Web Analytics
Jump to content

Hum og jording på Stratocaster


Recommended Posts

Hei, har fått en fin Fender Classic player 50's strat uten pickups og brett og har ett plekterbrett fra en standard Mexico strat med pickups og tenkte å sette dette i 50's straten. Jeg har koblet til Jack og satt joriding på tremolo, men det er en jordingkabel som skal skrus fast i kroppen, men på denne classic player 50's strat så finner jeg ikke hull til dette. Jeg fant ett hull, og prøvde det men det støyer veldig.... Jeg har veldig lite peiling på dette. Er så vidt jeg kan lodde egentlig. 

image.jpegimage.jpeg

image.jpeg

Edited by pretty_zeeko
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, askret skrev:

Det er normalt ikke noen ledning som skal festes i kroppen. Hva skjer om du fester den svarte du har til overs på et av jordingspunktene på et potmeter?

Nada niks... Nå vet ikke jeg om jeg lodder riktig. Skal få en som har litt peiling til å se på det, bare jeg får tak i han.Uff... Dette er noe en burde klare! Jeg prøvde i hvert fall, med min gamle loddebolt etter farfar... Ingen som bor i Østfold eller kjenner en som kan se på dette? Jeg betaler en liten slant for jobben :) anyone? 

Link to comment
Share on other sites

På bildet ser det ut som den andre enden av den jord-ledningen er loddet til baksiden av volumpot'en. Jeg tenker den er ment for å skape jordforbindelse til skjerm i de tilfellene hulrommet er skjermet med kobberfolie eller ledende maling. Ser ikke ut som det er tilfelle hos deg. Ville forsøkt uten å kople den til noe - bare isolert enden. 

Link to comment
Share on other sites

Alternativt kan den være ment å skape bedre forbindelse mellom jord (baksiden av pot'en) og skjermfolien på plekterbrettet. Ser ikke helt størrelsen på ringkontakten, passer den feks rundt en av pot'ene mellom pot og plekterbrettet?

Link to comment
Share on other sites

Min første tanke er også at den løse jordledningen festes i hulrommet i kroppen, og at da hulrommet må være skjermet med kobbertape eller aluminiumsfolie (den billigste og lett tilgjengelige løsningen). Skru da denne fast slik at den har kontakt med folien.

Folien må ha kontakt med skjermingen på plekterbrettet også.

Han her har overdrevet litt med hvor mye folie en bør ha over kanten da, men du kan se poenget.

Ledningen som er skrudd fast der tilsvarer ledningen du har fra plekterbrettet.

dscf2420.jpg

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

Jeg støtter sterkt skjerming av hulrom med aluminiumsfolie, eller bedre kobbertape. Etter at jeg gjorde dette med Fenderne mine, er RF-støy fullstendig eliminert. Slipp strengene, og gitaren forblir musestille. Bortsett fra singlecoil-støy, selvsagt. Den påvirkes dessverre ikke av dette. 

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, space skrev:

Jovisst! Men @pretty_zeeko sa han hadde jordet tremolo. Hvordan er da dette gjort?

Et godt tips at denne ledningen skulle gått til kloa på tremoloen ja. Det er vel det naturlige jordingspunktet for tremoloen.

Det er gjort på kloa til tremolo med samme jordleding som på original gitaren den satt på. Jeg må nok skjerme inni og så feste jordledningen med skrue. Hvor får man kjøpt sånn maling? er ikke det lettere? :) 

Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, pretty_zeeko skrev:

Det er gjort på kloa til tremolo med samme jordleding som på original gitaren den satt på. Jeg må nok skjerme inni og så feste jordledningen med skrue. Hvor får man kjøpt sånn maling? er ikke det lettere? :) 

Venter også på et vintage plekterbrett som jeg ikke vet om er skjermet på innsiden eller ei. hva skal jeg bruke der eventuelt ? :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.