Web Analytics
Jump to content

M55ikael

Medlem
 • Posts

  436
 • Joined

 • Last visited

About M55ikael

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Haugesund/Bergen

M55ikael's Achievements

Gitarrocker

Gitarrocker (5/6)

2

Reputation

 1. Vi snakket ganske lenge om forskjellige gitarer, så jeg blander sikkert med Goldtopen hans fra 56. Evt. Customen fra 69. Bare stryk det jeg sa og vurder hva han sier på grunnlag av din egen research. Synes å huske at tunerne ikke var originale ihvertfall, men jeg fikk holde 56-en med Grovere rett etterpå så kan hende jeg er på bærtur.
 2. Har såvidt sett på denne gitaren selv. Er en fan av Goldtops med P90. Fikk inntrykk av at det var en del reperasjoner og uoriginale deler/hardware. Dette ville jeg bemerket ved eventuelle forhandlinger. Vil ikke snakke for ham, men det er vel greit å si at han nevnte å ha betalt 40 000 for den og har gjort en del arbeid med den. Hvis dette skulle vise seg å være feil, så fjerner jeg selvfølgelig innlegget. Andy virker som en bra kar.
 3. Hadde en 2007 eller 2008-modell Deluxe som jeg synes å erindre at var routet for bucker. SA med SPC er helt konge til soloer o.l. men jeg drar fram Les Paulen med en gang jeg skal riffe powerchords. Rett og slett ikke nok trøkk i bunn. Og dette er med en Orange amp som låter gromt på gainkanalen.
 4. Good for you! Alt for mange konformister der ute (i stor grad inkludert meg selv)!
 5. Jepp! Kommer tilbake igjen og igjen etter å ha spilt de andre Strat-variantene mine (inklusive en CS 1960 Strat med Ybarra CS60 pickups). SA med SPC er simpelthen en fantastisk kombinasjon. Er ikke helt den klassiske strat-lyden, men låter supert på sine egne premisser og høres ikke feil ut i en Strat kontekst heller. Mid-boosten er enormt hendig når en behøver en fyldigere lyd. EXP er mer så som så for min del. Personlig liker jeg best gitarlyden til Gilmour når han spiller The Red Strat med SA eller Goldtop med P90. Rent isolert sett, altså. Er vanskelig å sammenligne liveopptredener med studioproduksjoner. Men live låter i hvert fall SA-ene mye bedre enn The Black Strat i sine forskjellig inkarnasjoner, i mine ører. Gitaren står fremme hele tiden, og jeg kunne ikke motstå å ta et bilde: Dette er de to mest brukte gitarene mine for tiden (VOS SG i bakgrunnen). EDIT: Å si at han begynte å bruke dem pga. redusert støy er godt mulig et riktig utsagn i og for seg. Men det blir litt fordummende da han når som helst kunne brukt andre alternative løsninger for støykansellering. I den senere tid har han jo begynt med Kinman noiseless pickups, men drar fortsatt frem den røde straten fra tid til annen. Poenget mitt er at han tydelig har likt lyden i tillegg til fordelen med at de ikke støyer.
 6. Wow, komboen med covered humbucker i bridge og lipstick i neck ser classy ut. Meget stilig gitar. Også kult med rosentre og helhvit kropp på en Tele.
 7. Er korrekt Nash bro for æraen, så vidt jeg kan se. Mulig akkurat denne versjonen hvor skruene ikke er synlig på toppen strengt tatt ikke kalles Nashville. Denne broen kan visstnok justeres i lengderetningen for å kompensere for feilplasserte skruer.
 8. Denne er altså true bypass, og med ekstra funksjonalitet i tillegg til mid boost. Koster hele $ 20 http://guitarheads.net/products/electronics/bcu.html Jeg er for så vidt helt enig mtp. Hendrix og SRV, men man trenger ikke nødvendigvis bridge pickup for å spille alt av Hendrix og SRV. Hvis man skal spille grunge/Nirvana i tillegg er det nok en veldig stor fordel med noe mer fyldig i bridge posisjonen. Med mindre man har flere gitarer å velge i, ville manglende powerchord-vennlighet veie tyngre enn mindre 'historisk korrekthet' i mitt hode. Jeg mener i hvert fall bestemt at f.eks. en CS69 til Nirvana vil låte verre enn en SSL5 til Hendrix. Men dette er jo ikke så relevant hvis man går for mid boost, da. Best of both worlds IMO. En annen mulighet som jeg personlig bruker er å koble midtpickup og bridge i serie for humbucker-aktig lyd. Det er demonstrert av Tim Lerch 7 minutter ut i videoen under. Bruker selv Toneshaper.
