Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Er det OK med billige strenger


Anbefalte innlegg

Hei,

har havnet i den situasjonen at jeg plutselig har en del gitarer (3 stk stålstrenger, 2 stk nylon, 1 stk 12-strenger og 1 stk elgitar).

Jeg spiller jevnlig på alle gitarene, men begynner nå å se at utgiftene til strenger begynner å bli høye. Har som regel kjøpt Elixir og dyre nylonstrenger. Ikke vært så nøye med strenger til elgitar.

Det jeg lurer på er om det er stor forskjell fra de billige strengene til Elixir til nesten 200 kr? Kan jo ikke kjøpe 5-6 strengesett til 200 kr stk i måneden :P

Jeg er selv ikke på nivå der jeg kan høre stor forskjell, men kanskje det er noe med levetiden å hente på dyrere strenger?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Levetiden er vel Exlixir's fortrinn, men for min del så har jeg aldri likt de strengene selv. 
Bruker D'Addarios selv, fås kjøpt rimelig i bulks fra f.eks stringsandbeyond.com. 
Ernie Ball er også ganske så rimelig. 

Utover smak og behag har det lite å si, så ser ingen grunn til å kjøpe strenger til 200kr pakken for en annen grunn enn at du liker de strengene særskilt godt :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, space skrev:

Å bytte strenger en gang i måneden hørtes voldsomt ut. Tror jeg bytter en gang i halvåret, max. 

Kommer vel veldig an på bruken. 
I min mest aktive periode som gitarspiller, bytta jeg en gang i uka. Nå bytter jeg nesten aldri :P

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker som regel kun D'Addario til 4.50$ per pakke fra Strings And Beyond, og de gjør jobben i massevis! Når det er sagt, skal det ikke være nødvendig å skifte Elixir-strenger en gang i måneden med mindre du ha lyden og feelen av nye strenger hele tiden. Og er det nødvendig er det mye å spare på å skifte til f eks D'Addario eller Ernie Ball til 1/3 av prisen, da de varer mer enn 1/3 så lenge ;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis gitaren har stainless steel frets slites vanlige strenger rasker, da kan det være en fordel med Elixir.

Har gitaren nickel silver frets slites båndene mye raskere ved bruk av Elixir, da er det bedre økonomi med D'addario EXL, GHS Boomers etc

Hvis du selv kun spiller på gitarene er levetiden god også med normale strenger (spesielt om hendene er forholdsvis rene og tørre).  

Hvis flere deler på en gitar kan kombinasjonen av ulike typer svette drepe strengene ganske raskt. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har prøvd litt de billigste Martin-strengene... Tror de heter "Darco" eller noe..., koster vel en dollar mindre enn Daddario på Strings & Beyond. Helt kurante saker! 

GHS har en tendens til å daue kjapt i mine hender. Til dels det samme med EB. Daddario har god holdbarhet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Truckstop Chuckie skrev:

Jeg har prøvd litt de billigste Martin-strengene... Tror de heter "Darco" eller noe..., koster vel en dollar mindre enn Daddario på Strings & Beyond. Helt kurante saker! 

GHS har en tendens til å daue kjapt i mine hender. Til dels det samme med EB. Daddario har god holdbarhet.

Tidligere eksperimenterte jeg endelig med ulike strengetyper, tykkelser og merker. Og endte opp med å bruke D'addario EXL I nitti prosent av tilfellene. Unntak for gitarene med stainless steel frets, der går det i Elixir. 

 

Men åpnet nylig en 6-pakning GHS Boomers, innkjøpt som nødløsning for 200kr for lenge siden, og de låt overraskende bra. Derav kommentaren. 

 

Hadde også en aha-opplevelse på akustisk gitar med et sett GHS innkjøpt på Clas Ohlson (eneste sted jeg fant 011-050 sett), ble også da positivt overrasket over kvaliteten på 'run-of-the-mill' settene.

 

Disse settene selges jo enda rimeligere under andre navn. I tidligere tider var vel Carvins husstrenger identiske med Boomers, til langt lavere pris. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøper Daddario EXL 110 i bulk (25 sett) på ebay fra USA. Ikke så billig nå som for et par år siden pga. dollarkurs, men fortsatt havner jeg på rundt 40,- settet.

