Roger Wilco

Medlem
 • Innholdsteller

  221
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

27 Excellent

Om Roger Wilco

 • Rang
  Gitarrocker
 • Bursdag 08. jan. 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.thegetaways.net

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Søgne

Nylige profilbesøk

3 314 profilvisninger
 1. Jeg har kjøpt meg en Captor for innspilling og øving i heimen, og det er så langt vært en øyeåpner og et paradigmeskifte. Det eneste skåret i gleden er en stygg brummelyd jeg ikke får vekk. Captoren er plugget inn i et lydkort fra Akai (ikke verdens beste, jeg vet, men det funker), om det skulle være relevant. Jeg har prøvd både med xlr-kabel fra DI-utgangen (med og uten phantom power) og jack fra direkteutgangen, uten at det har gjort nevneverdig forskjell. Nettsiden til Two Notes snakker om at det er viktig at alle kabler er balanserte (trs-kabler), men jeg har ikke funnet trs-høyttalerkabler. (http://support.two-notes.com/knowledgebase.php?article=326&language=Francais) Er det noen som har noen erfaringer med dette?
 2. Roger Wilco

  Sprekk i kropp

  Takker for forslag, men jeg varmet opp litt Cascol trelim, dyttet det ned i sprekken med tørkepapir og satte på en tvinge. Det funka det også.
 3. Jeg trener meg litt på gitarmekking på en Squier jeg kjøpte til formålet, og første steg på veien var å fjerne lakken og gi den ny finish. Dette er min første nærkontakt med en varmepistol, så å prøve og feile er et stikkord her. Før jeg fikk teken på det, dukket det opp en sprekk i kroppen der to av de tre trestykkene kroppen består av er limt. Er dette krise? Bør jeg legge inn noe lim og tvinge delene sammen igjen? I så fall, hva slags lim er bra og hvordan får jeg limet ned i sprekken.
 4. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Oioioi! Ikke verst for en skarve gitarist! Takker for tips om blanks. Gitarist.no eller e-bay er vel stedet å lete. Moro med gitar som virker som den skal, gitt! Håper naboene synes det samme...
 5. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Planen er å sjekke alle komponenter med multimeter (Youtube er gull!) og så teste pickups rett i output før jeg lodder sammen på nytt (for n-te gang...). Men det blir som sagt et helgeprosjekt. Oppdaterer når noe er gjort! Det begynner å gå i rett retning. Alle pickuper, potter og vender virker. Problemet virker til å ha vært at det hadde rent noe loddetinn fra toppen av volumpot til midterste luggen. Det er skrekkelig trangt nedi der, så nå er det én komponent av gangen for å sikre at alle loddinger blir gode nok. Har jaggu lært en hel del om hvordan en slik gitarelektronikk henger sammen og virker, selv om det fortsatt er noen mysterier igjen... Beklager tre poster på rad her. Jeg har skjønt det ikke er videre populært. Men jeg tenkte det kunne være høflig å si fra at problemet nå er løst. Gitaren brøler nå som en løve når jeg spiller og stille som en mus når jeg ikke gjør det. Hurra! Nå mangler jeg bare et cover til elektronikkbrønnen. Noen ideer om hvordan jeg kan få tak i eller få laget meg et slikt? Kanskje 3D-printing er tingen?
 6. Roger Wilco

  Retningsbestemt kabel?

  Har samme kabel, og de virker begge veier. Har lurt på det samme.
 7. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Glimrende idé. Må skjøte ledningene, da. De er kræmkorte. Kjenner dette blir et helgeprosjekt! Takk for hjelp og støtte!
 8. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Nei, fyttirakkern! Tredje omlodding av hele skiten og ingen lyd. Begynner å lure på om det enten er noe galt med pickupene. Eller meg... Noen som vet om en kvalifisert gitarfikser i Kristiansandomegn?
 9. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Ok, da fant jeg feilen. Troll hadde rett: jeg hadde forvekslet signal og jord fra input jack. Nå må jeg bare finne ut hva jeg har gjort galt da jeg feilsøkte/loddet på nytt. Nå er det nemlig ikke lyd i det hele tatt... 😳
 10. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Nå ble det jaggu teknisk her... Har ikke forvekslet signal og jord fra pickupene, men pickupene er gamle og har dårlige og korte/skjøtede ledninger. Kanskje det ligger noe problem her. Er det skrekkelig vanskelig å bytte ledningen i en mikrofon? Gitarkabelen min er en Evidence Lyric som har en pil i ene enden. Den skal i forsterker, og det gjør den. hvordan bytter man fase i kabelen, SteikBacon? Tenker du på gitarkabel eller mikrofonkabel?
 11. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Bare ett jordingspunkt, ja. Kanskje en idé hadde vært å skjerme elektronikkbrønnen med kobbertape, for så å gjorde i skjermingen i tillegg? Det burde erstatte funksjonen til metallplaten.
 12. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Gammel jordingskabel byttet med ny, men uten hørbart resultat. Noen ideer?
 13. Roger Wilco

  Jordingsstøy i gitar

  Jeg tror det. Det går jord fra tonepot til volumpot til tremolo. Men når jeg tenker meg om, går det vel ingen jord fra vender til volumpot annet enn til det ene øret. Men det er jo per oppskrift. En tanke er å bytte ledningen til tremoloen. Den virker gammel og har kanskje ikke best kontakt.
 14. Hei! Jeg har nettopp kjøpt meg en Guitar Workshop Strat som trenger litt koz, klappz og kjærlighet på elektronikkfronten. Den trengte både ny volumpot og ny 5-veisvender. Orginalt var alt montert på en metallplate, sikkert for å jorde alt grundig, på denne måten: Metallplaten: Underveis møtte jeg på en hel bråte med utfordringer. Først var det ikke plass til et volumpot i fullstørrelse, men litt bøying med tang løste det. Så fungerte ikke venderen som den skulle. Den kom rett og slett ikke langt nok gjennom gitarkroppen når den var montert på platen. Løsningen på det hele var å fjerne metallplaten, finne relevant koblingsskjema hos Seymour Duncan og svinge loddebolten med mot og høy moral. Slik: Men noe er ikke som det skal. Det brummer som om jordingen ikke er i orden, selv om jeg innbiller meg at jeg har koblet riktig. Det er tross alt ikke første gang jeg lodder i en gitar... Det ser rimelig rotete ut rundt volumpotet, fordi kablene fra pickupene (HSS fra Duncan) er skremmende korte. Det rareste er kanskje at det er mer støy når jeg tar på strengene enn når jeg ikke gjør det. Det er også stille og fint når jeg tar på kabelen til forsterkeren. Spørsmålet mitt er vel egentlig om jeg har dummet meg rett ut ved å fjerne plata, om jeg har koblet riktig eller om det eventuelt er andre ting jeg har oversett.
 15. Roger Wilco

  Billig-pedaler

  Mooer har visstnok mye bra. Har et par: Trelicopter - liten tremolo, funker som fy. Black Secret - Rat-klone. Vet ikke om den låter som orginalen, men den er bra.