Web Analytics
Jump to content

Patchekabler


KristianF
 Share

Recommended Posts

Driver å smekker sammen et lite pedalbrett nå, så da må jeg ha patchekabler.

For å være ærlig, så blir jeg svimmel av alle de forskjellige merkene og typene som finnes, så jeg lurte på hva folka her inne bruker?

Vil ha noe med minst mulig signaltap, de kan også godt være loddefri da de skal stå fastmontert på brett.. :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 86
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Vil ha noe med minst mulig signaltap, de kan også godt være loddefri da de skal stå fastmontert på brett.. :)

Vær forsiktig med å tro at fordi kablene sitter på et brett så får de ingen belastning eller slitasje. Du tråkker jo rundt oppå der (i fylla). Jeg brukte GeorgeL helt til jeg hadde en som kuka for meg på et pedalbrett. Er no dritt å finne ut av. Nå bruker jeg en lodda Belden kabel. Kjøpt en rull fra RS Components.

Kapper til riktig lenge og lodder på enten Neutrik eller Switchcraft 228 plugger. Legger dem pont mellom pedalene og stripser dem fast. Legger alltid en ekstra liten "bue" ved siden av pedalen så jeg får pedalene av og på hvis nødvendig (Med Dual lock så er det vel og merke et helvete. Kan løfte hele brettet etter en pedal og på noen så ryker lakken på pedalen før dual lock'en.)

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker disse.

http://vintagegitar.no/content/view/1215/150/

Jeg er lei av patchkabler som tar kvelden, så jeg bestemte meg for å slå på stortromma.

Disse kablene er virkelig solide, og de har ordentlig god signalføring.

Jeg bruker et brett med kun true bypass-pedaler, og holder heller lengden på kablene mine korte

Dette funker strålende, men avhenger også av at kablene jeg bruker ikke er svake ledd i forhold til resten av oppsettet.

Tonetapet er minimalt da lengden på kablene og kablene er av den kvaliteten som de er.

Jeg bruker også xotic sin SH kabel fra gitar til brett og ut igjen. Sjekk ut den videoen her og, her snakker SH om kabkler, lurt! :)

http://www.xotic.us/parts/cable_SH/

Link to comment
Share on other sites

Har forsåvidt liggende 10m med Klotz kabel og noen Neutrik plugger, men er så fristende å gå for loddefri løsninga.. :)

Spørs om jeg må frem med loddebolten igjen da..

Kompis av meg har et brett med kun slike Solid Cables, virker som det er gode greier.

Gluke kommer vel forsåvidt til å si nå at det spiller føkk all hvilke kabler jeg bruker, siden jeg planlegger å ha volumpedal på brettet.. :)

Link to comment
Share on other sites

Gluke kommer vel forsåvidt til å si nå at det spiller føkk all hvilke kabler jeg bruker, siden jeg planlegger å ha volumpedal på brettet.. :)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrggggggggggghhhhhhhhh!

Neida går fint bare du har en 12-15 buffér.

Link to comment
Share on other sites

Helt ærlig er det ikke vits i å bruke masse penger på patch kabler. Snakte med gitarfyren på den lokale musikkbutikken, han sa at han hadde A/B testet Diverse kabler. Alt fra de til 200 kr pr kabel til de rimeligeste på 30 kr. Han mente det var ingen merkbar forskjell, pga det er jo bare snakk om 15-30 cm.

derfor anbefalte han meg noen slike http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1935

De varer kanksje ikke i all evighet, men jeg har ikke hatt problemer enda ;)

Det er vell så viktig å ta ut kablene ut av boksene å tørke av dem litt en gang i blant;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en pakke sånne for et par år siden, ingen av dem fungerer nå :)

Han i gitarsjappa pratet nok tull, for det er forskjell på kabler ;)

Mange små kabler er vel minst like ille som én lang når det kommer til signaltap, da du har flere brudd og kontakter..

Edited by KristianF
Link to comment
Share on other sites

Hvis lyden likevel er sauset til av alskens effekter spiller det kanskje ikke så stor rolle hva slags kabler du bruker, men gode patchekabler er verdt pengene. Til testing bruker jeg gjerne billige dustekabler, men på det ferdige oppsettet har jeg landet på Evidence Monorail (klar lydforbedring fra George L). Pluggene fra George L er greie nok, men før eller siden mister du kontakten, pga belastningen når du tråkker pedalene inn og ut. Jeg kan garantere at dersom en kabel tar kvelden vil det være på det verst tenkelige tidspunkt, dvs ikke når du sitter hjemme og øver, men i det du står på en scene og skal sveive i gang en fet solo... Så ja, lodding er å anbefale.

Hvis du ikke hører forskjell på ulike kabelvarianter trenger du ny forsterker B)

Link to comment
Share on other sites

Bruker George L jeg også. Funker fjell hvis man, som Aphelion sier, passer på å tighte skruene innimellom. (Det er f.eks også en av sjekkpunktene før en jobb, å sjekke at alle kabler funker)

Skulle det være et brudd er det bare å feilsøke fra ampen og "bakover" i signalkjeden, for så å "lage" en ny kabel der feilen ligger. Det kan gjøres på stedet og tar ca. 5 min. (Sørg for å ha med en liten halvmeter med kabel i kofferten.)

Kjøpte i sin tid en hel rull med George L kabel og et lass med plugger, så jeg har patchekabler så lenge jeg lever, tror jeg.... :P

Link to comment
Share on other sites

jeg landet på Evidence Monorail (klar lydforbedring fra George L)

klar lydforbedring fra George L ? har de innebygd buffer eller no' :)

hvis brettet svikter er det bare å røske ut kabelen fra brettet og stappe den i forsterkeren mens du bruker venstre fot til å justere volum til 11.

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.