Web Analytics
Jump to content

Er det OK med billige strenger


N-Jay

Recommended Posts

Hei,

har havnet i den situasjonen at jeg plutselig har en del gitarer (3 stk stålstrenger, 2 stk nylon, 1 stk 12-strenger og 1 stk elgitar).

Jeg spiller jevnlig på alle gitarene, men begynner nå å se at utgiftene til strenger begynner å bli høye. Har som regel kjøpt Elixir og dyre nylonstrenger. Ikke vært så nøye med strenger til elgitar.

Det jeg lurer på er om det er stor forskjell fra de billige strengene til Elixir til nesten 200 kr? Kan jo ikke kjøpe 5-6 strengesett til 200 kr stk i måneden :P

Jeg er selv ikke på nivå der jeg kan høre stor forskjell, men kanskje det er noe med levetiden å hente på dyrere strenger?

Link to comment
Share on other sites

Levetiden er vel Exlixir's fortrinn, men for min del så har jeg aldri likt de strengene selv. 
Bruker D'Addarios selv, fås kjøpt rimelig i bulks fra f.eks stringsandbeyond.com. 
Ernie Ball er også ganske så rimelig. 

Utover smak og behag har det lite å si, så ser ingen grunn til å kjøpe strenger til 200kr pakken for en annen grunn enn at du liker de strengene særskilt godt :)

Link to comment
Share on other sites

1 minutt siden, space skrev:

Å bytte strenger en gang i måneden hørtes voldsomt ut. Tror jeg bytter en gang i halvåret, max. 

Kommer vel veldig an på bruken. 
I min mest aktive periode som gitarspiller, bytta jeg en gang i uka. Nå bytter jeg nesten aldri :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker som regel kun D'Addario til 4.50$ per pakke fra Strings And Beyond, og de gjør jobben i massevis! Når det er sagt, skal det ikke være nødvendig å skifte Elixir-strenger en gang i måneden med mindre du ha lyden og feelen av nye strenger hele tiden. Og er det nødvendig er det mye å spare på å skifte til f eks D'Addario eller Ernie Ball til 1/3 av prisen, da de varer mer enn 1/3 så lenge ;)

Link to comment
Share on other sites

Hvis gitaren har stainless steel frets slites vanlige strenger rasker, da kan det være en fordel med Elixir.

Har gitaren nickel silver frets slites båndene mye raskere ved bruk av Elixir, da er det bedre økonomi med D'addario EXL, GHS Boomers etc

Hvis du selv kun spiller på gitarene er levetiden god også med normale strenger (spesielt om hendene er forholdsvis rene og tørre).  

Hvis flere deler på en gitar kan kombinasjonen av ulike typer svette drepe strengene ganske raskt. 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Truckstop Chuckie skrev:

Jeg har prøvd litt de billigste Martin-strengene... Tror de heter "Darco" eller noe..., koster vel en dollar mindre enn Daddario på Strings & Beyond. Helt kurante saker! 

GHS har en tendens til å daue kjapt i mine hender. Til dels det samme med EB. Daddario har god holdbarhet.

Tidligere eksperimenterte jeg endelig med ulike strengetyper, tykkelser og merker. Og endte opp med å bruke D'addario EXL I nitti prosent av tilfellene. Unntak for gitarene med stainless steel frets, der går det i Elixir. 

 

Men åpnet nylig en 6-pakning GHS Boomers, innkjøpt som nødløsning for 200kr for lenge siden, og de låt overraskende bra. Derav kommentaren. 

 

Hadde også en aha-opplevelse på akustisk gitar med et sett GHS innkjøpt på Clas Ohlson (eneste sted jeg fant 011-050 sett), ble også da positivt overrasket over kvaliteten på 'run-of-the-mill' settene.

 

Disse settene selges jo enda rimeligere under andre navn. I tidligere tider var vel Carvins husstrenger identiske med Boomers, til langt lavere pris. 

Link to comment
Share on other sites

Kjøper Daddario EXL 110 i bulk (25 sett) på ebay fra USA. Ikke så billig nå som for et par år siden pga. dollarkurs, men fortsatt havner jeg på rundt 40,- settet.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.