Web Analytics
Jump to content

Torh

Medlem
 • Posts

  2,113
 • Joined

 • Last visited

About Torh

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Bergen
 • Interests
  Klatring, langrenn, toppturer og fjellturer generelt, snowboard, volleyball, fotball, reising, spising... Og litt gitar i ny og ne. Spiller for det meste i menigheten min i Bergen. Mye dotted eights og Tele det går i, mao.

Recent Profile Visitors

5,658 profile views

Torh's Achievements

Psychofunkadelic

Psychofunkadelic (6/6)

16

Reputation

 1. Hehe, har gjort det dårlig i tipping. Får prøve å finne noen kyndige i Bergensområdet som kan kikke litt. Takk for innspill!
 2. Oi. Det hørtes ut som du har god kjennskap til dette. Er det vanskelig å feilsøke på dette?
 3. Skjønner. Men da skulle det kanskje ikke ha noe å si at problemet forsvinner når jeg går over til 15W? Skal iallefall teste og viggle litt på strømkabelen..
 4. Det har jeg faktisk ikke testet ut.. Skal prøve det neste gang jeg er i nærheten (har den ikke hjemme).
 5. Jeg har en Valvetech Hayseed 30, som er en klone av 60-talls Voxene. Den har en vanlig normal kanal (som også kan rutes om et EF86-rør), og top boost-kanal. Switchbar mellom 30 og 15 watt. Forsterkeren min har i det siste mistet lyden når jeg gir den et sterkt input-signal. Kun i 30W-modus. Den lager en bussende lyd rett før lyden forsvinner. Så kommer den tilbake, før den forsvinner når jeg mater den med signal igjen. Spiller ingen rolle hvilken kanal jeg har den i. Imidlertid virker det som om den er helt frisk når jeg benytter 15W-modusen. Har byttet ut alle sluttrinnsrørene, samt likeretterrøret. Har også byttet ut fortrinnsrørene og fasevenderrøret (men har bare brukt ett friskt rør og byttet ut en og en). Har tatt ut EF86-røret for å se om det har en effekt, men det hadde det ikke. Har også tatt en høyttalerkabel ut til et annet kabinett, og det hjalp heller ikke. Prøvde å ta ut de to sluttrinnsrørene som er aktive i 30W, og spilte i 30W noen sekunder. Hjalp heller ikke. Ser ikke noe til rødgløding eller blå lyn i rørene. Ampbyggeren mente det kanskje kunne være switchen som var defekt. Noen på thegearpage mente det kanskje var spenningsdeleren i forforsterkeren (voltage dividers). Er det noen som kan ha et forslag til hva det kanskje kan dreie seg om? Legger ved et lite videoklipp av det som skjer: https://youtu.be/9UyDUqxpxuU
 6. Hehe, såpass. Jeg hadde et lite ønske om å ha en unnskyldning til å lage til noe helt "eget", men ser jo hva dere mener. Er fortsatt interessert i å se noen av finishjobbene deres da På toppen av "hornet" er det slipt helt ned til treverket. Det vil ikke ha en dårlig påvirkning ift treet om det er så eksponert?
 7. Hehe. Tja.. Jeg veit ikke helt. Liker ikke den rare unaturlige slipen som er gjort, som du ser på første bildet. Hadde det vært der armen min hvilte hadde det vært litt annerledes..
 8. Takk for kjempenyttig hjelp på veien! Har dere bilder av gitarene som er behandlet slik dere har forklart?
 9. Jeg kjøpte en Tele AVRI '52 med et mislykket relic-forsøk (se bildene). Jeg tenkte egentlig å fjerne finishen, olje og legge på ny finish. Men dette kan jeg veldig lite om, har søkt litt rundt, men tenkte å høre med dere om det i det hele tatt er lurt å fjerne originalfinishen på en slik gitar? Og hvordan dere ville gått fram i prosessen? Jeg har lest Greeners fantastiske tråd om gjør-det-selv-finishing på gitarer, men er allikevel veldig usikker på hva som er rett for meg. Jeg ønsker absolutt ikke en "fin" finish, mer en rå og grov finish, slik at dette blir en arbeidshest jeg ikke trenger å være redd for får naturlige skrammer. Jeg vil se mest mulig av treverket, kanskje med en varm rødlig/brunlig fargetone. Jeg tenkte kanskje i retning av trebeis, som oljes, og vokses til slutt. Evt mattlakk istedenfor olje/voks. Litt usikker på hva det er av forskjeller her mtp å beskytte treverket samt lydresonans... Og arbeidsmengde. Jeg må være ærlig å si at jeg ikke er gira på å sture med dette i en eller to måneder. Men det er kanskje ikke en sammenheng mellom en grov/rå finish og lav arbeidsmengde? Evt kunne jeg også fjernet og lagt på ny finish på halsen også, siden jeg synes lakken er veldig tykk og litt kunstig for min smak. Men usikker på om det er verdt jobben da jeg vil tro det er mye arbeid å fjerne finishen rundt båndene (?). Veldig usikker på det meste egentlig, så vil sette stor pris på litt innspill
 10. Jeg har en gitar med bånd (og små områder på pickupene) som har fått litt korrosjon. Metallet er litt mattere, og har begynt å irre enkelte plasser. Hva er beste fremgangsmåte for å få bukt med det?
 11. Hadde en bronseblokk i G&Len min for en stund siden. Det ble iallefall ikke mindre sustain. Men det interessante var at et par døde bånd (som man ofte kan ha på en Strat visstnok) ble merkbart mer levende.
 12. Æsj, dette høres vondt ut.. Men takk for svar!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.