Web Analytics
Jump to content

Gitarforsterker som er bra nok til det meste?


siimen

Recommended Posts

Leter etter en god gitarforsterker om dagen. Jeg skriver bra nok til det meste, da jeg vil ha en veldig allsidig gitarforsterker. Skal stort sett brukes til rock/hard rock/metall, men vil ha muligheten til god cleanlyd i tillegg.

Har tidligere hatt følgende forsterkere:

Orange Tiny Terror topp (God, men ikke nok vreng på metall sida og uten effektsløyfe)

Orange Rocker 30 Combo (Veldig god, men ikke effektsløyfe)

Marshall JCM2000 DSL100 topp (Tynn i lyden)

Marshall JVM 410H (Veldig bra, men også uten attenuator og veldig stor)

Marshall Silver Jubilee 1x12" combo (Likte ikke helt... Mulig dårlige rør)

Diverse transistor...

Nå står jeg uten forsterker, og leter etter en god gitarforstekrer til meg. Topp er å foretrekke..

Ønsker:

Innebygget effektsløyfe

Innebygget reverb

Innebygget attenuator / Mastervolum etter sluttrinn (5W for hjemmebruk, 30-50W for øving/live.)

Minst mulig fysisk størrelse(Lunchbox size)

Noen som har tips? Jeg heller litt mot JVM410H igjen da denne er den som jeg føler har gjort jobben best av det jeg har hatt tidligere. Selv om den er tung og stor...

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 37
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sjekk ut Hughes & Kettner - Statesman DUAL 6L6 2x12" combo eller Dual EL 34 Top

Sikkert ikke helt hva du så for deg i utgangspunktet dette, men disse forsterkeren låter meget bra både med lett crunch, masse vreng og ikke minst clean. Betjeningsmessig får du ALT :

- Pedalswitching for clean/OD kanal, OD boost, regulerbar nivå boost, effektsløyfe, reverb

- Seperat EQ for hver kanal

- Variabel reverb balanse mellom kanalene (spring reverb)

- En ekstra "Fender voicing" for clean kanal

- Effektsløyfe med valgfri serie/parallell, samt nivåtilpasning for rack-effekter e.l.

Knotter og funksjoner til side - jeg synes disse forsterkeren låter utrolig bra, både i clean og med vreng av varierende grad. Dette er H&K's "vintage" voicede amp'er, og de låter derfor ganske annerledes enn mange mer moderne H&K forsterkere. Spesielt combo'en låter også bra på lavt volum og derfor er behovet for å regulere utgangseffekten mindre enn man skulle tro.

Jeg liker Fender amp'er normalt sett, men disse forsterkeren er mer "i pose og sekk" føler jeg. Fin clean med mulighet for ulik voicing samt det jeg synes er en nydelig crunch og vreng.

Til forskjell fra mange andre produsenter bruker H&K mye tid på å matche/kvalitetsteste rør før de monteres i forsterkeren, dermed mottar du en forsterker med optimal biasjustering og gode rør i utgangspunktet.

Glimrende og svært prisgunstige forsterkere (gunstig euro) som passer til "alt" og alle situasjoner. Med mindre man kun spiller metal i alle fall.

Jeg eier 6L6 2x12" comboen og er ekstremt fornøyd med den. Låter veldig fenderish og stort på clean kanalen - veldig britisk og fortsatt ganske så massivt (om ønskelig) på vreng kanalen. Fungerer glimrende med alle pedaler jeg har prøvd, men behovet for pedaler blir som kjent mindre med en amp som låter glimrende i utgangspunktet.

God byggekvalitet, støysvak og helt tyst i drift. Man kan si mye rart om tyskerne, men de lager ikke så mye drit. Mye rart, eller gammeldags vi ikke nødvendigvis liker kanskje, men dårlig laget er det sjelden.

Vel, det var nå et tips i alle fall. Smaken er jo som kjent som baken..

Link to comment
Share on other sites

Dette vil kanskje virke litt sært

men hva med Fender Mustang 5 topp ?

Oppfyller jo alle "kravene" du stiller, kanskje med unntak siste da den ikke akkurat er lunchbox size.

Men igjen selv om er en modelerings amp, så låter den VELDIG bra etter mine ører og bedømme.

Kan jo være aktuell å se litt på i hvertfall :) koster jo nesten ingenting heller.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde mange av de samme behovene/ønskene du har.

Endte opp med en Mesa Boogie Road King II. Den kan kjører forskjellige rør på forskjellige kanaler. Får alt fra Fender tweed - Til Marshall crunch - til Metallica.

Spiller fletta av JVM ....

Link to comment
Share on other sites

Ville gjerne anbefalt en Mesa/Boogie Roadster eller RoadKing, men de er ikke akkurat lunchbox-størrelse, noen tunge store dyr!

Men utrolig fleksible, med alle mulige tone-varianter! Og de trenger ikke spilles høyt på for god lyd!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.