Web Analytics
Jump to content

Den store Metallica Vs. Megadeth-tråden


ErlendB

Megadeth vs. Metallica  

133 members have voted

 1. 1. Hvilket band liker du best?

  • Megadeth
   54
  • Metallica
   88
 2. 2. Endgame eller Death Magnetic?

  • Endgame
   29
  • Death Magnetic
   35


Recommended Posts

 • Replies 562
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Metallica er min absolutte favoritt av de to nevnte. Ride, Master og Justice står som bautaer i musikkhistorien og Kirks gitarspill holder lenge for meg. Som noen andre sa i en annen tråd, det er ikke akkurat Jazz dette..

Mustaine er sikkert en garva gitarist og musiker, dessuten var han med å starte en ny sjanger, men for meg ble aldri noen av Megadeth platene de helt store klassikerne..

Link to comment
Share on other sites

Faen! Jeg skrev det jævelig lange innlegget, så var jeg ikke logget inn.

Kort historie: Metallica kunne trengt en ny leadgitarist for 25 år siden. Sier ikke at Kirk er dårlig, men han varierer alt for lite i spillinga si. Man trenger ikke å være jazzgitarist, men man burde kunne variere med forskjellige skalaer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri klart å velge en, det er to kjempebra band begge to. Mange sier Kirk er en dårlig gitarist og blabla, jeg er jo enig i at jeg ville mye heller hatt en annen leadgitarist i Metallica. Men han har vært med på å gjøre metallica det det er idag.

I CANT CHOOSE!

Faen! Jeg skrev det jævelig lange innlegget, så var jeg ikke logget inn.

Kort historie: Metallica kunne trengt en ny leadgitarist for 25 år siden. Sier ikke at Kirk er dårlig, men han varierer alt for lite i spillinga si. Man trenger ikke å være jazzgitarist, men man burde kunne variere med forskjellige skalaer.

Gå tilbake knappen ? har ikke du den eller ? :P

Link to comment
Share on other sites

Åhherre, tråden måtte jo komme :lol:

Må vel stemme metallica, ettersom det var de som fikk meg inn i metalens verden. Hørte master of puppets, og var frelst.

Men er stor fan av megadeth og, og spesielt av de første albumene. Men er som det er blitt sagt her, har littegrann mer sansen for hetfields stemme ^_^

Link to comment
Share on other sites

Megadeth har bra låter som er bra spilt, men vokalen er elendig. Metallica har bra vokal og en del bra låter, men spillingen kunne vært bedre.
Er omvendt for meg. Megadeth har til tider nokså kjedelig spilling men en veldig særegen vokal som i mange tilfeller passer musikken, mens Metallica til tider har strålende spilling men jevnt over en vanvittig kjedelig vokalist som ødelegger det for meg totalt sett.

edit: Liker nok Metallica best fordi på den utgivelsen jeg liker best av dem, Kill Em All, så gjør det ikke så mye at vokalen ikke er noe særlig, og de tre albumene etter det har noen veldig bra sanger.

Megadeth er jevnt over ikke noe jeg gidder å høre på, men hadde dilla en gang på ungdomsskolen, så kan forstå hva folk ser i det.

Derimot, selv om jeg liker de bedre så er det helt uforståelig for meg hvorfor Metallica er så hypa som det er.

Edited by Innos
Link to comment
Share on other sites

Tror faktisk vi har en slik tråd ett eller annet sted.

Men.. Megadeth har noen sykt fete sanger. Men overall så syns jeg at Metallica er bedre på det meste.

Lydmessig, riffingen, vokalene og ikke minst variasjonen.

Folk klager så sykt på at de skifter stil hele tiden, men jeg syns bare det er DIGG.

Ta Iron Maiden f.eks.. Jeg syns de er sykt bra. Men jeg klarer ikke mer enn 2-3 sange sammenhengendes fordi lyden er så og si ganske lik på alle platene og stilen og oppbygningen er nesten standard liksom.

Mens Metallica leverer alt fra ballader, thrash, heavy metal, køntriinspirert musikk, nedstemning, standard tuning, osv osv.

+ at den Iron cors LP custom'en er en god nok grunn til å like Metallica.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.