Web Analytics
Jump to content

Bygge om en Floyd rose stol?


Rottenikken

Recommended Posts

Jeg lurte på om det er mulig å bygge om en Floyd rose med hensyn til blokken. Sette på blokk med impotrtykkelse? Er det en felles standard bredde på de tre skruene til blokka på alt? Å ødelegge en Floyd rose sånn, sier dere sikkert, men 15dollar kinastol er det ikke så farlig med. Denne gitaren skal være tøff å se på. Ikke så nøye på lyden i den som den andre gitaren min som skal få Fender Texas Specials. Den gitaren skal være en gitar jeg ikke skal være redd for å låne bort.

Link to comment
Share on other sites

Jeg må innrømme at jeg sliter med å skjønne spørsmålet, i og med at jeg ikke helt skjønner hva du er ute etter.
Husk at en gitar, og lyden av den, er en sammensatt affære. Alt fra treverk, hals, kropp, materialer, stol og sadel og så videre er med på å påvirke lyden. Vil man bare ha noe som ser "artig" eller "tøft" ut, og resten ikke spiller noen rolle, er det jo like greit å henge opp et bilde av en gitar.

Beklager at jeg ikke svarer på spørsmålet, men jeg vet ikke hva "importtykkelse" er.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De aller billigste squierne er tynnere, altså affinity- og Bullet-modellene. Ganske sikker på at "standard" og oppover følger vanlig fender-mål. Det gjorde de i hvert fall før (jeg satte på en gotoh-Floyd på en MIJ Squier for en 12-13 år siden, og en gotoh-Floyd er vel godt innafor vanlige Floyd-specs?).

Link to comment
Share on other sites

Ah, mener du dybden av en standard mål Floyd rose blir så dyp den ikke får plass inni gitaren med "tynn Squire" tykkelse? Og du tenker på en standard Floyd rose?

Edit: Etter å ha googlet litt tror jeg at en standard Floyd Rose vil stikke ut av gitarkroppen bakpå.

Edited by KimT
Link to comment
Share on other sites

En trem-bro, enten det er FR eller vintage må betraktes som en vippe i balanse. Strenger på en side med kort arm, og fjærene på blokka som en lang arm på motsatt side. Setter man på en kortere blokk må det flere og/eller strammere fjærer til for å gjenopprette balansen. Det bør kunne fungere, men et bytte til strammere fjærer gir gjerne mer masse (mer metall) i fjærene og da kan gitaren bli litt mer følsom mht variasjon i temperatur.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Det finnes slike blokker i masse størrelser, så det går sikkert å finne en som passer. Hvordan skruehullene er plassert på div kopifloyder vet jeg rett og slett ikke. Hvis hullene tilsvarer original floyd, finner du masse sustainblokker å velge i.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.