Web Analytics
Jump to content

fuzz-mullah

Medlem
 • Posts

  456
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

fuzz-mullah last won the day on July 14 2016

fuzz-mullah had the most liked content!

About fuzz-mullah

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

5,146 profile views

fuzz-mullah's Achievements

Gitarrocker

Gitarrocker (5/6)

54

Reputation

 1. Hadde Suhr V60 i en strat jeg hadde tidligere, syntes de låt veldig fint og "strattete". Usikker på hvem som selger Suhr i Norge nå, tidligere var det Godlyd som solgte Suhr, men jeg tror de har lagt ned virksomheten.
 2. Kjøpte en pickup av Ichi. Ryddig og grei handel med en hyggelig kar, som jeg absolutt kan anbefale å handle med ?
 3. Du har jo også Ibanez som et alternativ. Ibanez får vel ofte folk til å tenke shredder-gitarer for black/death/post/industrial/whatever-metal, men de lager veldig fine hollowbodies også. Prisene er heller ikke så ille ? http://www.ibanez.com/products/hb_top18.php?area_id=3&year=2018&cat_id=7
 4. Tannlegene bruker vel noe tilsvarende nå til dags, altså plast i stedet for de gamle amalgam-fyllingene. Løsning: Ta med gitaren til tannlegen for en skikkelig skuring, pussing, rengjøring og fylling av hull og sprekker! ?
 5. Har fått noen ganske kreative bytteforslag ved tidligere salg, ja. Førstepremien må vel gå til fyren som tilbød en hjemmelaget harpe (harpe?!? ? - ser jeg ut som en engel som trenger ei harpe?!?) samt diverse annet ubrukelig ræl når jeg skulle selge en parlor-gitar ? Skulle jeg byttet måtte det blitt mot en Ibanez - har lenge lurt på hvordan det er å spille på en hals som er bred (god strengeavstand = pluss i boka) men tynn (minus i boka). Hvis det hadde vært humbuckere i Ibby'en hadde jeg vel skiftet ut med noe annet, er av en eller annen grunn mer åpen for pickup-eksperimenter med andre gitarer enn Les Paul. LP er liksom humbucker-gitar per definisjon (alternativt P90, men da har jeg andre gitarer jeg bruker).
 6. Har en Gibson Les Paul Studio 2013-modell som jeg vurderer om jeg skal selge, men vil først spørre folket her hva som er en fornuftig bruktpris. Dette er ikke en salgsannonse, men moderator må naturligvis bare slette innlegget hvis det ikke er innafor å be om innspill på pris på noe man kanskje skal selge. Gitaren er helt strøken (det er ikke engang skraper etter beltespenne), men jeg har innsett at jeg trives best med Fender skalalengde og single-coils. Har prøvd å komme overens med den, men vi blir ikke helt venner, kanskje fordi jeg aldri bruker plekter og derfor mister for mye diskant når jeg bruker fingrene på strengene? Det er en Gold Series, dvs hardware i gull, samt trussrod-cover i metall - uten at det i seg selv betyr så mye ? Bør vel også nevnes at det er hardcase som følger med. Har egentlig ikke så mye peiling på Gibsons ulike årstalls- og lakkvarianter, og har ikke helt oversikt over Gibson-priser på bruktmarkedet, så innspill tas imot med takk ? Bildene gir forhåpentlig et inntrykk av fjøla.
 7. Veldig fornøyd med mine Sennheiser HD595, men de er vel ute av produksjon nå. De hodetelefonene i 500-serien fra Sennheiser som er i salg nå ligger på ca 1.500,- og opp mot 2.500,- Ellers er det jo mange her inne som anbefaler Beyer-Dynamic DT770, og det er nok ikke uten grunn ? Solide saker, fin lyd, tåler høyt lydtrykk uten å forvrenge noe særlig. Med andre ord et godt kjøp til rundt 1.400,- (pris hos 4sound). Det eneste som er en ulempe med gode hodetelefoner er at du ikke merker hvor høyt du spiller før du tar dem av og kjenner at det ringler i ørene... Fort gjort å skade hørselen når man guffer på med volum!
 8. Den står kanskje allerede på lista di, men denne er verdt å se: https://www.youtube.com/watch?v=QaYnqm-RxqU
 9. Jeg bruker Carl Martin Headroom. Ja, den er litt i største laget, men jeg liker den bedre enn Strymon Flint som jeg hadde før ? Funker like fett foran amp'en som i effektsløyfa. Den er ikke "drippy" som surf-gitaristene kaller det, men heller som en ganske varm, myk fjærklang uten "klank og klonk".
 10. Schaller LP tremolo er et bra alternativ: http://guitar-parts.biz/hp135042/Tremolo-Les-Paul-right.htm Har en sånn på min Flaxwood Liekki, og er godt fornøyd. Ligger nok mer i Bigsby-landskapet, så den egner seg jo ikke for dive-bombing, da.
 11. Har du noen pedaler mellom gitaren og ampen? Er pipelyden der også hvis du kjører gitaren rett i ampen? Får du samme pipelyd hvis du bruker en annen stikkontakt i huset? Kan også være at ampen plukker opp støy fra PC-skjerm eller lignende?
 12. Her er et lite eksperiment du kan gjennomføre: Ta en teskje salt i den ene håndflaten, tøm på omtrent en halv desiliter olivenolje eller annen matolje, og gni hendene med denne blandingen (saltet binder fuktigheten til huden). Prøv å ikke få for mye olje på fingertuppene, ettersom de skal presse ned strengene på gitaren. Etterpå kan du skylle hendene i lunkent vann, og huden vil være myk som en barnerumpe. Hvis du ikke får statisk støy når du da tar på gitaren, så har du i det minste en bedre forståelse av hva som er årsaken. Samt et hudpleietips til Ms eller Mrs T
 13. Kan nevne at den gitaren jeg har hatt minst problemer med når det gjelder statisk elektrisitet, var en Epiphone SG i "worn"/"faded"-finish. Den hadde pickups med deksler, samt at jeg hadde installert plekterbrett av metall. Uansett hva jeg fant på, var den fullstendig immun mot alle former for støy, inkludert jordingstøy. Så kanskje du kunne teste ut en Gibson med faded-finish? Skjerming med kobberfolie ser jeg mer som en nødvendig oppgradering enn som en modifikasjon
 14. Hadde samme problemet med en Gibson Les Paul Studio, og etter mye googling og spekulering kom jeg fram til at sprakingen fra statisk elektrisitet antagelig var en kombinasjon av disse faktorene: Tørr inneluft (hadde ikke problemet da jeg bodde i Stavanger, men fikk det da jeg flyttet til Oslo...) Tørr hud Typen nitro-lakk Gibson bruker Spesielt kombinasjonen av punktene 2 og 3 er uforutsigbar, det virker som om ulike hudtyper reagerer ulikt med lakken. Løsningen ble å skjerme alle hulrom (gitarens, ikke mine egne...) med kobbertape. Pickupene på min Les Paul har deksler, noe som sikkert også hjelper. Jeg har samme problemet med plekterbrett av plast på telecasterne mine, og løsningen er den samme: Kobberfolie.
 15. Skala-lengden er forøvrig 22,5 tommer, altså kortere enn vanlig gitar. For å finne posisjonen for de ulike båndene (du trenger ikke båndene naturligvis, men det er greit å vite posisjonen slik at du kjenner igjen hvor hvor på "gripebrettet" du er), kan det være greit å bruke denne oversikten: http://www.buildyourguitar.com/resources/lapsteel/table.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.