Web Analytics
Jump to content

Sette tremolo stol flat inntill kroppen


Guns N' Roses

Recommended Posts

Heisan!

Kjøpte meg en american strat nå i sommer, jeg er ekstremt fornøyd med den, men har funnet ut at jeg ikke bruker tremoloen så mye.

Det hender at jeg bruker den noen ganger for å gjøre divebombs, men ikke ellers. Siden jeg bare bruker den til divebombs er det ikke nødvendig at den er floating. Hvordan kan jeg senke tremoloen slik at den ligger intill kroppen? Det er en 2-point tremolo det er snakk om. Har skrudd litt på festet til fjærene bak tremoloen og da la den seg nesten helt intill kroppen, skal jeg bare skru mer på disse skruene for å få den helt intill eller må jeg justere de to skruene oppå tremoloen?

Takker for svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis en slik tremolo ikke er riktig justert, altså at den ligger vannrett med kroppen, blir gitaren et mareritt å ha med å gjøre. Vil du begrense bevegelsen i bare en retning, foreslår jeg at du setter inn noe som hindrer bevegelsen i den ene retningen. En tilpasset trekloss er vel mitt førstevalg. Det å "skru slik at det bare funker den ene vegen" er ikke veien å gå. Da er ikke "tremoloen" balansert, og da sliter du med tilhørende stemmeproblemer, der den ikke returnerer til riktig sted. Fjærene må ha riktig stramming i forhold til spennet på strengene uansett. Det er små marginer vi snakker om her før hele greia ikke fungerer slik det skal.

Link to comment
Share on other sites

På en USA std kan du justere ned de to ankerskruene så langt ned at tremoloen blir liggende mot kroppen om jeg ikke husker feil. Strammer du tremolofjærene litt vil du i praksis ha blokkert tremoloen. MEN, for å få hevet strengene nok må du jo selvsagt justere hver enkelt sadel tilsvarende det du senker hele tremoloplata. Dette kan by på problemer grunnet for lite mulighet til justering, men kan gjerne løses ved å benytte lengre stilleskruer.

Jeg pleier ofte å lage en treblokk som jeg plasserer mellom tremoloblokk og utfresning på baksiden av gitaren, for så å kun la en eller to fjærer sitte igjen med et veldig løst spenn. Da trenger man ikke å justere høyde på noe som helst. Dessuten er operasjonen enkelt reversibel.

Link to comment
Share on other sites

Bruk maks antall fjærer og skru claw-skruene inn til bridgeplaten ligger og viler på gitarkroppen. Bruk gjerne en radius gauge når du løfter sadlene for å kompensere. Hvis du føler at du er kapabel til å gjøre enkle setups generelt er det ikke noe videre hokus pokus med tremoloen. Du vil også finne en rekke videoer på Youtube som kan være til hjelp.

http://www.ebay.com/itm/G-M-I-understring-radius-gauge-9-5-/260874963913?pt=Guitar_Accessories&hash=item3cbd5c0bc9

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.