Web Analytics
Jump to content

strenger til retro-gitar


geir-retro
 Share

Recommended Posts

Har et par gamle gitarer (ref bildet) fra 50-60 tallet som trenger nye strenger.

Er det noen som har forslag til strenger som passer på disse gitarene?

De gamle strengene som står på har har ikke spunnet tråd på tredje strengen. Dvs bare kjerne-streng.
Det er vel litt uvanlig. Får man tak i slike strenger i dag?

Gitaren til venste er av type Leif Hansen (norsk-bygd)
Den til høyre har ingen navn eller påskrift hverken utenpå eller inni, men dette er den som lyder best av de to gitarene.
Noen som har ide om hva slags fabrikat denne kan være?

 

 

 

 

 

20180417_204056.jpg

Link to comment
Share on other sites

Merkelige gitarer,den til venstre har stol til nylonstrenger,og stemmemekanikk som til en stålstrenger,på den høyre er det omvendt:Stolen er for stålstrenger,stemmeskruene er for nylon,hehe.Halsen på den høyre er også smalere (stålstrenger),mens den til venstre er bredere (nylon).Ser av bildet at det er stålstrenger på begge.Ville prøvd nylon på den til venstre,og stål på den til høyre.Å anbefale strenger er veldig subjektivt,ser ut som det kunne passe med phosphor bronze .010-.048 på den til høyre,hvis jeg skal anbefale noe.Skal du ha nylonstrenger på den til venstre,så ikke kjøp de billigste.De kan hjelpe deg på musikkforretningen din,ta med bildet av gitarene!

Lykke til!

 

Edited by jantore
Link to comment
Share on other sites

Asgaut har kanskje norges største samling av norskbygde gitarer og har kanskje en formening om hva som fungerer. Jeg har hatt et par slike Leif Hanson og de er laget for stålstrenger ihvertfall. Mine var ikke enormt solide konstruksjonsmessig og jeg gikk for Phosphor Bronze 11`s. Disse ble forøvrig donert til Norsk Gitarmuseum. De gjør seg bedre på veggen enn i neven ;)

https://www.facebook.com/Gitarmuseum/

EDIT: Den til høyre er muligens en Musima, Klira eller annen øst-tysk/tysk gitar. Nullte bånd og den type stol er typisk for flere europeiske byggere. Eko i Italia brukte lignende men det kan se ut som det er limt hals på denne og ikke bolt on som Eko brukte. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • litt interessert i å vite hvilke gitarer folk i din omgangskrets bruker, som må stemmes i så stor grad at de rett og slett blir dårligere gitarister enn de ville blitt om de hadde floyd rose? send de hit, så skal vi få tipset dem om gitarer uten trem som holder stemmingen godt. hehe og når det gjelder strengebytte (mer komplisert, ikke vanskelig, med mindre man skal sette på andre strenger enn det man hadde fra før. da er det en god del vanskeligere): uten trem (eller med strat-type non-floyd), så trenger du ikke umbrakonøkkel. noe som gjør at floyd ER mer komplisert enn et annet system. og når det er snakk om å motivere seg til å begynne med gitarspilling, er vel ikke det å knekke låst-tremolo-koden noe man nødvendigvis ønsker å bruke tid på. noe som igjen kan gjøre at man gir opp. da er det vel litt bedre med en  tele likevel, kanskje? og når det gjelder bilvalget, er vel toyota kjent for å være mer sannsynlig å faktisk fungere enn de to italienske skranglete penisforlengerne du nevnte.
  • Støtter denne.  Av de gitarene jeg her hatt under 5k så har LTD og Schecter gitt mest for prisen, perfekte gitarer for tyngre sjanger . Solgte nylig en Schecter C6 Deluxe for under 2 laken på finn. Utrolig mye gitar for pengene. 
  • Dette er gode tips! Både Jackson og Ibanez har veldig gode i gitarer i denne prisklassen. Jeg er helt enig om tremolosystemer, forresten. Så gøy og nødvendig som låsbar tremolo er så er det fint å unngå det i denne prisklassen. Unntaket er om du finner noen med Floyd Rose 1000 Series, som er veldig god. At det er vanskelig å bytte strenger på de er ikke sant, det fikser hvem som helst med en kort YouTube-video, unbrakonøkkel og en avbitertang. Når du først har lært det er det easy peasy, og den lille ekstra tide du bruker på å bytte sparer du inn mens resten står og stemmer gitarene sine og du øver ekstra på arpeggios og ender opp som en bedre gitarist. Og du skal selvfølgelig ikke ha noen Telecaster, det er det dummeste jeg har hørt. 😎 "Hva er best, Ferrari eller Lamborghini?" "Kjøp deg en Toyota, du."
  • Aha Men look'en er ganske viktig tenker jeg. Telecasterne jeg ser gir et inntrykk av at spilleren vet hva de driver med. Det skal jeg ikke ha noe av 😛 Jeg kjenner meg selv bra nok til at jeg tror en gitar som ser litt metall ut vil være viktig for å leve seg inn i det når jeg sitter og øver.
  • Telecaster er alltid det beste rådet. Jeg ville kanskje gått for Ibanez. Ibanez er trygt og kjent. Litt som Toyota.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.