 9. Er det ikke bare å deaktivere mid boosten, så får du jo begge deler? Er ihvertfall true bypass på den jeg linker til over. Eneste minuset er vel at du ofrer en tonekontroll, og at det fortsatt ikke låter helt som en humbucker.
 10. Jeg testet ikke SSL-5 og TS i samme gitar, og det begynner å bli lenge siden jeg hørte SSL-5en nå. Slik jeg oppfattet den synes jeg den var litt lite dynamisk, og manglet artikulering i de øvre frekvensene. Dette er jo selvfølgelig en helt personlig mening, og jeg er klar over at Gilmour får tilsvarende pickups til å låte veldig bra. Jeg er enig at TSen har skarpere presence, og kan oppfattes som i overkant icepicky. Men når det kommer til fylde synes jeg mellomtonene var godt balanserte og mye rundere enn vanlige single coils. Det var jo dette jeg ønsket meg med SSL-5. Er for øvrig 7,5 k ohm i bridge for TS. Jeg prøver for all del ikke å krangle med deg her altså. Men begge er i hvert fall eksempler på mer fyldige single coils. SSL-5 er nok helt klart mer ekstrem enn TS.
 11. Det var ikke ment som en rettelse. Men for folk som ikke har prøvd SSL5 eller lignende, er det vanskelig å vite hva en kan forvente seg av en overwound single coil. SSL5 var mitt første forsøk på å bytte pickup i strat, og jeg ble personlig overrasket over hvor lite guff det var i mellomtonene. Siden har jeg prøvd Texas Specials, SD Antiquity Texas Hot, EMG SA, Klea Custom 69 (overwound) og VV SP90 i noenlunde samme gaten.
 12. Joda, men er ikke i nærheten humbucker eller mid boost. Hvis det bare er snakk om å bytte ut bridge pickupen anbefaler jeg en billig mid boost krets. Prøv f.eks. GFS eller denne: http://guitarheads.net/products/electronics/bcu.html Demeter, Fender og Suhr har også altenativer. Nå må det sies at Cobain for det meste brukte full size humbuckere, mens de to andre brukte 'tynne' vintage pickups. Så det er litt vanskelig å vite hva du er ute etter. Det fine med mid boost er at du ikke er låst til en lyd. Du kan legge til 'tykkelse' alt ettersom hva situasjonen krever. Det kommer dog aldri til å høres ut som en Les Paul, noe Eric Clapton er et eksempel på. Men det vil ikke humbuckere i en strat gjøre heller. Texas Special er en pickup som i følge Fender ble utviklet i samarbeid med SRV. Denne er i samme gaten som SSL5. Låter som en strat med mer fylde. Men det vil nok ikke låte veldig Nirvana.
 13. Jeg ville tatt en tur innom LP-forumet. Det finnes mange eksempler på idiosynkratiske og til dels anakronistiske Gibson-modeller fra tidlig åttitall. Men Shaw pickups og Nashville bro er vel korrekt, så vidt jeg vet. Har aldri skjønt poenget med 'fine tuning' funksjonen til TP-6en. Ser du noen nytteverdi i den, eller?
 14. Classic Playeren er nok den mest konvensjonelle straten mtp. lyd. Personlig synes jeg Specialen låter enormt bra nettopp fordi den skiller seg ut fra den normale vintage spec lyden. Digger den mer mellomtonebaserte lyden med Texas Special pickups og Grease Bucket krets. I tillegg liker jeg lyden av kroppen de bruker. Nå har jeg byttet ut alle delene bortsett fra kropp, bridge plate, jack plate og pickup-covere, men har også testet andre kropper med ellers lik konfigurasjon. Og Specialen låter best i mine ører. Nå er dette et unikt eksempel, men jeg testet 2 American Special strater da de kom ut i 2010, og begge låt velig likt (like bra) og danket ut min private medbrakte deluxe strat til sammenligning. Jeg likte også halsen og båndene veldig godt. Enormt komfortabel til tross for at jeg vanligvis foretrekker V-halser. Har ikke prøvd Classic player, men skulle jeg usett kjøpt en forholdsvis konvensjonell strat i det prissjiktet hadde jeg trolig gått for en Mexi Standard. Specialen har en egen "vibe" vil jeg si. Så er du ute etter en klassisk strat lyd er det nok ikke den beste gitaren. Personlig vil jeg nok foretrekke Specialen i de fleste tilfeller, fremfor den klassiske og tynnere strat lyden.
 15. Hva mener du med funker? Alle EMG pickuper skal vel tåle opptil 27V iht. FAQen deres.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.