Web Analytics
Jump to content

Yngtchie Blacksteen

Medlem
 • Posts

  4,226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Yngtchie Blacksteen last won the day on May 8 2018

Yngtchie Blacksteen had the most liked content!

About Yngtchie Blacksteen

 • Birthday 09/22/1985

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Bergen
 • Interests
  Gitarspill, synging, eldre og nyere historie, vintersport, en god whisky, og gjerne en fresk gåtur i ny og ne

Recent Profile Visitors

7,775 profile views

Yngtchie Blacksteen's Achievements

Psychofunkadelic

Psychofunkadelic (6/6)

14

Reputation

 1. Jeg har aldri spilt i band, mye grunnet skepsis til egne ferdigheter, og mye grunnet at jeg er sjenert, så det blir mest å sitte i stua og klimpre. Inspirasjon finner jeg gjennom å hele tiden ha små mål jeg setter meg, enten det er deler av en sang, noen teoretiske greier jeg har lyst å lære (kjøpte Gambale-bok for ikke så lenge siden, mye nyttig teori der), eller bare fordi det er gøy å spille. Jeg burde bli flinkere til å øve mer målrettet slik at jeg kan spille inn over bestemte backing tracks, det hadde vært nyttig.
 2. Jeg er veldig interessert i gitartimer over nett. Erfaringsmessig har jeg hatt et par timer med Martin Miller, og én time med Scott Jones. Sistnevnte var den mest nyttige, siden han gikk langt dypere, og fant mer grunnleggende svar på det jeg spurte om. Miller var bare helt rå, svært dyktg gitarist med kunnskaper man kun kan drømme om, osv. Nå er ikke jeg en særdeles dyktig gitarist, og jeg er uten tvil interessert i å ta gitartimer i framtiden.
 3. Hm, det går i gammal blues på unge Blacksteen for tiden. Jeg har alltid vært dårlig på å holde fokus, så mye basics har gått meg hus forbi, uten at det faktisk var meningen. Så nå prøver jeg å lære helt standard blues-riff, "turnarounds", klassiske fraser og denslags. Startet med "Born Under a Bad Sign", hvor planen er å få riffet til å sitte skikkelig, øve inn akkordene for å ha et godt holdepunkt, og se om jeg etter hvert får til litt av det King, Clapton, Ford, etc, har gjort på sine respektive versjoner. Deretter har jeg en del andre låter som er aktuelle, med forskjellige elementer jeg tenker er viktige å kunne som gitarist. "Mary Had a Little Lamb" med den klassiske strukturen og akkordene, der skal jeg bruke Marty Schwartz sin leksjon på YouTube. "Kansas City" med Albert King er også aktuell, veldig kjekk liten sak med erketradisjonell struktur. Bør være mulig å ta denne på øret. Videre tenker jeg Hendrix og "Red House", eventuelt "Voodoo Chile", for å få tak på den langsomme, smygende bluesen som jeg er stor fan av. Jeg har sett at Tim Pierce har noen gode videoer på nettopp Hendrix, så det vil fungere bra når jeg sitter fast. Mye Clapton og Hendrix, egentlig. "Crossroads" har jeg litt inne i fingrene allerede, så den hadde vært gøy å få til, samme med "Rock Me Baby" i Johnny Winters versjon. Det er litt problemet, så mye å ta av og så vanskelig å bestemme seg, spesielt når man prøver å strukturere øvingen selv. Men det går fremover på et vis, bare å ta én låt om gangen.
 4. For et par uker siden gikk jeg inn på finn.no for å se om det var noe kult til salgs. Kontoen var ikke akkurat fullstappet, men man kikker da litt uansett. Da så jeg denne annonsen: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=106792354 Nesten litt for godt til å være sant, så jeg sendte umiddelbart en melding og spurte om den fortsatt var tilgjengelig. Joda, og han bodde ikke så langt unna, så jeg slo til. Hentet gitaren neste dag, og den var overraskende god å spille på med tanke på at den bare hadde vært stuet bort over lengre tid. Jeg hadde drømt om å få meg en Strat med lønn hals og 22 bånd i årevis, og endelig ble ønsket oppfylt. Gitaren låter bra, skikkelig Strat-lyd, og bærer lite preg av å ha vært brukt. Klassisk lyd, klassisk look.
 5. Sånn skal det gjøres: http://www.youtube.com/watch?v=CIsGnjMyAi4
 6. Dette var jo faktisk bra. Positivt overrasket.
 7. Funker ikke like bra hvis man vil bytte fra fast til flytende på rappen, og tilbake igjen.
 8. Han brukte jo ES-335 på studioversjonen, men lyden live med Strat(og SG) er forbløffende lik originalen. Og ja, neck+bridge er bare deilig. ^^
 9. Jeg ville ikke tatt i en Strat hvis den ikke hadde hatt tonekontroll på bridge-pickup'en, skjønner godt hvorfor godeste EJ har dette som standard på sin. En av grunnene til at han gjør dette har jo med Clapton å gjøre, og Claptons såkalte "woman tone" fra tiden i Cream. "I Feel Free" var første eksempel på dette, bridge-humbucker med tonekontrollen skrudd ned. Johnson har gjort dette til en del av sin egen sound, noe som kanskje høres best på "Cliffs of Dover".
 10. Installerte Tremol-No på RG'en min for en tid tilbake, og må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet. Jeg har ikke eksperimentert voldsomt mye med det, slik man ofte ser Govan gjøre det, men jeg bruker vibarmen sjeldent, så det gjør nytten.
 11. Jeg har skummet over de fleste innleggene. Er det en form for inside joke jeg ikke oppfatter?
 12. "Istedenfor å svare på det du spør om, her er et par massive innlegg der jeg prøver å få deg til å gjøre det totalt motsatte av det du spør om." Hvis man vil sitte og øve lenge på å bli kjapp og teknisk dyktig, da bør man få lov å gjøre det uten å måtte vasse gjennom en hel masse moralprekener om hvor uviktig det er å gjøre nettopp dette. Klart det finnes utallige gitarister som helst aldri skulle hørt "Scarified" og blitt inspirert, men hva så? La gutten få øve på det han vil øve på. Så lenge han trives med det så har ingen av oss noe med hva han bruker tiden sin til.
 13. "Det var en uheldig kommentar som vi alle, inkludert Plumbo, skulle vært foruten. En dum ting ble sagt, og dessverre fulgte vi opp med å si noen dumme ting vi også. La oss bruke tiden fremover på å være litt smartere. Saken er avsluttet, og det er ingen feide mellom Plumbo og Madcon, skriver Madcon."
 14. Jeg kaller alle med mørk hudfarge for "neger" hvis de har navn som er vanskelig å huske.
 15. Jeg følte meg støtt, og har nedlagt fatwa mot Plumbo.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.