Web Analytics
Gå til innhold

Vaalan

Medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Vaalan

 • Rang
  Nybegynner
 1. Hei. Nytt spørsmål om den selvbygde straten min som forøvrig nesten er ferdig nå. Problemet ligger i at ingen av tonepotene virker. Pickupene er som følger: SD Hot Rails i bridge, SD Classic stack i midt og SD Cool Rails i neck. Har også satt inn en liberator 500k volumpot hvor bridge er koblet for seg selv, mens midt og neck er koblet sammen bortsett fra svart ledning som er til switchen. Tone potene er Dimarzio 500k pot med split og den andre er en vanlig CTS 500k pot. Problemet er at da vi loddet ble det veldig mange ledninger som skulle festes til den midterste poten(med splt), så skaftet satt seg fast. Altså det går rundt, men ikke opp og ned, samt at ingen av tonepotene ga noe utslag da vi vridde på de. Vi jordet og loddet det fast i "chassiet" på splitdelen av poten. Er det mulig å lodde i den? Altså jorde der osv? Eller burde vi da lodde disse fast i siden på selve poten? Vi fulgte for øvrig dette koblingskjemaet som ligger vedlagt pluss split på den midterste poten. Håper dere skjønner forklaringen min og på forhånd takk for svar!
 2. Skal knipse bilder og legge ut beskrivelse av underverket/tragedien(litt ettersom hvordan det går) da ting begynner å skje
 3. Tusen takk for mange gode svar og råd. Shellac er bestilt sammen med stains og hals, så får vi se hvordan det hele blir til slutt, men med meg som leser meg opp på et emne litt vel mye før jeg setter det ut i praksis, har jeg tro på at dette går fint. En ting er sikkert, og det er at den gitaren kvitter jeg meg aldri med.
 4. Kroppen er allerede i mitt eie, og venter på hals nå. Leste også noe om det med voksinnhold i shellac. For å bruke som sealer er det vel viktig at den er de-waxed?
 5. Likte ideen om å blande det i rødsprit og bruke det som sealer, og deretter staine. Stewmac sine stains er vannbaserte, vil dette bli et problem? Tenker også der å staine med svart først, for deretter og pusse ned for å få frem mønsteret tydeligere da jeg stainer med brunt, men dette vil kanskje ikke funke like bra med shellac i bunnen? Hvordan blir i så fall fremgangsmåten her? Blandingsforhold mellom Shellac og rødsprit, rekkefølge på dette, farge på Shellacen, skal den pusses ned? Og vil dette erstatte en sanding sealer, eller kan sanding sealer brukes som det samme i dette tilfellet? Nå ble det mange spørsmål her, men håper på best mulig svar. Takk for tipset, det skal jeg ta med meg
 6. Dette har jeg lest om. Bruker man da vanlig shellac eller? sett på verktøy as at de har en shellac sanding sealer. Vil dette bli noe av det samme?
 7. Og derfor begir jeg meg ikke ut på dette med en såpass dyr og fin kropp som den jeg har kjøpt meg nå. Men staining med stewmac colortone stains med en fille + olje og evt voks for å få det blankt etterpå er noe jeg kan prøve, men da treverket tilsynelatende ikke er veldig medgjørlig må andre midler til. men finner ingen norske produsenter eller noe tilsvarende en wood conditioner her i norge.
 8. Først og fremst må jeg få si at det var ett stykk pent lakkeringsarbeid! Som nevnt så er ikke solidcolor noe tema på denne gitaren. Har allerede en laminatkropp som er lakkert med spraybokser som henger til herding før den skal våtslipes, rubbes og poleres. Vil ha en transparent farge så treverket syns igjennom på denne, men trenger noe som gjør at kroppen ikke trekker inn farge ujevnt.
 9. Hei, Jeg driver å bygger meg en strat med warmoth deler. Kropp i or, hals i bubinga med pao ferro gripebrett. Pga det mørke treverket i halsen vil jeg også ha noe lignende på kroppen, så jeg har lyst til å staine den mørkebrun, så mønsteret syns gjennom. Etter å ha lest meg litt opp på dette finner jeg ut at Or ikke tar stains veldig bra da det "blotcher"(i mangel på et godt norskt ord) mye og blir sjeldent pent. For meg er det ikke noe tema med en solid color lakk, og ikke har jeg tilgang på lakksprøyte heller. Har lest at man kan bruke noe som kalles pre stain conditioner, men finner ikke ut hva tilsvarende er på norsk, da det jeg finner ifra det store utland ikke sendes til Norge. Har dere noen tips til hva jeg kan behandle kroppen med så jeg kan legge et jevnt lag med stain uten at den blir seende ut som ei ku? På forhånd takk for svar.
 10. Takk for svar. Sitter ikke med slipemaskiner for hånd nei. Har ikke begynt på dette prosjektet helt enda, men skrudde av halsen nå og ser at kroppen er en laminat kropp, og da vil det vel heller ikke gi noe pent resultat å beise den heller?
 11. Hei. Fantastisk tråd og mange nyttige tips! Har en stratkropp som jeg mistenker at det sitter polylakk på, da dette ikke er en veldig dyr kropp. Har lyst til å fjerne lakken og lage en stain/beis finish på den. Hvordan fjerner man sånn lakk? Leste at løsemidler ikke biter, og har også hørt at å pusse den ned ikke hjelper, men har ikke funnet noen god forklaring på hvordan den fjernes.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.