Web Analytics
Jump to content

sg vs les paul


FInn Hjalmar

Recommended Posts

Hei.

Jeg er på jakt etter en gitar som lydmessig ligger mellom en Gibson les Paul og en Fender Stratocaster. Jeg eier begge to og trenger noe som ligger midt i mellom. Budsjettet ligger mellom 3000- 6000. Jeg har vurdert en Gibson les Paul Special 2012 med Humbuckere til 4000, en SG faded til 4000, samt en Les Paul BFG som ser vanvittig "Bad-ass ut". Har hatt en SG Special før og var fornøyd med den. Er det noen som vet noe om disse gitarene? Elle kanskje har noen tips om alternativer? jeg vil helst ha en Gibson.

Takknemlig for svar.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville prøvd en Gibson Firebird. P90 låter etter min mening veldig lite Fender-aktig med sin voldsomme mellomtonedominans, mens Firebird-pickuper har en litt jevnere frekvensrespons og er litt Fender-aktige, særlig i mellomposisjon. Firebird var vel også Gibsons svar på Strat/Tele/Jazzmaster. Veldig mye mer sustain enn en Stratocaster, riktignok. Men det er kanskje ikke noe problem?

Om du kan slakke på Gibson-preferansen er en annen (og etter min mening bedre) mulighet Fender 72 Thinline eller Deluxe, med sine Widerange-humbuckere. En Thinline ble løsningen for meg live, plutselig var det ikke nødvendig å skifte fra LP til Strat mellom låter. Hadde den som eneste scenegitar i mange år. Det er mye mas om at reissue-humbuckerne er AlNiCo istedenfor originalenes CuNiFe, men etter min mening låter er de nye mer brukbare originalene. Med mindre du liker ekstremt gjennomtrengende diskant.   

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I beg to differ.

Trådstarter spør om "...lydmessig ligger mellom en Gibson les Paul og en Fender Stratocaster" 

P90 Defineres ofte som  "... all the bite of a single coil with the fatness and mid-range snarl of a humbucker "

 

Der har du det. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

33 minutter siden, germaniumkid skrev:

I beg to differ.

Trådstarter spør om "...lydmessig ligger mellom en Gibson les Paul og en Fender Stratocaster" 

Ja, jeg vet selvsagt veldig godt at det er den konvensjonelle oppfatningen. Men det stemmer altså ikke så godt overens med mine erfaringer. Klassiske humbuckere er topp- og bunn-dominerte, det samme er klassiske singlecoiler. Mens P90 har mye mer mellomtone, og relativt sett lite bass. Menneskeøret er som kjent mest følsomt i øvre mellomtoneregister, sånn at mye lyd her oppleves sterkere enn sterk respons i bass og diskant, hvilket øker effekten. 

Disse tre screenshotene fra Seymour Duncans EQ-profiler av sine pickuper  illustrerer poenget mitt bedre enn jeg kan gjøre i tekst. 

Skjermbilde 2016-03-01 kl. 15.18.54.png

Skjermbilde 2016-03-01 kl. 15.21.32.png

Skjermbilde 2016-03-01 kl. 15.17.09.png

Det er nettopp derfor jeg har endt opp med Jazzmaster, dens pickuper har mye av P90-følelsen uten den dramatiske mellomtoneboosten jeg synes er lite brukbar til annet enn gjennomtrengende solospill. 

Edited by Arkadian
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

... og jeg har spilt metal med en Telecaster. Ingen regel uten unntak. Man har jo som regel også EQ på forsterkeren. Men poenget her var vel en gitars iboende grunnlyd. Og jeg står fast på at jeg synes P90 er altfor mellomtonedominerte til å nærme seg en Stratocaster lydmessig.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.