Web Analytics
Gå til innhold

Blooze

Medlem
 • Innholdsteller

  151
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Blooze

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 18. juli 1973

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Romerikes Perle
 1. OK folkens, takk for tilbakemeldinger. Når jeg skrudde den på kom det en kjip høy lyd, type elektrisk støy, som ble høyere og etter ca 5-7 sekunder smalt det. Den tok ikke bare sin egen sikring, men også 16-ampers kursen i nettet. Kanskje jeg skulle prøve å få liv i ADA'n da. Noen som kjenner noen som driver med slikt? (reparerer gamle amper) Den heter forøvrig ADA MP-2 - Guitar Tube Midi Preamp. Høytalerkabinettene er også ADA.
 2. Har kommet over noe utstyr som jeg ikke er vant til å bruke. En Peavey Classic 50/50 Stereo Poweramp (sluttrinn) koblet til 2 kabinetter med 2 12" i hver. (http://peavey.com/assets/literature/manuals/80301636.pdf) (Har arvet/lånt utstyret av en musiker som har lagt gitaren på hylla og driver med noe helt annet innen musikk i dag) Jeg er hobby-gitarist og vant til å bruke rør-komboer :-) Fikk også med en rør-preamp og en del midi-utstyr. Rør-preampen (ADA ett-eller-annet) smalt når jeg satt den på, skiftet sikring og smalt igjen så den anser jeg som død. Jeg bruker nå preamp-out-kanalen på en gammel Peavey Rage forsterker, men det er vel ikke helt ideelt, regner med at det finnes noe bedre der ute. Noen forslag? Er det mest vanlig med rør eller transistor i preamp i en slik setup? Hvor stor bør den i så være i tilfelle (i rør-watt eller transistor-watt)? Hvor mye må man regne med å betale for noe slikt? Har googlet men blir ikke klok på dette. Takknemlig for svar.
 3. Sjekk "Instant Karma - populærmusikkens kulturhistorie" av Herman Willis - svært undeholdende historieverk om rock, pop, jazz, metal. Ellers så er jo Shakey (Neil Young bio) gitarist-pensum :-)
 4. OK, kikker på GL, virker jo veldig interessant. Hvilke(n) modell(er) passer best i blues/rock-landskapet. Liker jo utseendet på disse i blanklakkert Shwamp Ash/Alder svært godt da, men utseendet er jo ikke alt. Absoultt ikke noe minus at de er amerikanske :-) Forsåvidt hyggelige Ebay-priser.
 5. Takker for svar og innnspill. jeg forstår av svaret til Bever'n at man kommer langt med 4000? (Sitter på en Fender Blues Jr-forsterker som jeg kan kvitte meg med omtrent for den prisen:-) Jeg er jo Gibson entusiast, men Gibson-basser koster jo litt...som gitarene, noen som har noen meninger om denne Epi'n: http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=628348&artno=104986 - SG er jo tøft! Har dog lest i en annen tråd at Epi-bassene er "grøtete".
 6. Hva må men egentlig betale for en god bass? (til blues / bluesrock / rock) Jeg har spilt gitar i ganske mange år og hatt min periode med dårlig utstyr, så jeg er ikke interessert i billig-dritt og nybegynnerutstyr, så jeg lurer egentlig på hvor mange tusenlapper jeg må sette av til ett ordentlig instrument. At den også har rimelig god gjensalgsverdi er også viktig, vet jo ikke helt om dette er min greie. Også merker da, ser det er mye Fender, er det samme greia der med Mexico/Japan/USA? Og Squier, er de som gitarene, bare noe dritt?
 7. Med det nicket ditt bør du i aller høyeste grad velge Martin ;-) (Men aller helst en D45, gjerne noe arvegods fra Hank Williams)
 8. Peavey Classic 30. Rør tvers igjennom. Perfekt til Blues og Rock, med en god pedal også til Metal. ca 5-6000 brukt, 7000 ny.
 9. Live-greiene til Bonamassa er desidert best, sjekk også ut: A New Day Yesterday - Live Live at RockPalast - DVD Av studio-innspillinger liker jeg disse best: You and Me Blues deLuxe Så også Bonamassa på Notodden i år, han hadde 2 konserter og jeg så den siste. Det var desverre ikke spesielt bra. mannen bar preg av å være dritt lei av turne-livet og pløyde igjennom settet på auto-pilot. Men, Bonamassa er et bluesgitar-talent av de helt sjeldne og en av de største aktive artistene i sjangeren blues/bluesrock/powerblues.
 10. Støtter meg til Fender Blues jr, er også en glad eier av den. Synes kanskje den kommer litt til kort på tung rock, men desidert perfekt valg for blues, særlig SRV. Har en Peavey Classic 30 som jeg også er svært fornøyf med. Den har du betraktelig mer "bottom" og endel mer watt å gå på, du bør kunne finne en til under 7000.- - litt mer allround-forsterker en Blues Jr.
 11. "Harmony Rocket, omlakkert.. tabbe.." Tabbe?? Hvorfor det, den var da beintøff!!
 12. Har bytta til denne på min LP Deluxe: http://www.stewmac.com/shopby/product/5276 Men jeg har da selvfølgelig Bigsby, du trenger vel ikke roller bridge...
 13. Starte'n var beintøff, stort sett er det sunburst og hvitt plekterbrett, denne skiller seg helt klart ut.
 14. Dette virker på meg som ujevne bånd (12. ?) eller for dypt spor for a-strengen i nut'n (oversadelen) - ingen av delen er vel ukjente fenomener på mex-strat desverre.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.