Web Analytics
Jump to content

Tips til snasen choruspedal?


Gubbe

Recommended Posts

Er jo såpass gammel at jeg kun kjenner til, og har brukt sånn typisk 80-talls greier inntil jeg ble dritlei og solgte min siste choruspedal for to år siden.
Men altså...jeg tror jeg kan komme til å trenge en ny, men da vil jeg ha innspill på hva som er "the shit" nå om dagen, gjerne erfatringsbasert, google gjør jeg mer enn nok av, og YT orker jeg ikke på min bærbare.

Såeh...choruspedal?

Link to comment
Share on other sites

Kommer jo veldig an på hva du liker. Skal du ha 80-tallslyd ville jeg snust på en eller annen Trichorus eller Dimension-type boks.

Ellers er jo bransjestandarden Boss CE-2, og med god grunn. Enkel, allsidig og låter alltid bra. Virker som at 70% av choruspedalene på markedet er en variant av CE-2-kretsen.

Vil du spante på noen ekstra kroner så tror jeg min anbefaling vil være enten Suhr Alexa eller Walrus Julia, eller eventuelt Boss CE-2 WAZA-versjonen. Vil du ha noe billigere så er Tone City Angel Wing en ganske ålreit CE-2-klon for et par hundringser.

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Voodoo Lab Analog Chorus som er veldig fin, og så vidt jeg vet er den basert på en CE-1. Jeg kjøpte min til en god pris på finn, og har sett dem ligge ute av og, til greie priser. Har en CE-2 også som låter fint, men ikke i nærheten av Voodoo Lab-boksen. VL-pedalen låter mindre "chorus", om det gir mening... Altså, det er en chorus, men mer sløy enn CE-2. Nesten litt sånn Uni-Vibe-aktig. 

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips! Jeg har kun erfaring med Micro Vibe når det gjelder VL, og den syntes jeg gjorde altfor mye med lyden utover det den var ment til. (solgte den kjapt til @OsamaFetLaden om jeg ikke husker feil)

Liker big depth, slow rate når det gjelder bruk av chorus (tenk swells) og det kan gjerne være stereo.

Link to comment
Share on other sites

Hørte jeg chorus? Jeg tipper du vil kjøre mono?

Da ville jeg valgt denne: https://www.ebay.com/itm/ARION-SCH-ZD-STEREO-CHORUS-Analog-guitar-effect-pedal-SL168279/384086243637?epid=1451857959&hash=item596d52f935:g:Z9sAAOSwjH1gcFE7

Slenger også med et klipp av den samme pedalen: 

Jeg syns denne pedalen låter best i mono foran amp. :)

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, jonta skrev:

Jeg har en gammel Japansk Arion Stereo Corus SCH-1 som jeg er svært fornøyd med.

Ikke så lett å få tak i lenger da...

https://www.ebay.com/itm/ARION-SCH-1-STEREO-CHORUS-VINTAGE-MADE-IN-JAPAN-in-great-condition/265103727405?hash=item3db969db2d:g:Hu8AAOSwLEJgFXs5

De fleste variasjonene av Arion SCH er relativt like. Noen har volum boost, drop, men SCH-ZD har unity. Det som dog går igjen er at de låter meeegaaa! 

Link to comment
Share on other sites

Her bare hatt to stykk de siste årene. 

MXR Analog Chorus. Denne falt ikke i smak. Ensformig, lite liv, liten påvirkning på lyd. 

TC Electronic Afterglow: Billig, litt klumpete utførelse på design (store bokser). Men den leverer bra, klassisk chorus. Veldig fornøyd med lyden i denne. 

Link to comment
Share on other sites

Takker for tips, folkolainen. Mye nyttig og innafor, men jeg forsøker akkurat nå å finne ut av hva jeg brukte i et dansk studio på 90-tallet, en nokså svær sak som låt helt nydelig i mono. Kan det ha vært en Carl Martin eller en TC electronics av noe slag?

Eller tøver jeg aldeles fryktelig nå?

Liker ellers Boss-variantene og til og med Behringer Ultra Chorus, men det er sikkert fordi de koster like mye som en god burger med pilsner.....

Link to comment
Share on other sites

21 timer siden, Gubbe skrev:

Takker for tips, folkolainen. Mye nyttig og innafor, men jeg forsøker akkurat nå å finne ut av hva jeg brukte i et dansk studio på 90-tallet, en nokså svær sak som låt helt nydelig i mono. Kan det ha vært en Carl Martin eller en TC electronics av noe slag?

TC-pedalen med chorus, flanger og pitch modulator er jo en klassiker. Stereo, meg jeg brukte alltid min i mono. Er sikkert den du har brukt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.