Web Analytics
Jump to content

Vigier vs Mayones?


Lydmann90

Recommended Posts

Hei! :)

 

Jeg skal investere meg i ny gitar og har 2stk det står mellom, nemlig Majones Regius Pro 6, og Vigier Excalibur.

Det jeg er ute etter er en god allrounder med floid, og coil splitt da jeg spiller alt fra Country til Metal.

 

Noen formeninger? Noen som har prøvd disse?

Link to comment
Share on other sites

Det eneste jeg tror jeg kan komme med angående disse gitarene er at jeg tror Mayones ville hatt større gjensalgsverdi her i Norge. Om det ikke er relevant og du evt. tenker å selge via for eksempel Sevenstring.org så spiller det jo ingen rolle. :)

Link to comment
Share on other sites

Lokmund har helt rett her, (Mills) Mayones har nok større gjensalgsverdi her i Norge enn Vigier. Det ligger jo en Vigier Bumblefoot ute på finn og den har ligget den leeeenge, hvis han skal selge den så må han nok dumpe prisen enda mer. 

La oss ta en helt annen gitar som et eksempel: http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=60529216

Dette er en Custom Shop BC. Rich Gunslinger som er bygd hos Jackson's Custom Shop. Altså en helt vanvittig feit gitar, men veldig tung solgt i Norge. Hadde den ikke hatt verdens styggeste headstock så hadde den vært hjemme hos meg for lenge siden. 

Link to comment
Share on other sites

Lokmund og CaptainSexy har et veldig godt poeng her, som kanskje kan være verdt å ha i bakhodet. 
Eneste jeg kan bidra med er en veldig positiv erfaring med en Vigier-strat. Den var dog litt mer strat enn superstrat, men den var helt fantastisk god! 

Link to comment
Share on other sites

Hei! :)

Dette er faktisk ikke noe jeg har tenkt på, og er helt klart en faktor som spiller inn. 

Trur nok jeg går for Mayones. Rett og slett p.g.a gjensalgsverdi og at man kan velge en del specs selv. B.la mikker, halstykkelse, kropp osv.

 

Takker for tips! :)

 

Men så kommer det store spørsmålet, hvilket treverk, mikker og hals? 

Tenkte på Mahogni kropp, Seymour SH2 + TB eller dimarzio Air morton mikker og 25,4 hals i litt tykk utførelse.

 

Noen formening?

 

 

Edited by Lydmann90
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for vigier. Funket for Shawn Lane... Har ikke prøvd noen dessverre, men mayones har jeg hatt. Det var riktignok setius, men halsen var såpass fleksibel at jeg kunne bende temmelig heftig kun ved hjelp av tyngdekraften...  Det likte jeg dårlig. 

 

Edit: føkk gjensalgsverdi, kjøp den gitaren du har lyst på! Har tapt milliarder på å selge utstyr på finn, men jeg hadde aldri sett for meg å tjene på det heller :)

Edited by denyeverything
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Vigier har dønn stabile halser. Det kan være et viktig poeng for oss som bor i Norge. De er også fremoverlent med tanke på teknologi de benytter seg av. Noen liker det, andre liker det ikke. Vigier er langt fra billige gitarer, men de er veldig gode. Personlig ville jeg valgt Vigier, i hovedsak pga halsen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den 13.7.2016 at 16.47, OsamaFetLaden skrev:

IMO, skal du ha mahognylyd må halsen også være det----treet i kroppen alene spiller veldig lite inn på lyden.

Enig i at hals er viktig. Ikke enig i det du sier om treverk i kroppen. Testen av Norwegian Wood serien til Husmoen burde tyde på det motsatte.

Det er også forskjell på Fendere med kropp i or eller ask.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har testet både Excalibur og Shawn Lane signaturen på Tre45 i gamle dager, har vel aldri prøvd noe så lettspilt.

Ellers ligger det et par Suhr Modern og lignende på Finn, som også burde gå inn i samme segmentet :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, GunnarpåMo skrev:

Enig i at hals er viktig. Ikke enig i det du sier om treverk i kroppen. Testen av Norwegian Wood serien til Husmoen burde tyde på det motsatte.

Det er også forskjell på Fendere med kropp i or eller ask.

Jupp. De første 8 telene fra Husemoen fjernet all tvil for min del! Men det som var kulest var at alle låt jævla bra... 

(Hmm, kan det ha vært puppene???)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tresorten i kroppen virker vel inn, men gjør den det mer enn individuelle stykker av samme tresort og tørrhet, tetthet, vekt, osv? Er den så vesentlig at det alltid er større forskjell i tonen mellom to gitarer der én har orkropp og én har askkropp enn det er mellom to gitarer der begge har orkropp?

Åkkesom har jeg aldri merka meg noen klar signaturtone i gitarer med lønnehals og mahognykropp, men alle gitarene med mahognyhals, som jeg har hørt, har hatt en egen kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.