Web Analytics
Jump to content

Kjøpe gitar++, trenger tips


Etern1ty
 Share

Recommended Posts

Som tittelen kanskje sier ganske godt har jeg tenkt å kjøpe meg en gitar, men også en forsterker, og annet utstyr jeg vil trenge når jeg skal spille i et band.

Er kanskje tidlig å allerede tenke på å starte å spille i band, siden jeg bare har spilt gitar sånn 3 måneder, men spiller gjerne flere timer om dagen og føler jeg vil kunne jobbe meg raskt opp på et akseptabelt nivå til å spille greie sanger tålelig greit på ikke så altfor lang tid.

Er 17 år, og har som sagt spilt gitar i noen måneder. I huset har vi to ikke spesielt gode gitarer, og en ikke helt god elektrisk gitar med en stor og gammel forsterker. Jeg føler jeg kan spille rimelig greit på gitaren, men når det kommer til det teoretiske om hvilke gitarer, forsterkere og annet jeg skal kjøpe for å kunne spille i et lite skoleband på fritida er jeg helt grønn.

Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve å teste lykken på et forum, så jeg har en mulighet for å få en del for pengene. Har vært i musikkbutikken et par ganger og sett litt på priser. Regner med at jeg kan bruke opptil rundt 10 000 totalt. Er det ikke noe vits i å bruke så mye slår jeg av litt, og burde jeg virkelig legge på et par tusen er det også mulighet for å gjøre det.

Når det kommer til hvilken type musikk vi skal spille er jeg redd det kan variere voldsomt. Kommer til å bli spilt en del sanger fra band som nickelback, og også fra Muse, Metallica, for ikke å nevne kanskje et par tilfeldige pop-sanger (kanskje bedre å ha egen akustisk gitar til dette?).

Etter dette vet jeg ikke mer. Har sett litt på forumet at man for eksempel må velge mellom rørforsterker eller ikke og Floyd Rose eller fast bro, men helt ærlig har jeg ingen kunnskaper om dette. Ønsker å ha gitar/forsterker med relativt lite vedlikehold, hvis det er mulig.

På forhånd takk ;) Kommer til å redigere inlegget en gang i morgen, da jeg er ganske trøtt når jeg skriver dette, og ser at inlegget kanskje er i tyngste laget å lese <_<

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 151
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg ville anbefalt å kjøpe en fender telecaster eller stratocaster fra mexico brukt, de kan du få til under 5000.

Forsterker ville jeg valgt en blackheart 15w, den er billig (husker ikke helt prisen akkurat nå men ligger rundt 2500 - 4000) og god til forskjellige musikksjangere.

Ville også ha kjøpt en enkel overdrive/boost pedal for å få skikkelig trøkk i forsterkeren. Der må du nesten prøve selv og høre va du vill ha, men ville ungått Boss seriene.

Men mer enn alt det jeg har sakt ovenfor ville jeg ha gått til en musikkforetning å prøvd deg frem til det du synest hørs bra ut.

Link to comment
Share on other sites

Hva gitar og forsterker er det du har nå da?

Har ikke peiling, det jeg vet er at det er en Ibanez gitar, kan ligne litt på GAX30. Forsterkeren har jeg ikke sett så godt etter på.

Men det er langt ifra ting jeg har valgt selv, det er ting jeg har fått/låner

Takk for råkjapt svar :D

Regner med et par turer til butikken ja, problemet er at det ikke finnes en musikkbutikk her i Larvik, må til nabobyen Sandefjord <_<

Edited by Etern1ty
Link to comment
Share on other sites

Takk for råkjapt svar :D

Regner med et par turer til butikken ja, problemet er at det ikke finnes en musikkbutikk her i Larvik, må til nabobyen Sandefjord <_<

Du må bare bruke ein heile dag på det, og prøve å finne endaget ikke er så mye folk som pleier å være i butikken.

Litt dårlig ti nå engentlig i juletidene, men mye tilbuder vertfall :P

Link to comment
Share on other sites

Du må bare bruke ein heile dag på det, og prøve å finne endaget ikke er så mye folk som pleier å være i butikken.

Litt dårlig ti nå engentlig i juletidene, men mye tilbuder vertfall :P

hmm, ok ;) Er desverre ikke berykta for å ha så lenge åpent den butikken :P

Link to comment
Share on other sites

Villt forslag: Om du har god tid og greie foreldre, så kan du jo be dem kjøre deg til Sandvika, nærmere bestemt Sandvika Storsenter å gå på Backstage Musikk. Lange åpningstider, virker som om de har stort utvalg og etter det inntrykket jeg har, så har Morten Larsen (han som driver det og som henger på forumet her) en del peiling på hva han driver med.

