Web Analytics
Jump to content

Nye pickuper i Strat


Roger Wilco

Recommended Posts

Jeg har en ´57 reissue Fender Strat (MiJ) som trenger nye pickuper. Jeg er svært fornøyd med hvordan gitaren låter når den ikke er koblet til forsterker, og den spiller som en drøm (elsker v-profilen på halsen!). Men jeg blir ikke venn med hvordan den låter gjennom riggen min, en Elmwood Modena. Den låter bra på clean, men med én gang det kommer litt vreng på, setter misnøyen inn. I posisjon 2 og 4 blir lyden helt borte i lydbildet med bandet, noe som slettes ikke er tilfelle med Telecasteren i midtposisjon (jeg vet det ikke er en god sammenlikning, men vil ha det sagt). Midtpickupen er forsåvidt grei, men det holder ikke helt.

Derfor vil jeg rett og slett plukke ut hele hurven av pickups og sette inn noe nytt og skinnende! Men hva? Og det er her dere kommer inn: Jeg trenger forslag og ideer! Jeg er ikke avhengig at det skal låte "Strat" av det (hva nå det enn måtte bety), men det skal låte tøft. Stikkord er sterk og klar midttone, kraftigere output enn vintage single coils og rock n´ roll. Kom gjerne med utradisjonelle forslag, men ha i bakhodet at gitaren er routet for tre single coils.

GO!

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 46
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvis du vil ha en litt hot Strat-lyd som gjør seg bra med vreng så kan jeg på det sterkeste anbefale EMG-SA. Gjerne med EMG-SPC midboost. Denne tar lyden i nærheten av humbuckerland, og det låter MEGET fett! De fleste forbinder vel EMG med bare metall og ultra-higain, men disse pickupene er noe helt annet. Har dette oppsettet i min MIJ Strat, og jeg er storfornøyd :)

Finnes også i mer klassisk utførelse, med synlige magnetpoler, under navnet SAV :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil ha en litt hot Strat-lyd som gjør seg bra med vreng så kan jeg på det sterkeste anbefale EMG-SA. Gjerne med EMG-SPC midboost. Denne tar lyden i nærheten av humbuckerland, og det låter MEGET fett! De fleste forbinder vel EMG med bare metall og ultra-higain, men disse pickupene er noe helt annet. Har dette oppsettet i min MIJ Strat, og jeg er storfornøyd :)

Finnes også i mer klassisk utførelse, med synlige magnetpoler, under navnet SAV :)

Jeg hadde en Blade med mid-boost, og det var absolutt svært anvendelig. Men EMGer går vel på batteri? Hvor gjør man av batteriet?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Fender CS Texas Special i bridge på strat'en min, og den låter så fantastisk tøft at jeg har griselyst til å investere i neck- og middlepickup i samme serie. Låter klart, fint og definert både cleant og med vreng.

This is the pickup that redefined the Texas blues sound! Texas special™ pickups boast plenty of midrange chirp, crystal highs and tight bass along with increased output. These overwound calibrated pickups use alnico 5 magnets and enamel coated magnet wire. The middle pickup is reverse wound/reverse polarity for hum canceling in positions 2 & 4. Sold only as a set of three. Includes all mounting hardware.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du er i det eksperimentelle hjørnet kan du prøve å putte en P90 i bridge - er plass til det i min mexican-strat hvertfall. Eneste ulempen er at du må kannibalisere et plekterbrett, men det er jo ikke rare utgiften. Imidlertid kan det bli litt grøtete hvis du ikke også skifter fra 250K til 500K pot.

Et annet alternativ er å flytte tonekontrollen fra midt-pickup til bridge; dette vil ofte "åpne opp" lyden i midt-pickupen. og i tillegg gi deg mulighet til å justere ned den ofte altfor skarpe diskanten i bridge. Dette er kun snakk om å bytte plass for én enkelt ledning på pickup-velgeren, og er naturligvis svært lett å gjøre om i tilfelle du angrer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.