Web Analytics
Jump to content

Klissete (!) gitar etter lakkfjerning


 Share

Recommended Posts

Heihei.

Jeg kjøpte en tidligere eid Epiphone SG sak der eieren hadde sprayet med biltemalakk oppå originallakken .
Jeg griner bare jeg tenker på det.
Nuvel, jeg fjerna dette enkelt med lakkfjerner fra biltema. Etterpå vasket jeg over med sprit, og deretter zalovann.
Nå er hele dritten klissete :-O Whyyyyyy?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Vaalan
   Hei,

   Jeg driver å bygger meg en strat med warmoth deler. Kropp i or, hals i bubinga med pao ferro gripebrett.
   Pga det mørke treverket i halsen vil jeg også ha noe lignende på kroppen, så jeg har lyst til å staine den mørkebrun, så mønsteret syns gjennom.

   Etter å ha lest meg litt opp på dette finner jeg ut at Or ikke tar stains veldig bra da det "blotcher"(i mangel på et godt norskt ord) mye og blir sjeldent pent.
   For meg er det ikke noe tema med en solid color lakk, og ikke har jeg tilgang på lakksprøyte heller.

   Har lest at man kan bruke noe som kalles pre stain conditioner, men finner ikke ut hva tilsvarende er på norsk, da det jeg finner ifra det store utland ikke sendes til Norge.

   Har dere noen tips til hva jeg kan behandle kroppen med så jeg kan legge et jevnt lag med stain uten at den blir seende ut som ei ku?

   På forhånd takk for svar.
  • By Line6lespaul
   Hei! Vurderer å kjøpe meg et byggesett av en elektrisk gitar og det jeg lurer på er hvilken lakk skal jeg ha "nederst" siden treverket er ubehandlet.
   Er det noen som vet hvordan man gjør dette? Er redd for at lakken skal sige inn i treverket og at man kan se porene igjennom når jeg er ferdig med den.
   Edit: Dette er første gangen jeg gjør dette så vennligst forklar grundig
  • By Audun
   Det har jo vært litt snakk om krakelering av lakk på gitarer i flere tråder her på forumet, så jeg tenkte vi kunne lage en dedikert bildetråd for oss som synes dette er kult. Har du en gitar med krakelert lakk? Ta bilde og post her!
   I og med at jeg starter tråden, får jeg æren av å være førstemann.
   Her er altså noen close ups av sprekkene i lakken på min '06 CS LP Special.
  • By Kizza95
   Jeg har nettopp kjøpt meg en Jackson RR1, og har veldig lyst til å lakkere den, da den er lakkert i Transparent Black. Jeg kunne tenke meg å lakkere den i Crimson Swirl, slik denne Jackson RR3 gitaren på Video Her------>
   Er lakkert i. Er det noen som vet hvem som kan ta på seg denne jobben rundt i Trønderlag, eller noen som vet en Ca. pris? Jeg regner med det blir noen 1000lapper da det er en god del jobb.
  • By sarge
   Hei
   Jeg har akkurat kjøpt en brukt Ibanez Roadster Series RS900 franken-fretless (bass som har hatt bånd, men hvor de er fjernet). Den virket OK da jeg prøvespilte i butikken, men jeg har nå funnet flere steder på halsen hvor det er en tydelig grop der bånd er fjernet, og da blir det lett litt buzz. Jeg vil altså jevne ut denne best mulig. Det er ikke så farlig om det blir pent, men det bør ikke bli styggere enn det er nå, for å si det slik. Det er spillbarheten som er sentral. Siden dette er et budsjett-prosjekt, så er mye investering i utstyr uaktuelt.
   Jobben som er gjort før ser ut til å være følgende: Trekke ut de gamle bånda. Fylle igjen gropene med noe fyllmateriale. Pusse lett. Lakke over. Man har altså ikke vært nøye med at dette har blitt helt jevnt.
   Jeg har en masse spørsmål, og håper på svar:
   Hva er gripebrettsradius for RS900? Jeg har lett etter hva som er radius for dette gripebrettet. Jeg har ikke tenkt å investere i måleverktøy for dette, men tenkte å kjøpe en pussekloss i riktig radius for å unngå fjerne mer enn jeg må fra halsen.
   Bør jeg pusse ned helt, eller kan jeg forsøke å bruke en eller annen form for filler ("sparkel") for å bygge opp gropene litt før jeg pusser ned? Jeg heller mot en type filler, men aner ikke hvilket produkt som kan egne seg. Det bør vel herde til egenskaper omtrent som lønn treverk.
   Kan jeg evt. bruke lakk som filler? Altså pusse- lakke-pusse-lakke-pusse-lakke-pusse osv til det er helt jevnt?
   Hva slags lakk bør jeg bruke? Jeg heller mot slitesterk lakk av typen "gulvlakk".
   Noe annet jeg bør tenke på?


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.