Web Analytics
Jump to content

Hum og jording på Stratocaster


Recommended Posts

Hei, har fått en fin Fender Classic player 50's strat uten pickups og brett og har ett plekterbrett fra en standard Mexico strat med pickups og tenkte å sette dette i 50's straten. Jeg har koblet til Jack og satt joriding på tremolo, men det er en jordingkabel som skal skrus fast i kroppen, men på denne classic player 50's strat så finner jeg ikke hull til dette. Jeg fant ett hull, og prøvde det men det støyer veldig.... Jeg har veldig lite peiling på dette. Er så vidt jeg kan lodde egentlig. 

image.jpegimage.jpeg

image.jpeg

Edited by pretty_zeeko
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, askret skrev:

Det er normalt ikke noen ledning som skal festes i kroppen. Hva skjer om du fester den svarte du har til overs på et av jordingspunktene på et potmeter?

Nada niks... Nå vet ikke jeg om jeg lodder riktig. Skal få en som har litt peiling til å se på det, bare jeg får tak i han.Uff... Dette er noe en burde klare! Jeg prøvde i hvert fall, med min gamle loddebolt etter farfar... Ingen som bor i Østfold eller kjenner en som kan se på dette? Jeg betaler en liten slant for jobben :) anyone? 

Link to comment
Share on other sites

På bildet ser det ut som den andre enden av den jord-ledningen er loddet til baksiden av volumpot'en. Jeg tenker den er ment for å skape jordforbindelse til skjerm i de tilfellene hulrommet er skjermet med kobberfolie eller ledende maling. Ser ikke ut som det er tilfelle hos deg. Ville forsøkt uten å kople den til noe - bare isolert enden. 

Link to comment
Share on other sites

Alternativt kan den være ment å skape bedre forbindelse mellom jord (baksiden av pot'en) og skjermfolien på plekterbrettet. Ser ikke helt størrelsen på ringkontakten, passer den feks rundt en av pot'ene mellom pot og plekterbrettet?

Link to comment
Share on other sites

Min første tanke er også at den løse jordledningen festes i hulrommet i kroppen, og at da hulrommet må være skjermet med kobbertape eller aluminiumsfolie (den billigste og lett tilgjengelige løsningen). Skru da denne fast slik at den har kontakt med folien.

Folien må ha kontakt med skjermingen på plekterbrettet også.

Han her har overdrevet litt med hvor mye folie en bør ha over kanten da, men du kan se poenget.

Ledningen som er skrudd fast der tilsvarer ledningen du har fra plekterbrettet.

dscf2420.jpg

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

Jeg støtter sterkt skjerming av hulrom med aluminiumsfolie, eller bedre kobbertape. Etter at jeg gjorde dette med Fenderne mine, er RF-støy fullstendig eliminert. Slipp strengene, og gitaren forblir musestille. Bortsett fra singlecoil-støy, selvsagt. Den påvirkes dessverre ikke av dette. 

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, space skrev:

Jovisst! Men @pretty_zeeko sa han hadde jordet tremolo. Hvordan er da dette gjort?

Et godt tips at denne ledningen skulle gått til kloa på tremoloen ja. Det er vel det naturlige jordingspunktet for tremoloen.

Det er gjort på kloa til tremolo med samme jordleding som på original gitaren den satt på. Jeg må nok skjerme inni og så feste jordledningen med skrue. Hvor får man kjøpt sånn maling? er ikke det lettere? :) 

Link to comment
Share on other sites

2 minutter siden, pretty_zeeko skrev:

Det er gjort på kloa til tremolo med samme jordleding som på original gitaren den satt på. Jeg må nok skjerme inni og så feste jordledningen med skrue. Hvor får man kjøpt sånn maling? er ikke det lettere? :) 

Venter også på et vintage plekterbrett som jeg ikke vet om er skjermet på innsiden eller ei. hva skal jeg bruke der eventuelt ? :) 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.