ebbe

Medlem
 • Innholdsteller

  105
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

56 Excellent

Om ebbe

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
 • Bosted
  Oslo

Nylige profilbesøk

402 profilvisninger
 1. Passet dette sammen uten "fikling"?
 2. Handlet meg en Boss Katana her for noen mnd siden. Siden den gang har Blues jr stått og støvet ned i en krok..
 3. Har en Mighty Mite hals hvis du er interessert. Rosewood, vintage amber. Ikke vært montert (hull må bores). Har nut (hvis jeg husker riktig). http://www.mightymite.com/mm2900vt-p-38.html
 4. Ønsker å kjøpe et plekterbrett for strat, routed for Floyd Rose trem (vel, egentlig en Kahler Spyder). Det meste av interesse, men må ha plass til humbucker i bridge. Trenger også en locking nut (nb; ikke gjennomgående bolter, tror breddden er 1 5/8") Sted: Oslo (men det hender Posten fungerer)
 5. Sitter båndet godt fast i gripbrett er det vel bare å file ned? ("tapp" forsiktig på båndet med håndtaket på et skrujern e.l - lyden skal være litt som "tick" - lyder det mer som "tock" er båndet løst og bør limes eller byttes.)
 6. "..forbaska bra amp" - good, holder for meg. Takk for review!
 7. Musiker eller ikke, denne er du bare nødt til poste et lydklipp av!
 8. Har topplokket begynt å "bule"? Ikke plant lengre?
 9. Alle nettfora er avhengig av at folk bidrar (innholdsleverandører) - dette er eksepsjonelle bra bidrag. @Richard W sitter alle videoene på første "take"?
 10. Nydelig sak. Lov å spørre hva prisen kom på, alt inkludert?
 11. Disse brukte jeg siste gangen: http://www.gitarist.no/products/hosco-precut-frets-medium---24 Originalt stod det noen jumbobånd i den, må ha vært 2.7 mm brede. De jeg linket til er 2.4 mm, de føltes bedre (smak og behag). Tipset må være å dra opp ett bånd og sjekke dimensjonene før man bestiller, så slipper man å måtte sage dypere spor.
 12. I et ellers så høststille forum tenke jeg skulle dele noen erfaringer rundt mitt første forsøk på å refrette en Epi SG. Dette er ikke ment som en komplett guide, snarere noen kommentarer og betrakninger rundt det som ikke gikk helt etter planen, for problemer støter man på underveis - garantert. To halvsøstre - èn ektefødt, èn ikke. Skal vi se..vi tar vel den til venstre vel.. Epi'en var enten slurvete produsert, eller så hadde den rett og slett "compound radius". Uansett, jeg liker det ikke så flatt, så planen var å slipe den ned til 12 samtidig. Gitaren var omtrent ikke spilt på, så behovet for en refrett var strengt tatt noe oppkonstruert.. Generøst mye treverk å jobbe med (husket ikke å måle, men gripbrettet må ha vært minst 5-6 mm tykt). Første bånd ute. Siden jeg ikke var sikker på om det var brukt lim eller ikke, brukte jeg en loddebolt til å varme opp til å begynne med. Det viste seg at de ikke var limt, så resten gikk fint ut uten bruk av varme. Og, med minimal "chipping". Læringspunkt: bruke god tid å "jobbe" båndene opp - ikke løsne i ene enden og røsk de opp. Første overaskelse: sporene må ha vært frest og ikke saget - de gikk ikke helt ut til kanten på gripbrettet. Litt mer om akkurat det litt senere. Nesten ferdig med å slipe til ny radius. Startet med 120 papir og avsluttet med 800. Siden dette prosjektet var ment for å lære, hadde jeg bestilt opp båndtråd i løsvekt. Planen var å bøye til båndene for hånd - på øyemål. Selv om jeg tror på Dan Erlewine når han påstår at " I used to be quite good at this", så var dette en dårlig ide. Fikk litt bedre taket på dette etterhvert, men kan egentlig ikke anbefales. Litt utfordinger med sporene også, siden de måtte sages helt ut i kanten (med en dertil egnet fret-saw), chippet jeg flere steder. Læringspunkt: sag alltid inn mot miden av gripbrettet. (Lettere sagt enn gjort faktisk..). Lot seg relativt enkelt fikse med litt pussestøv og lynlim. Ferdig. Denne stakkaren ble refrettet 3 ganger i løpet av en påskeuke. Siste gang var sporene så slarkete at liming av båndene var helt nødvendig. Limrester er synlige på gripbrettet enkelt steder, tror ikke jeg bryr meg med å fikse mer på denne. Så, lærte ebbe å refrette? Muligens. Konklusjonen kan være at det ikke er allverdens vanskelig. Noe vertøy bare må man ha, en god tang til å løfte båndene er alfa og omega. Anbefaler også at man kjøper ferdig bøyde bånd, eventuelt investerer i en slik manik som man kan bøye bånd med. Isetting av bånd på denne ble gjort med en innretning som heter "Jaws2". Etterhvert fikk jeg tak i en benkebormaskin (heter det det?). Etter denne har jeg refrettet en håndfull gitarere, det må sies at bolt-on er mye lettere å jobbe med enn denne var. En liten kommentar til slutt - ved dressing av båndendene skal man være ytterst løs på labben, det er veldig fort gjort ta for mye her.
 13. Du trenger ikke nye sadler. Tipper grunnen til at høydejusteringsskruene løsner er at de ikke hviler på broa, vibrasjon fra strengene når du spiller gjør at disse skrur seg løse. Påse at begge hviler mot underlaget (broa), så er problemet sannsynligvis borte.