Web Analytics
Jump to content

Hum og jording på Stratocaster


Recommended Posts

Hei, har fått en fin Fender Classic player 50's strat uten pickups og brett og har ett plekterbrett fra en standard Mexico strat med pickups og tenkte å sette dette i 50's straten. Jeg har koblet til Jack og satt joriding på tremolo, men det er en jordingkabel som skal skrus fast i kroppen, men på denne classic player 50's strat så finner jeg ikke hull til dette. Jeg fant ett hull, og prøvde det men det støyer veldig.... Jeg har veldig lite peiling på dette. Er så vidt jeg kan lodde egentlig. 

image.jpegimage.jpeg

image.jpeg

Edited by pretty_zeeko
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, askret skrev:

Det er normalt ikke noen ledning som skal festes i kroppen. Hva skjer om du fester den svarte du har til overs på et av jordingspunktene på et potmeter?

Nada niks... Nå vet ikke jeg om jeg lodder riktig. Skal få en som har litt peiling til å se på det, bare jeg får tak i han.Uff... Dette er noe en burde klare! Jeg prøvde i hvert fall, med min gamle loddebolt etter farfar... Ingen som bor i Østfold eller kjenner en som kan se på dette? Jeg betaler en liten slant for jobben :) anyone? 

Link to comment
Share on other sites

På bildet ser det ut som den andre enden av den jord-ledningen er loddet til baksiden av volumpot'en. Jeg tenker den er ment for å skape jordforbindelse til skjerm i de tilfellene hulrommet er skjermet med kobberfolie eller ledende maling. Ser ikke ut som det er tilfelle hos deg. Ville forsøkt uten å kople den til noe - bare isolert enden. 

Link to comment
Share on other sites

Alternativt kan den være ment å skape bedre forbindelse mellom jord (baksiden av pot'en) og skjermfolien på plekterbrettet. Ser ikke helt størrelsen på ringkontakten, passer den feks rundt en av pot'ene mellom pot og plekterbrettet?

Link to comment
Share on other sites

Min første tanke er også at den løse jordledningen festes i hulrommet i kroppen, og at da hulrommet må være skjermet med kobbertape eller aluminiumsfolie (den billigste og lett tilgjengelige løsningen). Skru da denne fast slik at den har kontakt med folien.

Folien må ha kontakt med skjermingen på plekterbrettet også.

Han her har overdrevet litt med hvor mye folie en bør ha over kanten da, men du kan se poenget.

Ledningen som er skrudd fast der tilsvarer ledningen du har fra plekterbrettet.

dscf2420.jpg

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

Jeg støtter sterkt skjerming av hulrom med aluminiumsfolie, eller bedre kobbertape. Etter at jeg gjorde dette med Fenderne mine, er RF-støy fullstendig eliminert. Slipp strengene, og gitaren forblir musestille. Bortsett fra singlecoil-støy, selvsagt. Den påvirkes dessverre ikke av dette. 

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, space skrev:

Jovisst! Men @pretty_zeeko sa han hadde jordet tremolo. Hvordan er da dette gjort?

Et godt tips at denne ledningen skulle gått til kloa på tremoloen ja. Det er vel det naturlige jordingspunktet for tremoloen.

Det er gjort på kloa til tremolo med samme jordleding som på original gitaren den satt på. Jeg må nok skjerme inni og så feste jordledningen med skrue. Hvor får man kjøpt sånn maling? er ikke det lettere? :) 

Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, pretty_zeeko skrev:

Det er gjort på kloa til tremolo med samme jordleding som på original gitaren den satt på. Jeg må nok skjerme inni og så feste jordledningen med skrue. Hvor får man kjøpt sånn maling? er ikke det lettere? :) 

Venter også på et vintage plekterbrett som jeg ikke vet om er skjermet på innsiden eller ei. hva skal jeg bruke der eventuelt ? :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
  • GFS var nok mer attraktive da dollaren var en god del lavere, ja. I tillegg mener jeg frakten også var en del billigere før. Men greie pickups er det. Når vi først er inne på tips, så har jeg hatt bra hell med humbuckere fra Tonerider. Kan ikke si noe om settene for strat og tele, men hvis de er like gode som de humbucker'ne jeg har brukt, er de absolutt et bra kjøp. De har en del lydeksempler / videoer på nettsida: https://tonerider.com/category/pickups-for-strats/?v=c2f3f489a005 SpeakOn er forhandlere i Norge: https://www.speakon.no/instrument/gitar/deler/pickup-mikrofon/tonerider.html
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.