Web Analytics
Jump to content

Vinyl-tråden!


Ataxia
 Share

Recommended Posts

Jeg(og sikkert mange andre) har de siste åra begynt å få mer og mer sansen for vinyl.

Det noe spesielt med å legge plata på plass, sette på stifta og høre den første knitringa.

Hvor kjøper du vinylplater? Noen skatter i samlinga?

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde veldig sansen for vinyl for 10 år siden, men siden da har de vel stort sett stått å støvet ned. Nå husker jeg ikke hva jeg egentlig har i samlingen lenger, så må vel ta den frem etterhvert igjen. Har vel en rundt 100 vinylplater liggende. Mye GNR, da jeg samlet GNR i i mine yngre dager.

Link to comment
Share on other sites

Eg kjøper vinylene mine på apollon i Bergen eller bestiller fra bigdipper.no på nettet.. :) Der eg har funnet best utvalg til nå vertfall. Kremen i samlinga mi er nok Dark side of the moon som er trykt i studio rett etter innspillinga før de blei sent videre for å masseproduseres. Denne skal visst være verdt ein del.. :) I samlinga har eg en god del Asia, pink floyd, masse alan parson! , Eric clapton osv osv.

Link to comment
Share on other sites

Selv kjøper jeg mest fra Tiger. Men også litt på Shabby Records i Haugesund.

Vet egentlig ikke hvor sjeldent det jeg har er, men de som jeg føler stikker seg ut er:

Björk - Post (Rosa vinyl)

Thurston Moore - Trees Outside The Acadamy (picture disc)

Sunn O))) - Dømkirke (Denne kom kun på vinyl og Southern Lord har visst ikke flere igjen av den).

Link to comment
Share on other sites

Var ikkje så lenge sidan eg begynte med vinyl (ca. eit halvt år sidan). Eg plukker opp den vinylen eg kjøper stortsett på platemesser og kjøper litt på nettet (QXL eller platekompaniet). Samlinga mi er ikkje så veldig stor, men den har potensialet til å bli større. Låner også ein del vinyl frå faren min sin kolleksjon som nesten ikkje høyrer på sine gamle vinyl plater lengre.

Edited by Toften
Link to comment
Share on other sites

Fattern hadde en gammel vinyl spiller som jeg fikk ha på rommet mitt..

Der har jeg da mange vinyler av f.eks Nazareth,

har også en sånn "liten" type vinyl plate av et oppløst lokalt band som kalte seg "Stonehenge" eller noe.

OG.. har en Jimi Hendrix plate :D mange andre og som jeg ikke vet hva er.. fatterns samling som ble flytta rett inni skapet mitt.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke fått rigget opp platespiller i leiligheten (ingen plass...), men må få det opp å kjøre snart. Har noen kasser med vinyl stående som jeg ikke får hørt på, siste vinylkjøp var:

35007 - s/t

Neurosis - The Eye Of Every Storm

Motorpsycho - Demon Box

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.