Link to comment
Share on other sites

Ibanez gitaren din kan kan jo hende er god nok for en nybegynner som deg. Min GAX-30 var jeg lenge fornøyd med og solgte kun fordi jeg hadde for mange gitarer. Men du burde også høre forskjellen på en humbucker og single coil, rosewood og maple gripebrett, og finne ut hvor mye du kommer til å bruke en tremolo og om det har mye i betydning for deg.

Fender amper er som regel gode for den clean-lyden du trenger når du skal ha på effekter. Rør gir mer kraftig og mye trøkk i lyden.

Link to comment
Share on other sites

Hvilken gitar du vil ha er mest opp til deg. Jeg synes du skal gå i butikken og spørre om de kan anbefale noen gitarer til maks X kroner. Man pleier å få servert en del forskjellig man kan teste. Trenger ikke være veldig dyrt. Det er lurt å teste en del forskjellig som feks fast bro, tremolo osv. Tenk heller på hva du liker å spille på fremfor utseende ;)

Jeg regner nesten med at du skal bruke samme forsterker både på øving både med bandet og hjemme? En stor Roland Cube (80X) kan være tingen. Dette er en solid state forsterker som betyr at du kan få "bedre" lyd på lavere volum enn en rørforsterker kan gi deg. Da kan du øve hjemme midt på natta uten at foreldrene dine våkner ;). Det store minuset med solid state forsterkere er at de ikke låter like bra på høyt volum, men dette blir nok ikke viktig for deg før om en del år. I mellomtiden kan du leke deg med alle effektene og lydene du kan få ut av en cube og finne ut hva som passer for deg.

En Roland Cube 80X koster helt ned til 3500 ny, hvilket jeg synes er mer enn nok for noen som har spilt i 3 måneder :P. Den har innebygd looper og tuner, samt mange effekter. Den har også mulighet for tilkobling av eksternt kabinett skulle du trenge det.

Link to comment
Share on other sites

Kommer ikke med konkrete tips her, men kun generell info:

1) Kjøp helst brukt. Priser på brukt musikkutstyr er ofte rundt halvparten av nytt. Da kan man følgelig kjøpe dyrere utstyr som man ikke hadde hatt råd til å kjøpe nytt. I tillegg kan du da selge utstyret for ca. det samme du gav for det, og dermed unngå å tape penger.

2) Prøv mange forskjellige gitarer før du bestemmer det. Når du har spilt såpass kort tid så har du sannsynligvis lite erfaring med forskjellige gitartyper, og for å finne ut hva som passer best for DEG må du prøve en del forskjellige varianter.

Link to comment
Share on other sites

Ekstremt enig med shv. Det er store sjanser for at du vil ombestemme deg etter første gitarkjøp. Da er det fint og kunne selge

gitaren uten særlig tap (kanskje tilogmed litt gevinst). Jeg har spillt i mange år, og vet fortsatt ikke hva jeg vil ha :)

Denne karen selger en ESP Eclipse til 5000,-

Kul gitar med lite vedlikehold. Siden den har aktive mikker må du skifte batteri av og til, men det greier vel de fleste.

Denne sammen med en forsterker til pluss/minus 5000 skulle vel være et greit utgangspunkt.

Edited by fleskefinn
Link to comment
Share on other sites

http://www.finn.no/finn/viewimage?finnkode=19937139&reference=9/199/371/39_1560162453.jpg&adheading=Fender%2C+higway+number+1+%2B+Roland+forsterker%2C+cube+30&adTypeId=67&areaId=875

Har lyst på denne selv.

Og for et lite skoleband mener jeg forsterkeren er stor nok.