Endret av Audun
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Martin Brevik
   Heisann!
   Sitter her nå om skal strenge om gitaren  min, men når jeg satt på og strammet til G strengen så kommer det en rar "skurrelyd" når jeg spiller strengen. Spilte helt fint på de gamle strengene for 10 minutter siden, men nå sitter jeg litt fast. Har ikke mye peiling på gitar uten å kunne spille og å bytte strenger. Dette er heller ikke første bytt jeg har på gitaren, så dette er nytt for meg.
   Alle innspill og tips blir tatt godt imot.
   Takk!
  • Av geir-retro
   Har et par gamle gitarer (ref bildet) fra 50-60 tallet som trenger nye strenger.
   Er det noen som har forslag til strenger som passer på disse gitarene?
   De gamle strengene som står på har har ikke spunnet tråd på tredje strengen. Dvs bare kjerne-streng.
   Det er vel litt uvanlig. Får man tak i slike strenger i dag?

   Gitaren til venste er av type Leif Hansen (norsk-bygd)
   Den til høyre har ingen navn eller påskrift hverken utenpå eller inni, men dette er den som lyder best av de to gitarene.
   Noen som har ide om hva slags fabrikat denne kan være?
    
    
    
    
    

  • Av Senex
   Heisann, jeg skal kjøpe nye strenger til min kjære Martin XC1T Ellipse, og lurer på om noen har noen strenger de vil anbefale meg. Jeg kjøper som regel de samme strengene (Daddario ej26 Phosphor Bronze), som jeg er ganske fornøyd med. Men, jeg tenkte at jeg kanskje skal prøve noe nytt, så hvis noen har strenger de vil anbefale meg blir jeg kjempeglad
   PS: Jeg er ikke så glad i Elixir-strengene, og jeg spiller ikke profesjonelt (men jeg klimprer ca. hver dag).
    
   (: Anders
  • Av gotthard
   Handla en Fender T-Bucket 300 CE i dag, men blei sittende å lure litt på hvordan strenger jeg skal handle til den ( liker å ha i reserve), det er ikke el-gitar og ikke akustisk gitar, så
   hva skan kjøpe?
    
  • Av 25Grader
   Jeg er helt ny her på formuet. Jeg har spilt gitar litt av og på, og kan det mest obligatoriske innen grep, (A,Am,C,D,Dm,E,Em,) osv.. og holder på å trene videre med F, osv..
   Men ett a mine hovedproblemer er faktisk ikke spillingen i seg selv. Men det og finne sanger som jeg har lyst til og spille. Nå er jeg kanskje av den litt mere "bygda" mannen. Jeg har søkt opp og ned i mente, etter kordene til sangene jeg vil spille nå i første omgang.
   Som Vestlandsfanden, og Lothepus i fra Fjorden cowboys. Dette er musikk som er både livlig og er kjekt på foreksempel fest.
   Har det vært mulig og fått hjelp til noen av sangene? Nå ligger det noen linker her om noen har lyst til og hjelpe. Nå skal det jo sies at jeg øver og prøver å spille etter så mye som jeg klarer. Men for å være helt ærlig finner jeg det ikke så veldig lett. Noen av sangene nedenfor er det jo også fingerspill i. Dette er noe som jeg trener på. Og jeg spør ikke om hjelp til alle sangene. Om noen har lyst så holder en sang mere en nok. Jeg har sittet å slitt for me, for en erfaren gitarist kan kanskje le litt av dette spørsmålet mitt. Men har også noen spesielle tips til dette er jeg fornøyd. Men det handler vel mest om å bruke tid på å holde på til man får det til? Eneste jeg lurer på er om jeg virkelig spiller rett når jeg "oversetter" sangene til kordene. Det er ikke akkurat det mest morsomme jeg gjør, men det handler ikke om at jeg ikke liker musikk. Men fordi jeg er ganske usikker på om jeg gjør det rett, om en E er en E eller en Em. Men det er vel kanskje bare prøving og feiling så sitter det vel etterhvert?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.