Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Har et par gamle gitarer (ref bildet) fra 50-60 tallet som trenger nye strenger.

Er det noen som har forslag til strenger som passer på disse gitarene?

De gamle strengene som står på har har ikke spunnet tråd på tredje strengen. Dvs bare kjerne-streng.
Det er vel litt uvanlig. Får man tak i slike strenger i dag?

Gitaren til venste er av type Leif Hansen (norsk-bygd)
Den til høyre har ingen navn eller påskrift hverken utenpå eller inni, men dette er den som lyder best av de to gitarene.
Noen som har ide om hva slags fabrikat denne kan være?

 

 

 

 

 

20180417_204056.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Merkelige gitarer,den til venstre har stol til nylonstrenger,og stemmemekanikk som til en stålstrenger,på den høyre er det omvendt:Stolen er for stålstrenger,stemmeskruene er for nylon,hehe.Halsen på den høyre er også smalere (stålstrenger),mens den til venstre er bredere (nylon).Ser av bildet at det er stålstrenger på begge.Ville prøvd nylon på den til venstre,og stål på den til høyre.Å anbefale strenger er veldig subjektivt,ser ut som det kunne passe med phosphor bronze .010-.048 på den til høyre,hvis jeg skal anbefale noe.Skal du ha nylonstrenger på den til venstre,så ikke kjøp de billigste.De kan hjelpe deg på musikkforretningen din,ta med bildet av gitarene!

Lykke til!

 

Endret av jantore
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Asgaut har kanskje norges største samling av norskbygde gitarer og har kanskje en formening om hva som fungerer. Jeg har hatt et par slike Leif Hanson og de er laget for stålstrenger ihvertfall. Mine var ikke enormt solide konstruksjonsmessig og jeg gikk for Phosphor Bronze 11`s. Disse ble forøvrig donert til Norsk Gitarmuseum. De gjør seg bedre på veggen enn i neven ;)

https://www.facebook.com/Gitarmuseum/

EDIT: Den til høyre er muligens en Musima, Klira eller annen øst-tysk/tysk gitar. Nullte bånd og den type stol er typisk for flere europeiske byggere. Eko i Italia brukte lignende men det kan se ut som det er limt hals på denne og ikke bolt on som Eko brukte. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av eikenotten
   Hei, jeg er dessverre ikke helt sikker på hvor eller hvem jeg kan spør om hjelp angående dette. Jeg vil gjerne prøve å finne ut noe mer om en gammel akustisk gitar. Foreldrene mine kjøpte et gammelt hus fra 1993, sammen med huset fulgte med en del gamle møbler og saker som den forrige eieren av huset ikke ville ha med seg, noe av det som ble lagt igjen var en gammel gitar som jeg og søsknene mine har lekt mye når vi vokste opp. Ifølge den tidligere eieren av huset gjenfortalt av mine foreldre så er gitaren muligens nærmere 100 år gammel, jeg har ikke noe som kan støtte den teorien dessverre men jeg kan legge ved bilder av gitaren.
   I en periode fra 2012 til 2017 har gitaren stått på utstilling på en kafe til utlån, en dag i 2016 var det en mann som drev med restaurering av samleobjekter som mente på at denne gitaren kan spores helt tilbake til slutten av 1800-tallet til så sent som starten av 1920-tallet. Han insisterte på at foreldrene mine burde finne ut mer om denne gitaren.
   Er det noen her som klarer å hjelpe meg med å spore gitarens opphav? Hvem man kontakter for å finne verdi på gitarer? Det eneste som står på gitaren er tallet seksten inni gitaren skrevet forhånd kanskje med en blyant.   • Av ebbe
   Er det noen på strekningen Oslo - Gjøvik som har tvinger til å lime bridge på akustisk? Trenger de neste helg (6-8 mars).
  • Av Martin Brevik
   Heisann!
   Sitter her nå om skal strenge om gitaren  min, men når jeg satt på og strammet til G strengen så kommer det en rar "skurrelyd" når jeg spiller strengen. Spilte helt fint på de gamle strengene for 10 minutter siden, men nå sitter jeg litt fast. Har ikke mye peiling på gitar uten å kunne spille og å bytte strenger. Dette er heller ikke første bytt jeg har på gitaren, så dette er nytt for meg.
   Alle innspill og tips blir tatt godt imot.
   Takk!
  • Av TerjeA
   Det nærmer seg jul. Om du kunne velge fritt - hva er den akustiske drømmegitaren din? Og hvorfor?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.