Web Analytics
Jump to content

Fender Strat for "bright"


Teppe

Recommended Posts

Har en Fender MIJ Strat som jeg leverte inn til en teknikker for å få bytta pickups for en stund siden, et sett Bare Knuckle Mother's Milk. Helt siden jeg fikk den tilbake så har det plaga meg at den høres sinnssykt "bright" ut. Det gjelder alle pickup konfigurasjonene. Jeg har null peiling når det kommer til gitar elektronikk men det som slår meg er at det kan være et potmeter som har enten for høy eller lav resistans? Det sto forsåvidt en humbucker i bridge før det ble bytta til SSS konfigurasjon. Har også hørt at det kan være noe med at bridge pickupen er kobla til tone bryteren eller noe slikt.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo bare å måle output.

Er hele gitaren for bright, kan man jo også fikse det ved å slippe over 250k ved en enkel motstand. Da trenger man ikke bytte noe som helst, men de som hører godt vil kanskje høre forskjell i forhold til "det riktige" nemlig det å skifte poter. Så sant det er det som er problemet, da. Det kan jo tenkes det er din smak som er litt i utakt med pickupene.

Har du forsøkt å rulle av på treble- kontrollen på forsterkeren? Det kan tenkes det løser problemet, og litt avhengig av om du har aktiv eller passiv volumkontroll er det akkurat det samme som skjer som å modifisere gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Å skru ned diskanten på ampen hjelper forsåvidt, men gitaren i seg selv høres spinkel ut og har ikke den fete strat lyden den hadde før det ble bytta pickups. Straten til kompisen min høres betraktelig mye bedre ut gjennom akkurat samme amp med samme innstillingene. Jeg har en mistanke om at det kan være 500k pots i gitaren, skal få sjekka det. Bridge har allerede tonepot.

Link to comment
Share on other sites

Har den sterkt nok signal - altså volum - sammenlignet med andre strat? Hvis ikke så ville jeg gått over elektronikken. Dersom jord ut fra pickup ikke er tilkoblet så får man litt lyd, men den låter veldig spinkelt. Ellers er antakelsen om 500k volumpot sikkert riktig siden du har hatt humbucker. Med bytte til lavere resistans så vil du endre EQ litt og runde av diskant.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.