Web Analytics
Jump to content

For høyt volum hjemme


Recommended Posts

Jeg har en Dark Terror med et 1x12 PPC kabinett fra Orange som jeg bruker i kjelleren. Problemet mitt er knyttet til volumet denne riggen gir når jeg spiller. Om jeg stiller volumet veldig lavt (fra omtrent 0 til like under 2) så er det passelig støynivå i decibel, men lyden blir bare grumsete og til dels for mye støy. Er det noen som har erfaringer med billige attenuatorer/power brakes som man kan koble mellom amp og cab? Det skal helst ikke koste allverdens. 

Ampen kan jeg sette mellom 15 og 7 watt, men selv med 7 watt blir volumet for høyt, så jeg ser ikke annet alternativ enn å måtte vurdere dette.

Link to comment
Share on other sites

En gitarist jeg kjenner bruker denne billige saken til hjemmeøving, og det låter helt kurant. Den har imidlertid ingen toneendringsfunksjoner. På grunn av ørets virkemåte, oppfattes lyd forskjellig ved ulikt volum, selv om frekvensene som utgytes er de samme. Men du har vel tonekontroller på ampen. 

Edited by Arkadian
Link to comment
Share on other sites

Røramper funker sjeldent bra hjemme med mindre en bor langt unna nærmeste nabo, har eget lydisolert rom eller veldig tolerante naboer. Uansett hvor lite watt en røramp har syns jeg aldri det låter skikkelig bra (Carr Raleigh kom ganske bra ut, men da på pedalsteel og ikke elgitar). 

1 minutt siden, Arkadian skrev:

På grunn av ørets virkemåte, oppfates lyd forskjellig ved ulikt volum, selv om frekvensene som utgytes er de samme. Men du har vel tonekontroller på ampen. 

Dette er et innmari godt poeng og er vel nesten ene og alene grunnen til at en amp som 'kveles' med en attenuator sjeldent låter så bra som en håper på..., og er også grunnen til at rockeband har det med å spille altfor høyt. Det låter rett og slett ikke 'riktig' og er ikke halvparten så moro når man spiller lavt. :) 

Link to comment
Share on other sites

Den tiden jeg hadde en Dark Terror brukte jeg den maks på 2 i volum. Jeg syns jeg fikk den til å låte bra på lavt volum, men jeg forstår problematikken. Den er supersensitiv og hopper veldig fort mye høyere enn det man måtte ønske. Prøv en Harley Benton først, den er billig og kan sikkert selges lett videre om du ikke syns løsningen er god.

Der finnes jo røramper (les: Peavey) som man kan skru fra feks 20 watt og ned til 1 watt. Det fungerer definitivt i heimen. Har hatt en slik også og den er litt snillere på volumhopp enn DTen er.

Link to comment
Share on other sites

Ser ikke problemet ?

Var innom en kar for et par dager siden... Han bodde i en firemannsbolig, og stua var ikke så stor... Der hadde han en HiWatt, en Bogner og en Soldano, alle var vel 100 watt, med hver sitt tilhørende 4x12 kabinett. Fikk ikke snakket med naboene.....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Modellering løser problemet. Axe FX Ultra begynner å bli ganske billig på bruktmarkedet. Et billigere alternativ om du uansett vil ha lavt volum hjemme med samme amp, er en powerbrake/attenuator som folk snakker om.

Link to comment
Share on other sites

Enig i at modellering kan vera veien å gå. Min siste røramp var ein  Jim Root Terror. Denne har også 15 / 7 watt bryter.

Bygde meg eit kabinett med 10" Greenbacks (95 db) for å kunne bruke forsterkeren på levelig nivå. Det hjalp litt, men ennå altfor høgt.

Bruker i dag Atomic Amplifire.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.