at det ser mer ut som or enn ask også. G&L bruker CNC-maskiner, men det er en god del håndarbeid i dem også. Sliping, pussing, lakking osv er gjort "by hand", og det er vanvittig gode instumenter.
 13. Marcus-bassen har fått vanvittig mye skryt på talkbass. H-strengen også. Så jeg tror neppe det blir noe problem.
 14. Godt mulig du har rett, Dellers. Jeg er jo bassist selv, men har egentlig ikke prøvd å spille stort på sjustrengs gitar. Jeg syntes bare det virket logisk at 7 strenger er litt mer å holde styr på enn 5, særlig når de er mindre. Selv bytter jeg mellom 4- og 5-strengs basser uten at jeg merker noe som helst problem med det. Spiller litt gitar også, selvom jeg suger, og det krever heller ikke tilvenning nå.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.