Og er det et stort lokale mener jeg den kan viderekobles til PA som vanligvis finnes på slike plasser.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
  • Jøss. Tusen takk for infoen, det settes stor pris på. Neste må da være å få gjort noe med den gyselige lakken, ettersom den ikke er orginal så står jeg da med to muligheter. Prøve å fjerne den for å få frem orginal finishen eller finne ut hvilke farger de kom med da den var ny å re-lakkere den, men det sitter langt inne. Hadde vært best å prøve å få frem orginalen.   Med litt google translate så tror jeg at jeg bommet på årstall. Er nå rimelig sikker på at den er fra Juli 1959.    Ble også medlem av Wandre gruppa på facebook.    Tusen takk for hjelpen din mister. Var hwlt lost på hva dette var for en snodig sak. 
  • Fabrikken kom igang i 1958,så det er nok 58. Har ikke så mye mer,men kan si at det ser ut som disse gitarene er verd endel: https://www.guitar-list.com/compareprices/23856/us/electric%2Bguitars De har også en facebookside: https://www.facebook.com/groups/47506813863/?mibextid=HsNCOg Her er en side med bilder og info: https://www.fetishguitars.com/wandre/ Og en google oversettelse fra fransk wikipedia: "Wandré er en italiensk produsent av gitarer, spesielt elektriske, som var aktiv i årene 1957 til 1969. Markedsposisjonen var på den tiden ganske marginal, men den ekstreme originaliteten til kreasjonene har gjort det siden slutten av det 20. århundre. et ekte kultmerke. Den ekstravagante Antonio Pioli Antonio Vandre Pioli, med kallenavnet "Wandré" (født 6. juni 1926 i Cavriago, død 15. august 2004 i Montecchio Emilia) var sønn av en variert snekker innen lutheri, som etterlot seg en rekke kontrabasser, mandoliner og fioliner av utmerket faktura. . Meget ung, Antonio Pioli utmerker seg ved sin eventyrlyst, går våren 1944 inn i motstandsbevegelsen og tar maquis, knapt 18 år gammel. I etterkrigstiden ble han anleggsformann, jobbet en tid i Calabria, men returnerte til hjemlandet tidlig i 1957 for å ta opp farens spesialitet som luthier. En venn, hvis familie eide en fabrikk, ga ham et verksted for å utvikle denne aktiviteten der Wandré veldig raskt viste en overfylt fantasi i jakten på former og tekniske løsninger. Drevet av den økende suksessen til produksjonene hans, fikk han bygget en fabrikk i Cavriago som aldri hadde blitt sett, på en helt sirkulær plan, bygget på sine egne planer for å optimalisere naturlig belysning og for å forkorte overføringer fra ett verksted til et annet . Fra 1970-tallet mistet Antonio Pioli interessen for musikkinstrumenter og overførte sin sprudlende kreativitet til andre felt som design av skinnklær, tilpasning av motorsykler, maling, scenekunst, etc. Rundfabrikken Cavriago kom i drift i februar 1958. Dette var tiden da rock 'n' roll fortsatt var i sin spede begynnelse i Europa. Wandré-merket er det første i Italia som masseproduserer elektriske gitarer. Mesteparten av denne produksjonen ble først markedsført av det milanesiske firmaet Meazzi, under "Framez"-logoen. Deretter vil Wandré opprettholde et voksende partnerskap med Davoli-selskapet, kjent som en forsterkerprodusent, og som produserer mikrofonene som er montert på Wandré-gitarer. Firmaet var på sitt høydepunkt i årene 1960 til 1962. Wandré-gitarer ble distribuert i utviklede land, inkludert USA (spesielt under private merker som Avalon, Avanti, Noble, Orpheum). Men Cavriago-anlegget er ikke lenger tilstrekkelig til å møte etterspørselen, noe som vil tillate andre europeiske produsenter som har investert i overdreven industrialisering (Eko, Framus, Hagström) å ta markedsandeler. Wandré lot seg gradvis stå bak i løpet av 1960-tallet. Antonio Pioli var mye mer en kunstner enn en markedsføringsmann. Utformingen av instrumentene hans, med en dristighet som noen ganger anses som sjokkerende, avsetter flere potensielle kunder enn den tiltrekker seg. Dens tekniske nyvinninger (som aluminiumshalsen som går fra hodestokken til broen) er så i utakt med resten av markedet at de virker mistenkelige. Det er nettopp disse faktorene som vil føre til revalueringen av Wandré-gitarer fra 1980-tallet og fremover. ivrig ettertraktede og høyt rangerte samleobjekter (selv den enkleste Wandré får høye priser), så mye at det er rapporter om økende utseende av flere eller mindre dårlig imiterte forfalskninger. Foruten gitarer produserte Wandré elektriske basser, kontrabasser (først akustiske, deretter elektriske, uten lydboks) og lap steel-gitarer. Verdsatt for sitt uvanlige utseende, er Wandré-gitarer også verdsatt for sin karakteristiske lyd, litt jazzete med en metallisk undertone. Den amerikanske gitaristen og sangeren Budy Miller bruker veldig ofte en Wandré Soloist type 1964. Andre artister som Joe Perry, Sean Lennon, Eduardo Leal de la Gala, Yarol Pouaud, Matthieu Chedid spiller på Tri-lam 1960 og BB-modeller. Til hyllest til Antonio Pioli, for 10-årsdagen for hans død, ga den tyske produsenten Duesenberg ut i 2014 en ny modell av gitar kalt Wandrella, som ikke er en kopi av noen Wandré, men er inspirert av estetikken til Mark."
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.