Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Tips til snasen choruspedal?


Anbefalte innlegg

Er jo såpass gammel at jeg kun kjenner til, og har brukt sånn typisk 80-talls greier inntil jeg ble dritlei og solgte min siste choruspedal for to år siden.
Men altså...jeg tror jeg kan komme til å trenge en ny, men da vil jeg ha innspill på hva som er "the shit" nå om dagen, gjerne erfatringsbasert, google gjør jeg mer enn nok av, og YT orker jeg ikke på min bærbare.

Såeh...choruspedal?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommer jo veldig an på hva du liker. Skal du ha 80-tallslyd ville jeg snust på en eller annen Trichorus eller Dimension-type boks.

Ellers er jo bransjestandarden Boss CE-2, og med god grunn. Enkel, allsidig og låter alltid bra. Virker som at 70% av choruspedalene på markedet er en variant av CE-2-kretsen.

Vil du spante på noen ekstra kroner så tror jeg min anbefaling vil være enten Suhr Alexa eller Walrus Julia, eller eventuelt Boss CE-2 WAZA-versjonen. Vil du ha noe billigere så er Tone City Angel Wing en ganske ålreit CE-2-klon for et par hundringser.

Endret av Naigewron
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Er vel på utkikk etter noe som tar meg bort fra typisk 80's, og innser at jeg aldri har hatt en CE-2.
Er jeg på tur til Behringers kloneland igjen mon tro...?

Endret av Gubbe
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en Voodoo Lab Analog Chorus som er veldig fin, og så vidt jeg vet er den basert på en CE-1. Jeg kjøpte min til en god pris på finn, og har sett dem ligge ute av og, til greie priser. Har en CE-2 også som låter fint, men ikke i nærheten av Voodoo Lab-boksen. VL-pedalen låter mindre "chorus", om det gir mening... Altså, det er en chorus, men mer sløy enn CE-2. Nesten litt sånn Uni-Vibe-aktig. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips! Jeg har kun erfaring med Micro Vibe når det gjelder VL, og den syntes jeg gjorde altfor mye med lyden utover det den var ment til. (solgte den kjapt til @OsamaFetLaden om jeg ikke husker feil)

Liker big depth, slow rate når det gjelder bruk av chorus (tenk swells) og det kan gjerne være stereo.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ville gått for Boss CE-2w. CE-2 er en nydelig chorus og de er lett tilgjengelig brukt på Finn. Har sikla litt på de selv, etter jeg solgte en orginal fra 1979. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hørte jeg chorus? Jeg tipper du vil kjøre mono?

Da ville jeg valgt denne: https://www.ebay.com/itm/ARION-SCH-ZD-STEREO-CHORUS-Analog-guitar-effect-pedal-SL168279/384086243637?epid=1451857959&hash=item596d52f935:g:Z9sAAOSwjH1gcFE7

Slenger også med et klipp av den samme pedalen: 

Jeg syns denne pedalen låter best i mono foran amp. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, jonta skrev:

Jeg har en gammel Japansk Arion Stereo Corus SCH-1 som jeg er svært fornøyd med.

Ikke så lett å få tak i lenger da...

https://www.ebay.com/itm/ARION-SCH-1-STEREO-CHORUS-VINTAGE-MADE-IN-JAPAN-in-great-condition/265103727405?hash=item3db969db2d:g:Hu8AAOSwLEJgFXs5

De fleste variasjonene av Arion SCH er relativt like. Noen har volum boost, drop, men SCH-ZD har unity. Det som dog går igjen er at de låter meeegaaa! 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her bare hatt to stykk de siste årene. 

MXR Analog Chorus. Denne falt ikke i smak. Ensformig, lite liv, liten påvirkning på lyd. 

TC Electronic Afterglow: Billig, litt klumpete utførelse på design (store bokser). Men den leverer bra, klassisk chorus. Veldig fornøyd med lyden i denne. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for tips, folkolainen. Mye nyttig og innafor, men jeg forsøker akkurat nå å finne ut av hva jeg brukte i et dansk studio på 90-tallet, en nokså svær sak som låt helt nydelig i mono. Kan det ha vært en Carl Martin eller en TC electronics av noe slag?

Eller tøver jeg aldeles fryktelig nå?

Liker ellers Boss-variantene og til og med Behringer Ultra Chorus, men det er sikkert fordi de koster like mye som en god burger med pilsner.....

Lenke til innlegg
Del på andre sider
21 timer siden, Gubbe skrev:

Takker for tips, folkolainen. Mye nyttig og innafor, men jeg forsøker akkurat nå å finne ut av hva jeg brukte i et dansk studio på 90-tallet, en nokså svær sak som låt helt nydelig i mono. Kan det ha vært en Carl Martin eller en TC electronics av noe slag?

TC-pedalen med chorus, flanger og pitch modulator er jo en klassiker. Stereo, meg jeg brukte alltid min i mono. Er sikkert den du har brukt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det var denne som ikke hadde fått noen refret tidligere?
  • #1. Jeg husker at småspising i timen var forbudt, da jeg gikk på skolen (noen år siden da). Og jeg begynner å skjønne mer og mer hvorfor. Og hva skal du gjøre i pausen da?
  • Hadde en prs singlecut junior-klone. Men ønsker meg en dc. Håper det snart dukker opp en billig 2015 igjen 🤪
  • Dagens gitar fikk nye bånd, shim på oversadel og litt småfiks denne uken. Er noe så herlig basic med en Junior. Latterlig bra sak.
  • Heldigvis aldri vært i noen band hvor husregler har vært nødvendige.   1. Tilgrising går jo ut over eieren av instrumentet, så det får da være greit 2. Øving i ukedager kombinert med 8-15:30-jobber løser dette problemet. Blir det øl er det som regel bare 1-2.  3. Å diskutere planer og konserter er jo bare topp, det er jo bra at man drømmer sammen. Øving på skalaer og slikt er plagsomt, men hvem gidder egentlig det i pausene..? 4. Nei, men da må man jo starte på nytt, og det er plagsomt for de som startet for tidlig også.  5. Det kommer an på. Om vi øver gjennom et konsertsett skal det aldri stoppe, men om man øver inn en enkeltsang er det absolutt innafor.  6. Nei. Husregler i et band burde strengt tatt ikke være nødvendig.  7. Nei. Må være lov å sjekke mobilen i pausen. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.