Web Analytics
Jump to content

Er det OK med billige strenger


N-Jay
 Share

Recommended Posts

Hei,

har havnet i den situasjonen at jeg plutselig har en del gitarer (3 stk stålstrenger, 2 stk nylon, 1 stk 12-strenger og 1 stk elgitar).

Jeg spiller jevnlig på alle gitarene, men begynner nå å se at utgiftene til strenger begynner å bli høye. Har som regel kjøpt Elixir og dyre nylonstrenger. Ikke vært så nøye med strenger til elgitar.

Det jeg lurer på er om det er stor forskjell fra de billige strengene til Elixir til nesten 200 kr? Kan jo ikke kjøpe 5-6 strengesett til 200 kr stk i måneden :P

Jeg er selv ikke på nivå der jeg kan høre stor forskjell, men kanskje det er noe med levetiden å hente på dyrere strenger?

Link to comment
Share on other sites

Levetiden er vel Exlixir's fortrinn, men for min del så har jeg aldri likt de strengene selv. 
Bruker D'Addarios selv, fås kjøpt rimelig i bulks fra f.eks stringsandbeyond.com. 
Ernie Ball er også ganske så rimelig. 

Utover smak og behag har det lite å si, så ser ingen grunn til å kjøpe strenger til 200kr pakken for en annen grunn enn at du liker de strengene særskilt godt :)

Link to comment
Share on other sites

1 minutt siden, space skrev:

Å bytte strenger en gang i måneden hørtes voldsomt ut. Tror jeg bytter en gang i halvåret, max. 

Kommer vel veldig an på bruken. 
I min mest aktive periode som gitarspiller, bytta jeg en gang i uka. Nå bytter jeg nesten aldri :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker som regel kun D'Addario til 4.50$ per pakke fra Strings And Beyond, og de gjør jobben i massevis! Når det er sagt, skal det ikke være nødvendig å skifte Elixir-strenger en gang i måneden med mindre du ha lyden og feelen av nye strenger hele tiden. Og er det nødvendig er det mye å spare på å skifte til f eks D'Addario eller Ernie Ball til 1/3 av prisen, da de varer mer enn 1/3 så lenge ;)

Link to comment
Share on other sites

Hvis gitaren har stainless steel frets slites vanlige strenger rasker, da kan det være en fordel med Elixir.

Har gitaren nickel silver frets slites båndene mye raskere ved bruk av Elixir, da er det bedre økonomi med D'addario EXL, GHS Boomers etc

Hvis du selv kun spiller på gitarene er levetiden god også med normale strenger (spesielt om hendene er forholdsvis rene og tørre).  

Hvis flere deler på en gitar kan kombinasjonen av ulike typer svette drepe strengene ganske raskt. 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Truckstop Chuckie skrev:

Jeg har prøvd litt de billigste Martin-strengene... Tror de heter "Darco" eller noe..., koster vel en dollar mindre enn Daddario på Strings & Beyond. Helt kurante saker! 

GHS har en tendens til å daue kjapt i mine hender. Til dels det samme med EB. Daddario har god holdbarhet.

Tidligere eksperimenterte jeg endelig med ulike strengetyper, tykkelser og merker. Og endte opp med å bruke D'addario EXL I nitti prosent av tilfellene. Unntak for gitarene med stainless steel frets, der går det i Elixir. 

 

Men åpnet nylig en 6-pakning GHS Boomers, innkjøpt som nødløsning for 200kr for lenge siden, og de låt overraskende bra. Derav kommentaren. 

 

Hadde også en aha-opplevelse på akustisk gitar med et sett GHS innkjøpt på Clas Ohlson (eneste sted jeg fant 011-050 sett), ble også da positivt overrasket over kvaliteten på 'run-of-the-mill' settene.

 

Disse settene selges jo enda rimeligere under andre navn. I tidligere tider var vel Carvins husstrenger identiske med Boomers, til langt lavere pris. 

Link to comment
Share on other sites

Kjøper Daddario EXL 110 i bulk (25 sett) på ebay fra USA. Ikke så billig nå som for et par år siden pga. dollarkurs, men fortsatt havner jeg på rundt 40,- settet.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • litt interessert i å vite hvilke gitarer folk i din omgangskrets bruker, som må stemmes i så stor grad at de rett og slett blir dårligere gitarister enn de ville blitt om de hadde floyd rose? send de hit, så skal vi få tipset dem om gitarer uten trem som holder stemmingen godt. hehe og når det gjelder strengebytte (mer komplisert, ikke vanskelig, med mindre man skal sette på andre strenger enn det man hadde fra før. da er det en god del vanskeligere): uten trem (eller med strat-type non-floyd), så trenger du ikke umbrakonøkkel. noe som gjør at floyd ER mer komplisert enn et annet system. og når det er snakk om å motivere seg til å begynne med gitarspilling, er vel ikke det å knekke låst-tremolo-koden noe man nødvendigvis ønsker å bruke tid på. noe som igjen kan gjøre at man gir opp. da er det vel litt bedre med en  tele likevel, kanskje? og når det gjelder bilvalget, er vel toyota kjent for å være mer sannsynlig å faktisk fungere enn de to italienske skranglete penisforlengerne du nevnte.
  • Støtter denne.  Av de gitarene jeg her hatt under 5k så har LTD og Schecter gitt mest for prisen, perfekte gitarer for tyngre sjanger . Solgte nylig en Schecter C6 Deluxe for under 2 laken på finn. Utrolig mye gitar for pengene. 
  • Dette er gode tips! Både Jackson og Ibanez har veldig gode i gitarer i denne prisklassen. Jeg er helt enig om tremolosystemer, forresten. Så gøy og nødvendig som låsbar tremolo er så er det fint å unngå det i denne prisklassen. Unntaket er om du finner noen med Floyd Rose 1000 Series, som er veldig god. At det er vanskelig å bytte strenger på de er ikke sant, det fikser hvem som helst med en kort YouTube-video, unbrakonøkkel og en avbitertang. Når du først har lært det er det easy peasy, og den lille ekstra tide du bruker på å bytte sparer du inn mens resten står og stemmer gitarene sine og du øver ekstra på arpeggios og ender opp som en bedre gitarist. Og du skal selvfølgelig ikke ha noen Telecaster, det er det dummeste jeg har hørt. 😎 "Hva er best, Ferrari eller Lamborghini?" "Kjøp deg en Toyota, du."
  • Aha Men look'en er ganske viktig tenker jeg. Telecasterne jeg ser gir et inntrykk av at spilleren vet hva de driver med. Det skal jeg ikke ha noe av 😛 Jeg kjenner meg selv bra nok til at jeg tror en gitar som ser litt metall ut vil være viktig for å leve seg inn i det når jeg sitter og øver.
  • Telecaster er alltid det beste rådet. Jeg ville kanskje gått for Ibanez. Ibanez er trygt og kjent. Litt som Toyota.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.