Web Analytics
Jump to content

gitar nostalgi på nett


pretty_zeeko

Recommended Posts

2 timer siden, MartheyG skrev:

R7, hva var det laveste de gikk for og når var det? 

Jeg lurer litt på om de var nede i Standard-land. I hvert fall 2012-modellen, som ble lynsjet av korksniffermobben (rekker opp hånda) for sitt laminerte gripebrett. Husker jeg gav 12k for en brukt 2009-modell. Som jeg veldig gjerne skulle hatt fremdeles, men som alle andre Les Pauls, ikke ble værende særlig lenge.

Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, GunnarpåMo skrev:

Den laveste nyprisen på R7 mener jeg var ca. 18.000. Noen sorte R8 gikk for det samme.
I samme periode var det Ganske enstemmig frustrasjon på Gitarnorge om hvor overpriset Gibson var.

Ja, snedig det der... 😄 Husker jeg betalte 18000,- for en brukt 2001 Les Paul Classic i 2003. Så betalte jeg vel 15000,- for 2006 R8'en jeg kjøpte av deg i 2010 da dollaren var veldig lav. Jeg kan jo også nevne (igjen) min Gibson Memphis ES-335 Dot som jeg ga 18000,- for, flett ny, i 2013.

Link to comment
Share on other sites

Jeg angrer litt at jeg ikke kjøpte en R0 for 17000 kr på finn. Gitaren var på finn ca. 3-4 uker, og selgeren redigerte annonsen. Han undret fordi ingen ville ha gitaren for denne prisen. I den tiden en god Gibson standard kunne kjøpes på finn for 9000 kr uten problemer, og en Fender US standard for 5-6000 kr. 

Link to comment
Share on other sites

5 minutter siden, mislykketmusikant skrev:

hva er det som kjennetegner r-modellene, egentlig. har aldri fått med meg det (da jeg synes firebird er den flotteste solidbodyen til gibson, og sådan ikke har fulgt med på les paul.)

R står for reissue, historisk «korrekte» gitarer laget på custom shop. Tallet bak R indikerer hvilket årsmodell de har prøvd å gjenskape. 

 

Link to comment
Share on other sites

12 timer siden, Kossoff skrev:

Jeg solgte en 77 Stratocaster for 9000kr... Jaja.

Jeg solgte en 79 for 8500kr rundt 2007-08. Betalte vel 4500kr et noen år før. Det er faktisk den verste gitaren jeg noensinne har hatt.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.